Napp? Nepp!

Publicerad 2011-06-30 20:02:11 i Lillnorpan,
"nä, vi ska inte ha napp". Yeah right!? I lördags, efter att ha haft Vera vid bröstet/brösten mellan 17-24 och inte ens kunde lägga ner henne för att byta blöja eller att Björn hade henne när jag skulle borsta tänderna och hon bara skrek kände vi båda två: N A P P .
Vi som inte ens köpt någon napp eftersom vi inte tänkt att ha det. Men som tur var hade vi en reklamnapp från Blt (blekinge läns tidning) så det fick bli den :)

Nu är dock två andra inköpta, pingvinen och ormen. Funkar kanonbra då hon ibland inte alls är hungrig utan bara vill snutta. Och snuttandet kan jag ibland vara utan känner jag, mina bröst kommer ju vara lika torra som Saharaöknen till slut!

Annrs har de här (snart) två veckorna med Vera varit fantastiska! Helt otroligt att bara ligga och titta in i hennes ögon och fundera på vad för person hon är och samtidigt vara helt fängslad av att man kan älska någon så mycket som man träffat så lite...

Vera 1 vecka!

Publicerad 2011-06-24 19:53:40 i Lillnorpan,


Idag är vårt lilla hjärta 1 vecka gammal! Galet. Vi kom ju hem i måndags, vad har vi gjort egentligen dessa dagar?!? Tja.. pussat på världens goaste lilltjej och överöst henne med kärlek. Sen har vi gjort massa andra saker oxå såklart... eh..m som... bytt blöja? näe, vi har faktiskt tagit det väldigt lugnt :) Försökt att komma in i rollen som mamma och pappa, det känns helt överväldigande att Vera är vår dotter och att hon är här för att stanna! Tänk att det var hon som låg i min mage alla dessa veckor och månader... Svårt att förstå...
Ännu svårare att förstå är att jag vid denna tid för en vecka sen var på förlossningen och andades mig igenom värk efter värk för att 2h senare se denna fina tjej! Nu känns de som om vi alltid haft henne :)
Trevlig Midsommar!

Vilken gåva!

Publicerad 2011-06-21 22:19:49 i Lillnorpan,

"Nu" är hon här! Vår underbara älskade Lillnorpa har kommt till världen, Vera.
Har ni inte sett på FB redan så kanske ni ändå fattat då jag inte uppdaterat här sen i torsdags... :)  Vera föddes i fredags 22:01 så jag har inte tagit mig tid att uppdatera bloggen faktiskt, men det kommer här i dagarna lite fler bilder på tösen samt förlossningsberättelse.
Vi är så sjukt tacksamma till Gud som gett oss Vera och som har varit med oss hela vägen. Underbart!
Kram på er så länge

Vecka 41!?

Publicerad 2011-06-16 21:59:43 i Lillnorpan,Så här "fräsch" är man i vecka 41 (40+1) efter en dag på beachen :) Inte alls med andra ord!

Jaha, BF +1! Så här skulle det ju inte vara Lillnorpan? Senast den 15 juni skulle du ju komma, nu har 16.e  oxå gått. Iofs tycker jag det var ganska bra för 110616 var lite jobbigt att säga tycker jag, och du ska ju dras med ditt personnummer hela livet :)

Det är inte så att jag inte trivs med min mage eller att vara gravid, älskar det och kommer med 100% sannolikhet att sakna den sen...  men nu är det lite mer "been there, done that".

Sen vet jag inte riktigt vad jag kan vänta mig, visst andras historier och erfarenheter men i och med att varje förlossning är unik så är det svårt att veta och ta till sig något jag aldrig varit med om förr. Häftigt ändå.
Slemmisen har iaf börjat lossna,härlig info va? =D Började förra veckan ngn gång men nu  har det hänt mer och idag vaknade jag av en ond sammandragning som jag andades igenom. Gjorde egentligen inte jätteont men jag tänker att det är ju lika bra att öva ;)  

Dock har det varit ganska lugnt sen under dagen, känner att det trycker oså lite neråt men inget som är värt att tänka att "nu startar det".

Jaja, kanske blir den 18.e som så många av er har gissat?!
Skötväska

Publicerad 2011-06-15 21:32:33 i Things to Lillnorpan,Måste ju även visa upp vår nya skötväska :)
Egentligen en cykelväska men den kommer bli perfekt som skötväska. Bra med fack och bra stl. Däremot så kanske det blir ett byte mot en svart...?
99kr på Stadium men jag betalade endast 44kr då jag hade 55kr i bonus. Det kallar jag ett fynd :)

Come out, come out, whoever you are...!

Publicerad 2011-06-15 21:26:51 i Lillnorpan,

Hm.. då var vi alltså här.
15 Juni 2011
BF-dag
Beräknad Förlossningsdag för Lillnorpan.
"0 days to go!"

Hur många barn tror ni jag har fött idag då?
NOLL.

Lillnorpan vill helt enkelt inte ha 15 juni som födelsedag. Synd, hade vart exakt 2 månader efter min :)

Dagen har istället för att spenderats på förlossningen, spenderats med en nyfunnen vän, M, som tillsammans med hennes sambo J gick profylaxkursen med oss. Jättetrevliga och lätta att umgås med. Hon ska ha i slutet av juni så vi var två stora vaggande magar som tog oss fram på stan idag :)


Den som väntar...

Publicerad 2011-06-14 18:56:10 i Things to wear,

...väntar inte alltid helt i onödan ;)
Tittat på detta linne under våren men med ett pris på 349:- och ett växande mage kände jag att jag skulle hoppa det... tills NU!
Hittade det nämligen på REA idag för 149:- och nu ska ju magen bort snart + att detta linne som är lite större blir perfekt att "gömma" sig i. Jag vet att det inte är ett bra linne ur amningssynpunkt, men jag har tittat på det typ varje gång jag vart på H&M så det fick bli det ändå :)

En dag kvar...

Publicerad 2011-06-14 11:13:08 i Lillnorpan,

Konstigt att se en 1.a på den där bilden. Jag kommer ihåg när det va 100 dagar kvar (7/3) och tyckte att DET var stort! Tänk vad snabbt det har gått ändå...
Nu har vi ju dock inte en blekaste aning om när Lillnorpan kommer, kanske kommer först om 2 veckor?! Hujeda mig! Hoppas vi att h*n inte gör... Mamma har fått mina syskon innan BF, mig på BF, min syster har fått båda hennes innan BF så arvsmässigt tycker ju jag att jag redan skulle ha en liten skrutt här :)  Men hon eller han tål att väntas på! Har vi väntat så HÄR länge så kan vi vänta några dagar till - och längta!

Gathering!

Publicerad 2011-06-13 17:17:26 i Bilder,

Så roligt att besöksantalet stadigt ökar och lägger sig på en högre nivå :)  Iofs aldrig varit mitt mål att ha många besökare men alltid kul när man vet att ngn läser! Blir oxå glad och varm i hjärtat utav alla era kommentarer kring förlossningen och det här med att bli förälder, det värmer oehört mycket - stort TACK och BOCK!
Om ni undrar över bilden så tycker jag bara att de ser så roliga ut, kommer inte ens på vad den heter nu bara för det... !

Svullo!

Publicerad 2011-06-11 12:37:27 i Bilder,Snacka om att jag samlat på mig vätska! Ringarna går inte ens på fingret! De har istället hittat sin nya plats i en halskedja, så jag kan fortfarande stoltsera runt med att jag är gift :)

Kanske kommer det en bild framöver på fötterna oxå, får se om jag vågar visa min vänstra Big foot ;)

Idag skiner solen igen över Karlskrona (genom moln dock) och snart blir det en liten promenad med mannen!

Uppdatering av listan...

Publicerad 2011-06-10 18:51:03 i Lillnorpan,

11/6 Josefin R. (flicka)
13/6 Jenny N. Malin W(syster) som även tippar på 15/6 och 23/6. (pojke), Emma A. (flicka)
15/6 Andreas P., Syster Malin (pojke), Mamma (flicka)
16/6 Emma H. , Ebba (flicka)
17/6 Emma A. (flicka)
18/6 Malin W., Pernilla E.A. Pingst (flicka), Jessica H. (Flicka), Louise S. (Flicka), Ann-Lill M. (flicka)
19/6 Anneli (flicka)
20/6 Anna Ålöw
23/6 Malin (pojke)

Torrshampo

Publicerad 2011-06-10 08:40:05 i Hår & Frisyr,Jag brukar använda mig utav torrshampo några gånger i veckan och hittills har jag använt mig utav Proffs (den rosa). Tyvärr tycker jag att den tagit slut alldeles för fort men ändå fortsatt på detta märke - tills nu!  Hittade nämligen Schwarzkopfs relativt nya torrshampo, got2be, häromdagen på H&M. Större flaska och MYCKET bättre! Håret blir inte alls lika strävt som med Proffs och det känns inte som om man behöver använda lika mycket. Kostade runt 70kr tror jag men läste nu någonstans att man kan hitta billigare på typ Citygross.

Ny favorit helt enkelt!
Tjej eller kille?

Publicerad 2011-06-09 22:48:41 i Lillnorpan,

Alla dessa test, tjej eller kille. Kille eller tjej?  Hittade en liten lista som jag nu har kikat igenom och svarat på...  Det fetstilta är mitt svar...

Hjärtljuden
Under 140 slag/minut = pojke
över 140 slag/minut = tjej

Lugn/Vild bebis
Lugn bebis = flicka
vild bebis = pojke

Halsbränna (hår)
Mkt halsbränna = mkt hår på bebisen
Lite halsbränna = lite/inget hår på bebisen

Halsbränna (kön)
Mkt halsbränna = flicka
Lite halsbränna = pojke

Illamående

Mkt illamående = flicka
Lite illamående= pojke
(Mådde ju jätteilla de första veckorna men sen knappt någonting, därför är båda markerade.)

Hög/låg mage
låg mage = flicka
hög mage = pojke

Toppig/bred mage
bred mage = flicka
toppig mage = pojke

Mammans hårväxt
Samma/mindre hårväxt = flicka
Mer hårväxt = pojke

Hickande bebis
Mkt hicka = flicka
Lite hicka = pojke

Pigmentsrand
Kort rand/ingen rand/svag rand = flicka
Lång rand/tydlig rand = pojke

Mammas skönhet
minskad skönhet = flicka
Bibehållen skönhet = pojke

Blödande tandkött
Mkt blödande tandkött = flicka
Lite/inget blödande tandkött = pojke

Mammans sug/cravings
Surt, frukt, grönsaker = flicka
Choklad, salt, lakrits = pojke (Dock ingen choklad de första 3 månaderna men sen så!)

Utputande navel
Tidigt i graviditeten = flicka
Sent i graviditeten/inte alls = pojke

Urinvägsinfektioner
många UVI, ofta = flicka
Inga/få UVI, sällan = pojke

Viktuppgången
Mkt viktuppgång i början = flicka
Lite viktuppgång i början = pojke


Så! Enligt detta lilla "test" så ska vi få en: POJKE!  (12/16)
Vi får väl se om förhoppingsvis några dagar.... :)

Vecka 40!

Publicerad 2011-06-09 21:38:29 i Lillnorpan,

Vecka 40 (39+0)

Kroppen:
 
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 

Barnet:
Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Jag:
Nu tycker jag att Lillnorpan mer än gärna få komma till oss :) Helt galet att vara inne i vecka 40, känns så sjukt overkligt. Vi = föräldrar = snart!! Väntar och längtar och varje liten grej tänker jag "kanske att det startar nu?". Men icke - än så länge. Svullna fötter - och då menar jag verkligen svullna fötter, iaf vänster fot. Känns ju sådär när man är för fet för flipflops! Haha :)  Jag mår ju bra, som vanligt men tyngre och otympligare men jag ska inte klaga, och det gör jag inte heller, mår oförskämt bra som gravid :)

Jag gissar ju annars på att Lillnorpan kommer senast den 15.e!
Bättre blir det!

Publicerad 2011-06-08 23:18:08 i Livet,
Jag var en av de som såg förra årets "Så mycket bättre" från scratch. Trodde att programmet skulle bli en hit   och det blev det ju. Det man funderat över är ju VILKA artister man skulle vilja se i en uppföljare för att få det lika bra...? Vet iaf att jag INTE vill se Kicki Danielsson där.
Men "nu" (eller för ett ganska bra tag sen...) blev listan klar och jag kan inget annat än tro att det kommer bli sjukt lika bra i höst som förra året! Spännande att se och höra Mikael Wiehe tolka E-type t.ex. :)


-Jason "Timbuktu" Diaktié
- Laleh Pourkarim
- Martin "E-type" Eriksson
- Tomas Ledin
- Mikael Wiehe
- Eva Dahlgren
- Lena PhilipssonInte långt kvar nu... eller?

Publicerad 2011-06-08 12:59:19 i Lillnorpan,

Förlåt... detta har verkligen blivit en gravidblogg! Eller å andra sidan så är det ju en Elin-blogg och handlar om det som kretsar i mitt huvud och i mitt liv och just nu är det förlossning och nedräkning!
Stört att det idag är exakt en vecka kvar till BF (beräknad förlossningsdag) men det kan lika gärna ske tidigare eller, uschunnamej - senare!
Jag hoppas på det tidigare, inte för att jag tycker att det är speciellt tråkigt att vara gravid, för det gör jag inte :) Men jag är så nyfiken! haha :)
Jaja, idag ska jag iaf försöka pallra mig iväg och storhandla, börjar bli tomt i kylskåpet och ingen inspiration har jag heller... =/
Hoppas ni har en trevlig tisdag :)

8 dagar kvar...?

Publicerad 2011-06-07 13:59:11 i Lillnorpan,


8 dagar kvar till beräknad födelsedag för Lillnorpan idag, vi får väl se! Just nu känns det som Midsommar kommer att spenderas på BB... Jag har ju hela tiden tyckt att mellan den 8-11 juni verkar vara en bra dag att fylla år på.  Men ni verkar tycka att jag ska gå över? Får väl se vem Lillnorpan lyssnar på...?

11/6
Josefin R. (flicka)
13/6 Jenny N.
15/6 Andreas P.
16/6 Emma H. , Ebba (flicka)
17/6 Emma A. (flicka)
18/6 Malin W., Pernilla E.A. Pingst (flicka), Jessica H. (Flicka), Louise S. (Flicka), Ann-Lill M. (flicka)
19/6 Anneli (flicka)
20/6 Anna Ålöw
Josefin undrade ju även om man vinner ngt om man gissar rätt? Och det borde man ju göra! Frågan är bara VAD!?!?! Vad tycker ni?

Glass i stora LASS!

Publicerad 2011-06-04 18:33:17 i Karlskronaliv,Igår kom Björns syster Towe och hennes pojkvän Victor hit på besök. Började med en liten tripp upp till Glassiären och smaskade glass.  På bilden är min glass med TVÅ  smaker... (båda bägarna) gaaaanska mycket om man säger så. 4 kulor av varje smak och sen så sa hon att eftersom jag tog sorbét skulle den smälta snabbt så då la hon den smaken i en annan bägare...

Smak?  Choklad/marsipan och Lollipop(apelsin&citronsorbét).

Gissningslista

Publicerad 2011-06-03 20:14:15 i Lillnorpan,

Dåså... Första utkast klart! 

11/6 Josefin Roos  (flicka)
13/6 Jenny Nordstrand
15/6 Andreas Pegado
16/6 Emma Hektor, Ebba (flicka)
18/6 Malin Weinholz, Pernilla Ericsson Armgren Pingst (flicka)
20/6 Anna Ålöw


Fortsätt gissa :)


När kommer bebis?

Publicerad 2011-06-03 12:04:33 i Lillnorpan,

Kom ju på att vi såklart måste ha en gissningslista på när bebis kommer...

Nu är det ju dock inte så långt kvar så någon borde ju pricka rätt, skulle egentligen gjort det för längesen men men, jag skyller på gravidhjärnan (som man visst inte kan skylla på men de gör jag ändå :)  ).

Så!
NÄR tror DU att Lillnorpan föds? och är Lillnorpan en flicka eller en pojk?


Vecka 39!

Publicerad 2011-06-03 12:01:22 i Lillnorpan,Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Jag:
Kan verkligen inte fatta att jag är i vecka 39! 12 dagar kvar till beräknad födelsedag för vår Lillnorpa!  Och visst är det blandade känslor i hela kroppen, hela tiden. Jag drömmer, tänker och andas förlossning känns det som, haha. Vaknade med lite onda sammandragningar häromdagen och vad gör jag per automatik? Jo, Profylaxandas! Bra att det börja sitta iaf :)  Något lite tråkigare är att jag i förrgår även fick mina första bristningar! Tre stycken små, men onödigt att de kommer nu lixom... fast magen töjs ju fortfarande, riktigt låg nu är den oxå.
Jag mår bra som vanligt annars, lite läskigt är dock att jag får som "hugg" ner i högra ljumsken och kan knappt gå, men jag tror att det är någon nerv som bebis kommer åt... Just de, är svullen oxå - huur mycket som helst! Mina fötter ser skrattretande ut! Stödstrumpor är ett nödvändigt ont, fula som stryk men hjälper ju så.. lika bra att använda dem.
Älskar att vara gravid så på ett sätt är det ju lite vemodigt på ngt sätt att Bebis snart ska komma till oss. Men samtidigt älskar jag ju redan Lillnorpan och bara längtar efter att få träffa honom/henne, och när h*n väl är här tror jag inte att jag kommer sakna min gravidmage riktigt så mycket ändå... (eller jo kanske, för då kommer jag bara ha en tjockismage... =/ ).Ursäkta röran...

Publicerad 2011-06-01 20:22:02 i Livet,

Försöker mig på en ny bloggdesign lite såhär på onsdagskvällen... och tja. Jag är väl inte nöjd direkt men nu orkar jag inte mer. Så därför ser det ut som det gör :)

Ser det alldeles konstigt ut så tryck F5 några gånger...

Nu ska vi iväg och köpa kycklingrulle!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela