Sommartider!

Publicerad 2011-03-27 18:29:37 i Karlskronaliv,Vi var helt borta gällande att sommartid började inatt... Lite konfunderade blev vi dock imorse när min klocka var 09:00 och Björns 10:00... DÅ kom jag på de! Sommartid! Och där rök en timma i mitt liv.

Annars har denna söndag bjudit på gudstjänst, god husmanskostmiddag, lägenhetsvisning, tvättning och just nu håller jag på med att packa inför veckan i Gbg och Björn målar om vårt köksbord :)

Trevlig söndag på er!Uppe med... fiskmåsen?

Publicerad 2011-03-25 07:00:31 i Karlskronaliv,
Första morgonen jag inte vaknar tidigt av varken Roxy, kyrkklockan, väckarklockan eller Lillnorpan utan av att jag måste på toa! Nu börjas det kanske? Springa flera gången per natt!? Min blåsa har ju klarat av nätterna galant hittills.. hoppas det bara var en engångsföreteelse?

Frukosten är iaf intagen, Björnen är nu väckt och en underbar fredag väntar utanför fönstret!

Vecka 29!

Publicerad 2011-03-24 20:45:57 i Lillnorpan,Då var vi inne i vecka 29 :) Betyder att bebis är beräknad om 11 veckor. Men det skulle ju lika väl kunna bli om 9, eller varför inte 13 veckor? Det är så STORT! Kanske inte hela grejen med att bli mamma men att en människa växer i mig! En liten del av mig och en liten del av Björn och en rejäl handpåläggning av Gud :) En liten unik varelse som har varit älskad från först stund!


Vad händer då under vecka 29?
Lillnorpan:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Mamman:
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.


JAG:
Lillnorpan känner vi varje dag, och SER! Magen putar ut på alla möjliga hålla ibland :) Var hos barnmorskan förra fredagen och gjorde glucosbelastning, vägde mig, lyssna på hjärtljuden osv...  och så berättade hon hur Lillnorpan låg. Huvudet precis ovanför navlen, ryggen och rumpan ner på höger sida som en liten halvmåne... Känns helt surrealistiskt att jag faktiskt kan stryka vårt barn redan nu över huvudet!
Känner ju att jag blir mer och mer otymplig, mest när jag ska knyta skorna och ta mig ur sängen på mornarna, annars är det inte mycket som hindrar mig! Haft lite ont i ljumskarna senaste veckan oxå men det tror jag mest beror på att jag suttit så mycket, t.ex 5h på ett tåg igår....
Upplyft

Publicerad 2011-03-22 17:55:01 i Göteborgsliv,

Sååååå! Nu är dagen till ända och det dags att gå för dagen :)  Tack för alla värmade ord ang. inlägget nedan, känns redan mycket bättre! Och dagen har bjudit på många andra glädjeämnen som tagit över, så nu har jag ryckt upp mig, borstat bort allt som jag inte vill lyssna på och myst åt alla buffar och sparkar under dagen :)

Försvarstal?

Publicerad 2011-03-22 09:46:23 i Lillnorpan,

Jag är 154cm lång. Eller kort, beroende på hur man ser det. En och en halv meter plus 4 centermeter. Jag har aldrig varit smal, de senaste 15 åren har min vikt legat mellan 55-60kg. Tyvärr. Jag kommer aldrig leva upp till några modellmått varken, längd, vikt eller utseende och nu är jag fine med det. Jag tränar regelbundet, äter ibland mat som är nyttig och ibland mat som är onyttig och jag älskar godis, särskilt choklad.
Om 85 dagar är det tänkt att vi, jag och min bästaste Björn,  ska bli föräldrar. Då kommer bebis sova i sin egen säng, dras runt i en barnvagn, bäras på, gullas med och ha massor av yta att vistas på. Men för tillfället är Lillnorpan inneboende hos mig, i mig. I en kropp som ibland känns lika bred som hög. All denna stress och press på ngn liten fotbollsgravidkulamage gör att jag funderar på att gå i ide tom 1 juni. Ja, jag ska ha i juni, inte i april. Och ja, jag kanske är större än vissa andra men det är väl så man funkar? Vissa är långa, korta, smala, tjocka, det är väl likadant när man är gravid? Hur ska jag kunna jämföra mig med en som är gravid i samma vecka som mig men som är 175cm och smal från början? Ska man inte kunna ha en tight tröja utan att folk tror att man ska till BB nästa vecka? Varför ska jag behöva känna att jag måste försvara mig, min mage och verkligen trycka på att "ja, de e ju baaaaara 11 veckor kvar nu..."  Jag har längtat och väntat så länge på att få vara gravid och jag älskar det. Bebis som buffar, bökar och möblerar om där inne. Som svarar på mina och Björns klappar. Som hickar, kittlar mig, stryker sig där inne. Nu vet jag t.o.m var huvudet, ryggen och benen ligger. Men det är piss att vara gravid när alla säger "vad STOOOOOR du är!!!". Men danke schön! Och nej, jag vill inte daltas med heller. Jag behöver inte höra att jag är liten, för det är jag inte, jag vet att jag har en stor bula. Men ibland vill jag bara höra att jag är fin. Annrs räcker det med att säga Grattis.


.

Barnvagnsköp!

Publicerad 2011-03-20 18:32:37 i Things to Lillnorpan,Äntligen! NU är den inköpt! Blev till slut en Emmaljunga Nitro med röd sittdel och brunish liggdel. Sittvagnen hittade jag jättebra pris på i Gbg när jag var där förra veckan och jobbade så i onsdags åkte jag tåg med resväska och vagn - gick super!

Imorrn 04:44 beger jag mig åter till Götet för lite jobb på MQ så jag har tänkt att sängdags blir tidigt ikväll...

Grått

Publicerad 2011-03-14 16:55:16 i Göteborgsliv,

Ojojoj... nu är jag så trött så att ögonen går i kors! Kl. 03:50 ringde väckarklockan idag och 04:44 rullade tåget iväg från Karlskrona mot Göteborg! Min räddning när jag åker tåg är öronproppar. Helt underbara! Kan bara sätta i dem och få tyst på alla runt omkring... de e grejer de! Ibland stoppar jag i dem extra demonstrativt för att visa att de pratar alldeles för högt runt omkring, som en riktig tjurkärring :)
Anledningen till att jag just nu befinner mig i Gbg? Jag rycker in och jobbar lite extra på min förra arbetsplats, MQ huvudkontor men istället för reception sitter jag på kundklubb! Bestämdes i fredags eftermiddag så det är snabba puckar som gäller! Men det är ju oxå förvisso det jag gillar ;) Nu ska jag jobba drygt 30 min till har jag tänkt, om jag inte somnar innan... är så sjukt trött nu så jag skulle kunna somna när som helst... Få nog ta mig en kontorspromenad! :) Sen vill jag vara pigg för då ska jag träffa Jenny!

Jobb

Publicerad 2011-03-10 22:51:27 i Things to wear,Trots att jag var "nervös" för hur det skulle gå att jobba idag gick det riktigt bra och var roligt :)  Ont i fötterna men inget ryggen :)

Köpte även blomman på bilden, kan sättas fast som en brosch eller i håret med en klämma!

1 X eller två?

Publicerad 2011-03-09 17:37:09 i Lillnorpan,När jag blev gravid gick jag och köpte mig denna bok: GRAViD. En fylla-i-bok om varje vecka i graviditeten + en liten faktaruta längst ner om vad som händer och sker där inne med bebisen :)
Varje vecka kryssar man oxå i vilka symptom man har, ofta, ibland eller aldrig.
Något som jag har kryssat i som Ofta, är (inte så otippat) "Svajjigt humör". Har vart ikryssad Ofta sen v. 10! Stackars Björn...
Jag gillar verkligen att vara gravid. Att vår bebis bor i min mage, att den buffar, sparkar och gör kullerbyttor. För tillfället gillar jag min stora mage, den är lixom inte jätteotymplig ännu, bara när man ska knyta och knyta upp skorna men det hjälper Björn till med när han är hemma :)

Älskar dig Lillnorpan!

BUSFRÖ!

Publicerad 2011-03-08 23:12:05 i Bilder,Ett sent, men inte mindre för det, GRATTiS till min systerson som fyller 4 år idag :)
Helt galet att han redan är 4 år och t.o.m hunnit bli storebror! Även att vi bor långt ifrån så får man alltid vara med på ett hörn med vad som händer via sms, mms, videosamtal och självklart vanligt hederligt telefonsamtal ;) Moster like a lot!


Semlor, Jesus och vänner

Publicerad 2011-03-08 22:45:17 i Mat och Bakning,Tisdagen avslutades med cellgrupp, en bönegrupp med 3 andra par från församlingen där vi pratar, ber och just nu läser en bok "100 dagar med Jesus" och pratar kring den.  Eftersom det är semledagen var jag ju även tvungen att baka minisemlor och ta med mig :) De blev riktigt bra bemötta så det receptet kan jag nog använda mig utav igen!Bad hairday?

Publicerad 2011-03-08 10:13:45 i Hår & Frisyr,
Ibland är svägerskor väldigt bra att ha! Tex när Towe för längsedan tipsade mig om Proffs torrshampo. Har använt det kanske ett år nu och det är verkligen min bästa vän för hemska, stressade eller orkeslösa dagar då jag inte orkar tvätta håret. Ni som känner mig vet ju att jag har lite utav en mani på att ha fräscht, nytvättat hår. Vill absolut inte att det ska vara eller se fett ut! Men då måste jag tvätta håret varje dag och så blir det istället en dum spiral, för ju mer man tvättar håret, desto snabbare fett blir det!
Hur som helst. Man sprayar lite med detta, ca 15 cm från håret och voilá! Fettet "sugs" upp och man får ett fräscht hår igen! Kan ju säga att detta troligen kommer att användas ännu mer flitigt när bebis är född (eftersom alla säger att man inte har tid för sig själv!). Men samtidigt så är en sån här flaska guld värd under sommaren ändå :)

Just de, finns på H&M, Lindex, Åhléns och säkert andra butiker oxå :)

Hundra dagar kvar!

Publicerad 2011-03-07 17:53:28 i Lillnorpan,
100 dagar kvar idag till 15 juni och tills Bebis är beräknad!

Jympan gick bra idag. Tog t.o.m cykeln så jag fick lite extra motion!  (tur det för dte råkade bli lite måndagsgodis sen med... :/ ). Men shit va kallt de va! Hade iofs bara min väst över munkjackan och upptäckte att den verkligen inte går att knäppa längre, inte ens om jag försöker dra in magen... går ju knappt!

Ändå en svindlande tanka att en liten bebis gömmer sig innanför den där kulan på bilden... :)

Mondaymorning!

Publicerad 2011-03-07 10:16:52 i Karlskronaliv,

Oh så trött jag är! Och då är ändå klockan 10:15 och jag har vart uppe 30 min kanske...? Roxy väckte mig vid 02 inatt och det tog låååång tid innan jag kunde somna om. Låg och vände och vred på mig hela tiden kändes det som så sovmorgonen är faktiskt befogad :)

Idag står två saker i min almanacka: Jympa 12:00 och Körövning 19:00.  Men om jag känner mig själv rätt så lär jag hitta lite saker att göra däremellan oxå... har några "måsten" idag så det är väl egentligen lika bra att sätta igång?!

Önskar er en bra start på veckan!

Söndagspicknick!

Publicerad 2011-03-06 16:26:47 i Karlskronaliv,Idag efter gudstjänsten skyndade vi oss hem för att packa picknickkorgen och bege oss ut mot Skillingenäs. Kikade på lite lediga tomter och gick runt och "kände in" området :)  Sen satte vi oss längst ut på en brygga och åt goda äggmackor, vinbärsmuffins och drack varm choklad (Björn kaffe). Om ni tycker att jag ser besvärad ut på bilden så är jag inte det, bara ofotogenisk och solen i ögonen :)

Barnvagnstankar

Publicerad 2011-03-04 10:18:22 i Things to Lillnorpan,


  

Hmm... detta med barnvagn alltså. Svårt dilemma tycker jag. Var ganska så säker innan på vad jag ville ha. Fyra fasta hjul, rejäl vagn som klarar av skogen, inga svängbara hjul, ingen trehjuling...   Men så är man och testar i butiken... kör lite. Fram och tillbaka...fram och tillbaka. Kanske ska vi ha svängbara ändå? För fy vad stor de känns med fyra fasta hjul! Inte en emmaljunga, alldeles för stora och klumpiga, inte en Brio - känns som en leksaksvagn. Teutonia verkar fin... hm.. kanske en sådan? Med svängbara hjul där fram?

Näe. Det är inte lätt ska jag säga. Inte för oss iaf. Men nu lutar det faktiskt mot en Emmaljunga Ozone eller Nitro. Svängbara hjul där fram, stor liggkorg men ändå ganska nätt. Eller en Teutonia Mistral S. Fördelen med den är att man kan vända handtaget och få de små hjulen bak och de stora fram.. Men mest lutar det mot Emmaljunga. Största problemet där är dock FÄRGEN! Gillar inte någon av deras färger till 100%....

I eftermiddag ska vi iaf ta en tur upp till Babyproffsen och kika på vagn - igen. Kanske kan vi bestämma oss och tom beställa?Magen i v. 26

Publicerad 2011-03-03 21:51:35 i Lillnorpan,Detta händer under v.26
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Jag: Jag får kramp ganska lätt i vanliga fall men faktiskt så känner jag av att jag legat på gränsen till kramp i vaden flera dagar nu. Tur är att jag har Björn, skriker jag "KRAMP!" så vet han direkt vad han ska göra :)

Annars mår jag oförskämt bra! Visst, jag har lite ont i rygg, bäckenet och skuldran domnar fortfarande (varför gör den det?!). Börjar även bli förkyld igen, men jag trots detta så mår jag jättebra! Kan ju träna nästan som vanligt, röra på mig och ja, vara som vanligt helt enkelt. Lillnorpan sparkar, kickar, slår kullerbyttor om vartannat väldigt ofta nu - mama like :)

Nu ska jag äta lite nybakt bröd!

Småfisarna...

Publicerad 2011-03-02 22:08:57 i Bilder,
Japp! Så kallar jag mina syskonbarn i detta inlägg :) Inte för att de fiser speciellt mycket. Och vanliga fisar är ju varken söta eller fina.. men Dessa tre småfisar är helt underbara! Alfred hade vi 4-årskalas för i helgen. Blev god tårta, fina paket - precis som ett kalas ska vara :)  Av mig och Björn fick han en bok och en mössa som är vändbar och beställd och sydd utav vår vän Emma. Kika in på hennes hemsida här!


Idag har jag varit barn- och hundvakt åt Meja(brorsdotter) och Mirak (hunden). Var först ute en sväng med hunden och hämtade sedan Meja på dagis. Sen har vi haft en mysig och rolig eftermiddag! Vart ute och lekt, bakat muffins, gick i skogen m.m.   Skönt att kunna vara nära och ställa upp när det behövs. Känns mindre kul att inte kunna ställa upp för systers familj lika ofta... Men man får försöka ta till vara på tillfällena vi ses och göra det bästa utav det :)

Helt sjukt att tänka att vi också ska få en knodd. Och så mycket som händer! Alfred 4, Meja snart 2 och Ellie snart 1... Träffades i julas sist och sååå mycket händer på 2 månader, med all tre!  Detta är mina småfisar nu, men snart får jag en alldeles egen småfis :)

Bättre sent?

Publicerad 2011-03-01 12:47:59 i Livet,

usch och oj vad jag inte uppdaterat här sen förra veckan - sorry! Men ändå oxå ganska skönt att man har ett liv som inte bara kretsar runt bloggen och facebook. Kan bli lite mycket utav det goda ibland ;)

Nu är det lunch, uppdaterar senare!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela