När frosten tinar

Publicerad 2012-10-31 12:06:39 i Bilder, Fotografering, Livet med Vera, Livet som mamma,

Efter en titt på termometern tog jag på mig underställ, mössa och vantar. Vera fick overall, mössa, vantar och gosig filt för att inte frysa. Det är bara det att från tanken "vi går ut på morgonpromenad" tills att vi faktiskt gjrode det tog det säkert 45 min. Så när vi började gå började frosten, som tidigare legat överallt, smälta. Och inte behövde vi frysa heller ;)
 
Men vatten är ju oxå vackert? Frosten får vi fota någon annan dag :)
 

Mooooorning!

Publicerad 2012-10-31 08:55:55 i Livet med Vera,

Godmorgon!
Vera vaknade inatt kl 02 av sin hosta. Sen var det typ kört. Bara hostade, hostade och hostade. Man hör att det är massa slem men inget kommer upp. Hur lär man ett barn att harkla sig?!?
Gick in i gästrummet och satte mig i sängen där med henne, övriga dagar har hon ju kunnat sova halvsittandes i min famn, men icke i natt.
Hon kom bara inte till ro! Strax efter 04 fick hon lite välling och 04.30 hade han somnat och då kollade jag en sista gång på klockan innan jag slocknade jag med...

Dock inte farligt trött idag - än, kanske ska tilläggas, för jag lär sova efter lunch idag med ;)

Promenad längs med ån

Publicerad 2012-10-30 21:07:54 i Bilder, Fotografering,

 
 
 
 
Vi kom ut en sväng idag i alla fall. Till Ica för att köpa mjölk, fänkål och posta ett brev. Köpte visst dock med mig en Ben & Jerry hem.. :) Men det är väl bra med glass när man är förkyld har jag hört ;)
 
Kameran var med och på tillbakavägen gick vi längs med ån. Det är såå vackert att gå där, vilken årstid man än går där. Vackert höstljus var det också.
 

Snorigt och hostigt

Publicerad 2012-10-30 11:37:16 i Livet,

Idag har vi inte gjort många knop än så länge... V vaknade vid 04-04.30 och hostade massa, kom sen inte till ro så jag fick försöka sitta upp med henne i famnen och sova = not so good! Hon hostade iaf inte i det läget så lite vila fick vi väl iaf...
Jag är oxå förkyld, snoret bara tjockar sig i näsan och hur mycket jag än snyter mig finns det lika mycket, om inte mer, kvar!?! Jag fattar inte det där. Alls.

Vi har iaf käkat lunch här nu och V har redan slocknat och jag tänkte passa på att göra detsamma :)

en vecka kvar...

Publicerad 2012-10-29 22:17:32 i Livet med Vera, Livet som mamma,

 
Idag blev det mys framför TVn - nästa måndag är det andra bullar!
 
Nästa måndag börjar Veras inskolning. 
Hualigen! 
Jag tror dock att det kommer gå bra, hon brukar ju vara i barnpassningen på Friskis och där är det inga problem att lämna henne. Jag tror också att hon behöver förskolan. Lära sig lite sociala regler och samspel samt att hon kommer att få massa nya kompisar :)
Jag tycker INTE att det ska bli jobbigt att lämna henne. Tror vi behöver detta. Jag behöver iaf vara ifrån henne lite då och då. Så man får längta oxå. Och göra allt det där man annars knappt hinner. Hade kanske (antagligen) kännts annorlunda om jag gått tillbaka till ett arbete på 100% men nu går jag ju istället in i arbetslöshetens härliga tillstånd (not) och Vera får därmed vara 15h max i veckan på dagis. (Där kom det, men dagis går ju mycket fortare att skriva än förskola, debatten om vad man säger kan vi ta en annan dag ;) ).
Hur som helst,i och med de 15h får vi så att säga en "mjukstart" och behöver inte ha Vera så länge på dagis, får lixom lite egentid + Veratid = Perfekt! (hur det nu kan vara perfekt att vara arbetslös...). Men som sagt, själva lämnandet i sig känns inte jobbigt, för det är något vi redan gör lite då och då och jag känner inte att jag överger mitt barn. Snarare att ge henne möjligheten att ha kul på egen hand och med nya kompisar.
 
Det som dock känns jobbigt, det är att en liten epok är slut. Hon är inte längre en bebis. Inte bara ett litet barn. Hon är ett dagsibarn. Tiden vi haft kommer inte igen något mer och vi kommer aldrig få ha det så här igen. Liten har blivit stor. Jag blir äldre, Vera blir äldre, livet rullar på, uppåt, framåt, in i framtiden... och alla ska vi någon gång dö. Kanske är det det som är jobbigt. Samma livsfrågor dök även upp under graviditeten, och tyckte livets gång blev så extra tydlig. Ett nytt kapitel skrivs. Vi vänder blad - som Kungen skulle ha sagt. 
 
Hon ska ju bara börja på dagis.
 
 
 

Veckans fototema!

Publicerad 2012-10-29 20:36:51 i Bilder, Fotografering,

 
Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle ha lite olika veckoteman? Inte så mycket respons men ett av förslagen som kom in var Hösten. 
Temat som jag valt är dock naturbilder. Innan vi fick Vera fotade jag mestadels natur och porträtt, sen fick vi Vera och då var/är det bara Vera, Vera, Vera, Vera. Hela hårddisken är full med bilder på Lillnorpan :) 
Därför tar jag naturbilder för att utmana mig själv, se om jag har ändrats något i mitt fototänkande de senaste åren? Så det blir ju lite höst oxå, eftersom det ju är höst. Men hade jag tagit höst hade ni säkert fått se bilder på Vera i höstlöv...haha! Lite annat kan ni ju få tro att jag fotar ;)
 
På bilden är vår överblommade hortensiabuske. Den är huuur vacker som helst och ända sen den började blomma har jag tagit in och haft en blomma på bordet. Har faktiskt en inne nu, som jag tog innan den blommade så den är grön, och tycks ha stannat i det läget för den har vart inne i flera månader nu... :)
 
Nästa veckas tema tror jag är klart, men kom med förslag så kanske jag ändrar mig?!?
 

Barnvälsignelse

Publicerad 2012-10-28 18:44:59 i Livet,

 
 
 
Idag på gudstjänsten var det barnvälsignelse utav två små pojkar, Charlie och Olle. Fina sånger sjöngs och gudstjänsten innehöll även lite tävlingar och annat kul!
Efteråt åket vi några våningar upp och bjöds på Charlies tårtkalas :)
 
Hoppas er söndag varit bra?!

Så mycket bättre!

Publicerad 2012-10-27 20:11:25 i Livet,

  
Foto: Linus Hallsénius/TV4
 
Ni har väl inte glömt bort Så mycket bättre på TV4 ikväll?
Det har preciiiis börjat så knäpp på Tvn om du inte redan gjort det :)
 
Ha en härlig lördag!

Fredagsmyyyyyyyys

Publicerad 2012-10-26 18:57:42 i Livet med Vera,

Sitter i bilen och är snart framme hos min bror och hans familj. Ikväll blir det Fredagsmys med dem och Vera kommer bli superglad när hon får träffa sina kusiner :)

Vera är för övrigt inne i någon språkutveckling, man hör det på henne, inte många nya ord men på sättet hon "pratar" :)

Framme!

Bokskog

Publicerad 2012-10-26 15:32:12 i Fotografering, Livet med Vera, Livet som mamma,

 
 
Idag åkte jag och Vera till Wiktor Olsson i Bräkne-Hoby och köpte kött. Gillar att allt är närproducerat, slaktat på plats och utan tillsatser! Inte speciellt dyrt heller faktiskt...
 
På väg dit stannade vi till i Tromtö, som är ett utav många naturresevat som ligger nära, och gick omkring och fotade lite. Jag hade hoppats kunnat visa upp några riktigt fina höstbilder på Vera men hon var inte alls på humör så det enda som blev på henne är en suddig skrikbild... haha :)
 
Det tokiga är att denna bild togs i förmiddags runt kl 11 och nu är kl 15.30 och det snöar.. ?!?! Wierd!
 
 

Köttdags!

Publicerad 2012-10-26 09:30:51 i Karlskronaliv,

Idga ska vi åka till Wiktor Olsson i Bräkne-Hoby och köpa kött för 1-2 månader :) Det börjar ta slut i frysen och passar väl bra att handla dagen pengarna gått in på kontot och man tror man är ekonomiskt oberoende ;)

Inspiration

Publicerad 2012-10-24 21:25:00 i Fotografering,

Inspirationen har ju vart lite off det senaste. Kollar jag mina bildmappar i september och oktober är de inte alls speciellt välfyllda...
Tänkte därför utmana mig själv de närmsta 4 veckorna (start måndag) och ha olika teman som jag ska fota. Och här kommer NI in! Ge mig tips och förslag på vad jag ska ha för veckotema :)
 

Imse vimse...

Publicerad 2012-10-24 20:23:18 i Bilder, Fotografering, Livet med Vera, Livet som mamma,

 
"Imse vimse spindel klättrar upp för trå'n
ner faller regnet, spolar spindel bort
Upp stiger solen och torkar bort allt regn
Imse vimse spindel klättar upp igen"
 

Den enda sången Vera gör rörelser till än så länge - lika gulligt varje gång!
 
 

Friskisflickan

Publicerad 2012-10-20 22:21:11 i Livet med Vera,

Idag har Friskis & Svettis i Karlskrona anordnat "vinnar-vinnardagen". All träningsaktivitet plus föreläsning och barnaktiviteter kostade 10kr st och allt går oavkortat till avdelningen för svårt sjuka barn på Blekingesjukhuset så att de bl.a. ska kunna köpa in nya leksaker och annat som underlättar besöket för barnen när de är där.
Det har varit fri träning hela veckan och man har såklart kunnat skänka pengar förutom idag så vi hoppas på riktigt klirr!

Jag och Vera skulle vara på Friskis en stund, hon var lite hängig i förmiddags, men det blev istället runt 3-4 timmar! Hon njuter verkligen i fulla drag att ha folk omkring sig, och att barnrummet älskar hon!

Ingen träning för mig idag dock, gick på en föreläsning och fotograferade istället :)

Hoppas ni oxå haft en mysig lördag?!

Down

Publicerad 2012-10-20 11:02:35 i Livet,

Förlåt för dåligt bloggande senaste veckan!
Luften har gått ur lite, vet inte riktigt varför men ja, mycket funderingar som kommit upp och inte haft så mycket lust till varken blogga lr fota...

Hoppas inspirationen infinner sig snart!

Kram på er

Tiden har stått stilla

Publicerad 2012-10-08 20:32:51 i Göteborgsliv,

Eftermiddagen har verkligen vart tokfin!
Hälsat på på min gamla arbetsplats Sats Kompassen. Varit i trädgårdsföreningen där vi även passade på att leka i lekparken (snacka om att man känner sig som kass förälder när Vera har skor, leggings och en ganska tunn jacka och en pappa dyker upp med sin dotter i fleecefodrat regnställ från Didriksson...).

Ett besök i Gbg utan att träffa Sara är helt otänkbart och tack och lov hade hon tid att ses idag! Jag bodde alltid hos Sara när jag pendlade upp till Gbg och jobbade på MQ. Helt sjukt, men vi har nog inte setts på 1,5 år! Ändå kändes det som att det var förra veckan... Så underbart skönt när det är så och man plockar bara upp där man slutade sist <3

Nu sitter jag hemma hos Miriam och väntar på att hon ska komma hem med lite käk :) Vera har slocknat för natten, nu väntar myskväll!

Göteborg

Publicerad 2012-10-08 12:47:36 i Livet med Vera,

Nu rullar vi snart in i Göteborg! Tanken var att jag skulle åka bil men sent igår kväll bestämde jag mig för att istället åka tåg! Billigare, färre mil för mig att köra med Vera i baksätet och så naturligtvis mer miljövänligt :)
10.30 åkte från Nässjö idag och vi är alltså framme strax efter 13.
Hoppas hinna träffa så många vänner som möjlighet på den lilla blixtvisiten...

Sexårig bröllopsdag

Publicerad 2012-10-08 12:43:28 i Högtidligt,

I've been looking around, I've been searching to find someone like you, someone like you

I've been praying, I tried to wait patiently for someone like you, someone like you

You and me forever to eternity
You and me, forever to eternity

I've been waiting every day for you to come and appear in my way
I've been wishing upon every star I've seen falling, for someone like you, someone like you

You and me forever to eternity
You and me, forever to eternityTexten är en låt jag skrev till Björn när vi 2005 firade 1 år. Jag spelade in den med hjälp av min vän Ola. När vår ettårsdag kom var jag på andra sidan jorden, Argentina, och Björn fick hitta den när han var i min lägenhet och vattnade blommorna.

Ett år senare, 7 oktober 2006, sjöng jag den på vår vigsel. Tänka sig att det är sex år sen nu! Helt galet och helt underbart!

Rätt!

Publicerad 2012-10-06 23:43:24 i Livet,

Inte lätt när mobilen lever sitt egna lilla liv...

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_5070a5ad9606ee01abafbe88.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_5070a5b0e087c33d40b7bbe3.jpg" class="image">

Smauland

Publicerad 2012-10-05 22:48:36 i Livet,

Igår tog jag och Vera bilen upp till Nässjö till mina föräldrar, lr ja, till mamma för pappa är på Öland så vi har tjejhelg :)

Bilresan gick ändå bra tycker jag. Tajmade in hennes sovtid och åkte runt 11.30 och hon somnade (enligt planen) nästan direkt! Hon sitter ju i baksätet så 2,5h vaken hade varit lite VÄL jobbigt!
Laddade med nappar, leksaker och riskakor som jag kunde langa bak när hon var vaken och uttråkad...

Idag har vi vart i Äng och hälsat på min barndomsvän P och hennes familj, tänkte skriva lilla familj men nu har hon precis fått tredje barnet så inte är de en liten familj?!
Alltid mysigt att hälsa på iaf och deras hus är helt underbart. Mysigt och fastän det alltid(?) är renovering på G någonstans och olika projekt så andas hela huset kärlek och värme. Idag fick jag extra värme från lille Gideon på 2månader. Sötnöten.

Äppelchips

Publicerad 2012-10-02 22:05:14 i Mat och Bakning,

Skiva äpplen med en osthyvel
Lägg på en plåt med bakplåtspapper
Strö över kanel lr annan krydda
In i ugnen, 100grader, i ca 4h (när de känns krispiga).
ÄT!

Vinterkläder

Publicerad 2012-10-01 13:54:00 i Things to Lillnorpan,

 
Vinteroverall, vinterjacka, skaloverall, skalbyxor, överdragsbyxor, skaljacka,fleecejacka, mössa, tunna vantar, tjocka vantar, skor, stövlar, fodrade stövlar, åkpåse, fleecefodrat regnställ, kängor...
 
Jag blir inte riktigt KLOK på Veras vintergarderob. VAD behöver man ocg NÄR? Känns som om man kan köpa hur mycket som helst... är ju dock kul om det man köper kommer till användning. Och ärligt. Inte behöver man både överdragsbyxor och skalbyxor...? Vad som nu är skillnaden...
 
Som tur är har vi både fått låna overall av Veras kusiner och fått en kasse kläder från Veras farmor och farfar som de kom över på en "förloppis" (dvs en som ska sälja på loppis men vi fick titta och köpa först ;)  ). Men ändå känns det inte som vi är i hamn. 
 
Vad är era erfarenheter?
Vad kan vi skippa och vad måste jag ABSOLUT köpa?! 

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela