Pappersförvaring

Publicerad 2011-01-28 10:24:54 i Inredning,




Vi har sällan koll på våra papper här hemma. Eller, jag, rättare sagt. Vet aldrig var ett papper hamnar, vare sig det är en räkning, ett kort eller annat viktigt...  Skulle gärna vilja ha en papperssamlare som denna på bilden från Nordal. Antingen har man den hängandes på väggen eller ståendes på t.ex ett skrivbord. Perfekt för inkommande post samt betalda/icke betalda räkningar - och snygg är det ju också!
Finns att klicka hem på HouseofHedda


 
Egentligen pluggar jag... men man behöver ju lite paus då och då :) eller hur? T.ex. surfa runt och leta papperssamlare...

Årstid

Publicerad 2011-01-28 07:51:30 i Inredning,



Godmorgon!

Sitter här och kikar på IKEAs hemsida, vi ska nämligen dit en sväng imorrn. Samtidigt som jag skrev det kom jag på att det egentligen inte alls är en bra idé eftersom det är lördag och LÖNElördag dessutom! My gosh! Men Björn ska köpa lite grejer till Friskis och så behöver vi lite saker hem oxå...   Som den här lampan t.ex! Mycke fin tycker vi, har en men ska köpa en till. Har ju fortfarande julstjärnorna kvar i vardagsrummet.... :/  men annrs ser vi inget! 

Det bästa är dock att vi har presentkort så det kommer inte svida nånting i plonkan :)

Frukost nästa!

Halvtid

Publicerad 2011-01-27 11:58:09 i Lillnorpan,



Vecka 20 idag och halvvägs i graviditeten :)

Lillnorpan denna vecka:
Bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.
Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.



Nu ska jag äta lite lunch för att sedan bege mig ut till Johan & Madde, fast de är inte där :)  Ska gå ut en promenix med Mirak(hund) och sen hämta Meja på dagis/förskolan... Myspys!




Känner att jag måste rätta till lite är... Denna dag var jag alltså 20 FULLA veckor... så dagen efter gick jag in i v. 21... Men fortfarande halvvägs såklart :) Men kanske att ni undrar när jag nästa gång kanske skriver v.22...

Välkommen Ebba!

Publicerad 2011-01-26 23:08:53 i Livet,



Förra tisdagen blev min fd kollega Louise, som jag fotade i början av hösten, mamma! Lilla Ebba föddes och jag kan bara ana hur lycklig hon och hennes sambo är just nu!
Pysslat ett litet kort idag som nu ligger i ett paket med lite annat kul och skickas tvärs över landet :)

Längtar till det är vår tur att bli föräldrar, du är efterlängtad Lillnorpan!

Fel smak!

Publicerad 2011-01-26 10:52:36 i Mat och Bakning,



Var och storhandlade igår och med mig hem följde världens godaste juice! Apelsin och Hallon/Apelsin - trodde jag! Såg inte att det stod Blodapelsin förrän jag tog denna bild, haha :)  Jag tycker ju inte ens blodapelsin! Men jag måste erkänna att den var helt ok ändå... Fullt med nyttigheter iaf :)  Det som är så bra med Brämhults är att de inte tillsätter något annat jox. I denna är det bara 100% pressad juice från blodapelsin, inget annat! Därför har de oxå lite kortare hållbarhetstid, men man dricker ju upp dem så snabbt iaf!





Måndagsmys

Publicerad 2011-01-24 20:17:42 i Mat och Bakning,



Björn är ute på löprunda.
Min måndagkväll tillbringar jag framför Topmodel med en skål fruktsallad på galiamelon, honungsmelon, jordgubbar,clementin och banan... Uoh! Glömde att den är toppad med en klick Kesella :)





Målarfärg

Publicerad 2011-01-24 09:23:42 i Lägenheten,

 

I lördags när jag var iväg och jobbade tog mannen min fram roller och pensel och målade om detta skåp! Fint blev det oxå :) 
Är min farmor och farfars skåp från början så det känns lite extra bra att det nu står i vårt vardagsrum!

Nu = jobb!



Mobil

Publicerad 2011-01-23 22:06:49 i Lillnorpan,



Den här tipsade Engla om på sin blogg och jag blev så kär i den så jag måste visa den här oxå :)  Mycket virkat nu. Förra veckan träffade vi en familj i kyrkan vars barn hade fått ett helt bageri virkat utav sin mormor! Mackor, singoallakex, vindruvsklase... helt sjukt att man kan virka sådant!

Dessa kan man iaf köpa för 195kr st från märket Sebra via www.lyckylittleme.se

Godnatt igen!



Mätt som en plätt!

Publicerad 2011-01-23 21:40:41 i Karlskronaliv,

Shit! Just nu är jag sååå mätt! Har ätit scones ikväll och drack alldeles för många glas Oboy till. Verkar dock som Lillnorpan gillar't för h*n buffade hur mycket som helst sen :) *Mysigt*.

Dagen har annars vart mycket bra, Gudstjänst, lite shoppande, bl.a en lampa till hallen :) och sen var vi ute och gick en sväng.

Imorrn blir dte jobb iigen och jag ser verkligen inte fram emot det. Hade velat vara hemma och fixat och donat lite. Behöver det. Nu blir det sängen!



Oups!

Publicerad 2011-01-21 15:26:14 i Livet,

Jag som hade tänkt att vara sååå effektiv och plugga på tåget hem! ehhm... blev inte riktigt som jag tänkt mig. Har gått åt alldeles för mycket tid till att surfa runt på bloggar, gravidforum och klädshopar :)  Men anslutningen har faktiskt inte varit den bästa så jag tvivlar på att jag hade kunnat se på filmen (föreläsningen) iaf. Hakade upp sig på hitvägen så varför skulle det vara annorlunda nu?

Just de! Idag hoppade jag på tåget, vagn 11 och letade efter min plats 55. Gick igen vagnen två gånger utan att hitta den, gick ut tittade på nästa vagn : 12. Näe, dit ska jag ju inte. Fick iaf tag på konduktören och hon berättade att de vart tvungna att byta ut vagn 11 så jag kunde ta en annan plats (52) i samma vagn. Grejen var bara att i vanliga fall är vagn 11 uppdelad på 1.a och 2.a klass (jag bokade såklart 2.a) men nu var hela vagnen 1.a! YEY ME! Så nu har jag suttit riktigt nice i en hyfsat tyst avdelning hela resan :) Gött att det blev så, var helt upprörd och hysterisk igår när jag skulle boka resan då inte internet funkade och när det väl gjorde det dröjde det år och dar innan SJ's hemsida funkade (förlåt Sara, skyller mitt humör på gravidhormoner!). Gud är god ändå mot mig och satte mig i första klass!

Tackar tackar!

Emmaboda nästa och där byte till buss en timme hem!

Morgon med Fröken O

Publicerad 2011-01-21 13:05:17 i Bilder,






Lämnar ett kallt men gnistrande snöisigt Göteborg bakom mig och beger mig åter igen hem till Kallekrona. Intensiva dagar men ack så roligt att träffa alla igen. Saknar mitt jobb och kollegor sjukt mycket! När jag tänker efter har jag vart välsignad med väldigt bra arbeten och kollegor, aldrig vantrivts eller haft återkommande söndagsångest...

I morse blev det frukost på Fröken Olsson med Jenny (hon hann få min bekräftelse innan sängdags igår). Riktigt mysig morgon med scones och chailatte :)
Det är väl främst sådant här jag saknar. Vännerna. Caféerna. Utbudet. Större butiker! Men det är väl sånt som kommer efterhand antar jag, kanske inte större butiker visserligen men vänner tänker jag på. Lite gött häng om dagarna hade ju inte skadat men jag känner att vi är på god väg i Karlskrona. Träffat riktigt mysiga och trevliga männiksor, framförallt e n k l a att vara med och inkluderande - me like :)





Klämmisar

Publicerad 2011-01-20 22:06:45 i Göteborgsliv,



Idag fick vi clementiner på jobbet :) De såg så fina, gulliga och bara väldigt naturliga ut så jag va tvungen att ta en bild ;) Men så är de ju ekologiska oxå!

idag var det sista dagen på MQ för denna gång, hoppas verkligen det bli fler gästbesök! Imorrn börjar dagen med frukost med vännen Jenny för att sedan ta tåget hem 12:12. På tal om frukosten så har jag nog glömt att bekräfta denna med Jenny... kan ju va kul om vi båda dyker upp!



Bodies

Publicerad 2011-01-19 10:35:31 i Lillnorpan,



Bebiskläder alltså. Tror jag skulle kunna kolla på det dygnet runt till bäbis kommer :)  Har iaf kommit fram till att bodiesar är bra att ha, gärna ett gäng eftersom de flesta bebisar spyr typ hela tiden. Tror inte att vår Lillnorpa kommer att vara ett undantag ;)

Sen, efter en händelse förra sommaren med då ca 2månader gamla systerdottern, kommer jag välja knäppning med omsorg...  Skulle ta på systerdottern E en klänning. Fick i huvudet efter mycket om och men, sen var det ju det här med armarna... lyckades få i en sen gav jag upp, då hon även gallskrek, jag överlämnade E till hennes mamma halvt påklädd ;)

Med detta i minnet kommer många OMLOTTbodiesar att införskaffas. Eventuellt sådana man ska trä över huvudet, men då MÅSTE det vara knäppning på :)

Dessa på bilden hittade jag på Ellos och är huuuur fina som helst! Ekologisk bomull oxå, vilket ger ännu mer plus i kanten ;) Kommer dock klicka hem den brunbeiga eftersom vi inte vet om Bäbis är en hon eller en han :)


Puff...

Publicerad 2011-01-18 15:54:29 i Lillnorpan,

bluff...knuff...blurf?  Svårt att beskriva de första rörelserna jag känner från Liten där inne. Men ATT jag känner, jo det gör jag. Första gången måste ha varit för några veckor sen, två kanske? Men då visste jag ju inte om det var bebis eller inte. Nu däremot känner jag att det råder inga som helst tvivel som saken :)

Längtar till det blir lite mer rejält så att Björn oxå kan få känna! Men mysigt är det iaf när man går och lägger sig och Liten bara snurrar runt där inne och ger sig till känna...



Helguppdatering

Publicerad 2011-01-16 22:55:45 i Karlskronaliv,



Den här helgen har varit riktigt bra. Perfekt skulle jag nog kunna säga (fast då hade det vart gött att vara ledig i lördags iofs).

Fredags:
Middag med nya och bekanta vänner. Inte illa att mötas av välkomstdrink och tilltugg - me like :)  Alltid lika trevligt att träffa nytt folk, vem sa att Karlskroniter är svåra att lära känna?!?!?


Lördags:
Jobb mellan 10-16, Vika kläder, vika kläder, vika kläder.... vika kläder! Tja, ungefär det bestod dessa sex timmar utav. Mötte sedan upp mannen och två vänner T & J som (våld)gästar oss :)  Blev en bit mat, riktigt god sådan, och ett litet spontant, märkligt, intressant museibesök som innehöll (om man väljer att tro på det) både Da Vinci och Rembrandt....

Söndags:
Gudstjänst för vanliga människor, av vanliga människor :) Blev även intervjuad om min relation till Jesus. Spontant och improviserat - brukar bli bäst så när det gäller mig!  Lunch på stan med T & J och fler nya vänner och sedan en liten promenix i blåsigt duggregn.


Helt klart en bra helg. Mycket häng. Mycket avslappnat. Precis som det ska vara med vänner :)



Samma fast olika

Publicerad 2011-01-14 08:25:14 i Karlskronaliv,




Samma morgon.
Två personer.
Helt olika upplevelser...

Klockan 06.45 ringde Björns telefon imorse. Ingen har dykt upp och öppnat på Friskis! Lika snabbt som Clark Kent byter skepnad till Stålmannen fick min man svira om snabbt till kläder, hinna med tandborstning för att hoppa över frukosten och sen iväg!

Själv funderade jag ett tag på om jag skulle ta och somna om eller inte...? Bestämde mig faktiskt (hör och häpna!) för det senare och puffade istället upp kudden och plockade upp senaste numret av Mama som jag inte hunnit läsa ännu. Endast avbrutit för att gå upp och göra mig en ostmacka och en varm choklad och sedan tillbaka igen i sängen :)


Fredagmorgon hos the Mikmars!



Går in i v.19

Publicerad 2011-01-13 23:15:09 i Lillnorpan,

Idag lilla bebis är du 18 hela veckor gammal och vi går in i vecka 19 :)


Bebis under denna vecka:
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Känner mig väldigt glad att allt illamående är över, och att jag kan träna, rida, jobba och äta vad jag vill! Nu menar jag inte allt onyttigt utan mest att det är så otroligt skönt att slippa må illa när man ska äta eller har ätit :)
Helt sjukt att vi ska bli föräldrar! Kan knappt fatta det ibland och jag är bara såå otroligt tacksam!



Ändrade planer

Publicerad 2011-01-13 12:23:34 i Karlskronaliv,

Idag hade jag tänkt att ha en riktigt effektiv dag: plocka unda, städa, storhandla, köpa mammajeans och plugga!
Väcktes dock av telefonen och BC som undrade om jag kunde komma in och jobba mellan 13-18 idag. Och det kan jag ju faktiskt. Hinner förhoppningsvis med de andra grejerna imorrn!



Gästbloggar

Publicerad 2011-01-12 09:38:08 i Karlskronaliv,



"Gör vi något under endast en dag påverkas vi marginellt. Återkommer vi under en vecka kan det kanske sätta sig. Gör vi något i 40 dagar blir det en vana. Satsar vi 100 dagar förändrar vi livet. Under våren vill vi som församling inbjuda dig att delta i 100 dagar med Jesus - en kampanj med syfte att berätta om Jesus och uppmuntra till personliga samtal om och kanske med den person som påverkat historien mer än någon annan. Kampanjen kördes för första gången våren 2009 i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Målet var att dela evangeliet med vanliga stockholmare. Och nu har turen kommit till Karlskrona. I samband med kampanjen släpptes boken 100 dagar med Jesus (Libris förlag), skriven av Niklas Piensoho, pastor i Filadelfia."  (Kopierat från Karlskrona Pingstförsamling)


Under dessa 100 dagar finns oxå en blogg där olika personer kommer att ansvara för varsin veckodag i 16 veckor. En av dessa bloggare är JAG! Så varje onsdag kan du följa mig och mina reflektioner här :)



Nu ska jag springa upp till MQ och jobba fram till kl. 18 idag, sen årets första ridlektion :)



Jul?

Publicerad 2011-01-11 11:45:35 i Karlskronaliv,



Äntligen har våra amaryllis slagit ut :) Haha, köpte den innan jul ngn gång men först växte bara själva stjälken men nu har alltså blommorna slagit ut! Den är iofs så fin så det gör inget att den kom nu istället, var ju inte hemma vid jul ändå. Förressten sitter stjärnorna i fönsret oxå uppe fortfarande...

Idag väckte Björn mig vid 08.30 när han skulle åka till jobbet. Trodde allvarligt att klockan var 06.30 - MAX! Var så sjukt trött! Så vände på mig, somnade om och vaknade kl 10 istället.  Glad att jag inte jobbar idag, behövde sova igen lite efter gårdagen med jobb, ultraljud och ideellt jobb på Friskis :)



B + E = ???

Publicerad 2011-01-10 22:29:17 i Livet,



Oh Yes!
Vi bereder plats för Mikmar Junior :)
Jag ska bli mamma!
Björn ska bli pappa!
Vi(!) ska bli föräldrar :)
Jag är gravid!
Vi väntar barn
Vi lääängtar barn...

V i   s k a   b l i   t r e  ! ! !



It's alltså officiellt :) I juni ska vi bli stolta föräldrar om allt går som det ska med Lillnorpan. Tja, kärt barn har många namn så om (när) jag skriver Liten, Lillnorpan, Lill*, Bebis, Pyret, Plutten så handlar det alltså om den Lill* i min mage :)

Idag var vi på ultraljud (därav nedräkningen om ni inte redan förstått...) och det va grymt häftigt. Haft ett ultraljud tidigare i v.13 men nu såg man ju sååå mycket mer :)  Låg och gapade, vinkade, visade upp sina färdigheter i vighet... haha. Helt underbart!

Så, from now on, kommer detta INTE vara en Gravidblogg som ska övergå i mammablogg. Så är tanken, MEEEN det kommer naturligtvis handla om det oxå, det är ju en jätteresa i sig... Men fotfarande en fotoblogg om allt och inget :)



Våffelsöndag!

Publicerad 2011-01-09 21:30:26 i Karlskronaliv,



Kvällis blev våfflor idag.. men vi åt sallad till lunch och tränade efteråt så då är vi väl på plus minus noll?! :)

Trivs bättre och bättre i Karlskrona, lägenheten gör ju definitivt sitt men sen så börjar vi komma med i församlingen bättre och bättre och lär känna nya härliga människor varje vecka :) 





1 dag kvar... imorrn gäller det :)

MQ

Publicerad 2011-01-08 23:45:34 i Karlskronaliv,



Idag har jag provjobbat på MQ här i Kallekrona. Riktigt nice :) Förhoppningsvis blir det en behovsanställning, vi får se...

Kvällen har vart lugn och skön, ätit gott, vart ute och gått (för jag åt för mycket oc var tvungen att röra lite på mig) och slötittat lite på film...  Nu däremot började precis "En riddares historia", bra film och Heath Ledger är med!!!



2 dagar kvar

Plugghäst

Publicerad 2011-01-07 13:31:52 i Karlskronaliv,



Idag är en effektiv fredag! Följde med B till Friskis i morse för att hjälpa till med lite småfix inför terminstart.
Väl hemma har det blivit mest plugg. Ligger inte i fas med min sk. studieplan och måste därför lägga på ett kål!
Känner mig riktigt duktig faktiskt! I eftermiddag blir det att ta itu med tillämpningsövningarna. Men NU ska jag iväg på en slags "anställningsintervju".  En behovsanställning så vi ska nog mest kolla på lite tider och sen är det bara att börja :) Just de... en fika på stan med, men bror och svägerska :)



3 dagar kvar...

Kvällsfika

Publicerad 2011-01-06 22:24:33 i Karlskronaliv,



I eftermiddag/kväll hade vi V & P på besök. Bor i huset mitt över och även med i samma hemgrupp.
Bjöd på scones (som jag hitta nytt recept på i em.) och massa olika marmelader och tillbehör - riktigt gott och nu är jag mätt och belåten :)



4 dagar kvar...

Sugmärke?

Publicerad 2011-01-05 23:20:49 i Bilder,







Nej! Jag har ju bränt mig!  Överst ser ni min härliga lösning på att kyla när jag inte orkade stå under vattenkranen längre... Frysta ärtor i en 2-literspåse och en hårsnodd - perfekt!
Nederst ser nu hur min handled ser ut nu... och det gör fortfarande ont, MEN jag stod faktiskt ganska länge under vattnet mamma...

Hur det hände?

Jo... Trettondagsafton, räkor, aioli, baguette och lite annat gott stod på menyn. Ska vi inet varma brödet lite? JO det gör vi såklart... och när jag skulle ta ut det kom jag emot i taket ugnen med handleden...  = AJ!

Men annars blev middagen super och mysig precis som det ska vara en ledig kväll :)




5 dagar kvar...

Nytt år!

Publicerad 2011-01-03 22:08:27 i Funderingar,

Narnia var ju riktigt kass! Möjligtvis en hyrfilm men verkligen iNTE bio, och definitivt inte 3D. MEN det var mysigt att göra ngt ihop bara jag och B. Myspys.

Annrs så springer dagarna, som vanligt, iväg. Nyårsafton var i fredags och vi är snart redan inne på tisdag och fjärde januari!
På kyrkans hemsida bloggar pastorerna titt som tätt och en sak som jag tog till mig var pastorns, Ulf, inlägg kring nya året.
Det är alltid något speciellt med ett nytt år, jag tänker till lite extra på året som gått och året som kommer. Nyårslöften har jag slutat att ge. Kommer alltid för tätt in på och tiden för eftertanke med löftet/löfterna brukar bli alldeles för kort.
Vad skrev han då kloke Ulf?

Vad är du särskilt tacksam för?
Vad blev inte som du ville?
Vad är det egentligen du ser fram emot under 2011?

Frågor som tål att tänkas och funderas på.
 Det har jag gjort och det känns skönt att upptäcka alla de saker, människor och situationer runt omkring mig som jag är särskilt tacksam för. Finns även händelser som inte blev som jag ville under 2010 och ibland får man helt enkelt inse det och lämna det bakom sig.
2011 kommer bjuda på mycket som jag ser fram emot - särskilt sommaren :)




7 dagar kvar

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela