V E R A

Publicerad 2013-05-30 11:56:00 i Bilder, Fotografering, Högtidligt, Livet med Vera,

 
 
Idag har Vera namnsdag. 
Grattis älskling!
 
Vi har varit överrens om ett pojknamn jättelänge. Flera år faktiskt. Men tjejnamn har varit lite vacklande under åren och inget som känts sådär "Yes", jo kanske för en av oss men man ska ju gilla namnet båda två...
 
Jag kommer så väl ihåg det.
Jag hade funderat lite, tyst för mig själv, på namnet "Vera". En på vår gata där jag växte upp hette Vera. Hon var snäll, och nu hade jag börjat gilla namnet.
Så kom Björn hem från jobbet. Vi bodde i vår första lägenhet i karlskrona - det enda som var fint i den var trägolven och den blåa ytterdörren. Men annars ganska trist. Så säger han, strax efter att ha hängt av sig ytterkläderna "jag har tänkt lite, Vera är ett fint namn".
 
WHAT!? Jag har OCKSÅ tänkt på det utbrister jag och så följde det med oss mer och mer och vi gillade det. Så blev det väldigt självklart - blir det en flicka får hon heta Vera.
 
När vi sen kollade upp vad Vera betyder kändes det än mer rätt och som om vi fick ledning om att hon skulle heta det.
 

"Vera, är ett kvinnonamn med latinskt ursprung och betyder "sann". På senare tid har uppfattningen att Vera stammar från det ryska ordet vjera - "tro" blivit vanlig, men namnets ursprung i svenskan är från latinet."

Så lägger man ihop både det latinska OCH det ryska blir det "sann tro" och vi hoppas verkligen att Vera ska få en egen tro. En tro som är sann, som är stark, personlig och som är en tro och en förvissning om att Gud finns och att han har en plan och ett syfte med hennes liv.

Studentbal

Publicerad 2013-05-24 22:50:55 i Bilder, Fotografering,

 
Trots en tråkig sak som hände imorse (ska visa er imorrn) gick min fotografering i eftermiddag över förväntan. Mötte upp två par som hade gjort sig urfina inför kvällens studentbal. Regnet hängde i luften från lunch men inte en droppe kom :) 
 
Här är fina Carin och Petter!
 
 

Starta E G E T

Publicerad 2013-05-23 22:29:59 i Högtidligt,

Då är jag snart där. Signaturen ska på. Namnet ska bollas lite till. Men sen. Sen är jag och mitt fotande igång! En hobby jag velat utveckla de senaste 7 åren och jag vill verkligen inte vakna upp på ålderns höst och säga "jag ångrar att jag aldrig startade eget".

Väldigt lägligt har jag en studentbalsfotografering imorgon och dte ska bli jättekul! Supergulligt och trevligt par så det kommer nog gå kanon!

Hojta till om DU vill boka en fotografering, hemsida är under uppbyggnad än så länge så kör via mail och blogg så länge ;)

Fina M

Publicerad 2013-05-23 16:59:23 i Bilder, Fotografering, Livet,

 
En till bild på min fina vän från förra lördagen.
Nu har vi känt varandra i 2 år ganska exakt.
Häftigt att man på så kort tid kan bli så bra vänner :)
 
 

Middagspicknic

Publicerad 2013-05-17 13:01:37 i Livet med Vera,

I onsdags när jag kom hem med Vera från dagis gjorde jag snabbt middag, packade ner det i en korg tillsammans med tallrikar, bestick och tillbehör. Tog bilen ner till badplatsen och där, där åt vi vår middag i kvällssolen på klipporna.
Vardagslyx.

1640

Publicerad 2013-05-15 22:06:31 i Träning,

Inte var jag snabb inte. Inte sprang jag riktigt hela tiden heller. Men jag är SÅÅ nöjd!
I måndags gick Blodomloppet här i Karlskrona och jag var med och sprang 5km. Jag tror aldrig jag har sprungit 5km i sträck utan att gå nånting och tanken var egentligen att jag skulle gå och springa om vartannat. Men med så sjukt mycket folk var det lixom bara att hänga med tåget! Jag joggade nästan alla kilometerna, gick en liten stund då jag fick ont i insida smalben men sen körde jag igen. Flåset höll, knipet höll och jag hade krafter kvar att spurta mig med in i mål :)
Tiden? 37,71min. Ingen bra tid för en annan kanske men jag är SJUKT nöjd :)

Day off

Publicerad 2013-05-09 22:19:02 i Bilder, Livet med Vera, Livet som mamma,

 
 
 
 
Idag har det varit heeeelt ljuvligt att vara ledig. Fått saker gjorda som slänga skräp, städa. Men oxå vart tillsammas med Vera i trädgrården, nu får man ju faktiskt lite hjälp oxå :) Rensat rosenrabatten, planterat smultron och det bästa av allt - vattna med vattenkannan!
 
Imorgon är dock ingen ledig dag för mig. Surt kan man tycka då det inte kommer vara speciellt mycket folk på kontoret imorrn eftersom de flesta har "ledig klämdag" - men inte vi alltså. Tack för det.
 
Hur som helst är det iaf fredag och det är ja iaf väldans glad för :) Kommer längta efter min Lillnorpa hela dagen!
 
Hoppas er dag har varit lika bra och att ni slipper gå till jobb/skola imorgon.

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela