Ett sista farväl

Publicerad 2013-06-29 23:38:46 i Livet,

Igår åkte vi upp till Nässjö för att ta ett sista farväl av min kära mormor.
Begravningen började kl 14 och var väldigt vacker, fin och känslosam. Efter första låten som var "Air" sjöng jag "När löven faller" som Carola har skrivit. Jag övade en gång innan ceremonin och det blev väldigt känslosamt men sen, när det väl "gällde" så klev jag utanför nig själv på ngt sätt och det gick jättebra att sjunga. Kändes fint att få göra det oxå.
Prästen pratade oxå väldigt fint om mormor, han hade verkligen lyssnat till vad mamma och pappa berättat och när han talade var det precis som om han oxå hade känt mormor.

Det blev även fint efteråt och trevligt att umgås med familjen och släkt från Stockholm som vi inte träffar så ofta men som vi alltid stått väldigt nära ändå.

Leo

Publicerad 2013-06-19 20:47:00 i Bilder, Fotografering,

 
 
 
 
 
Idag har jag fotat denna lilla going. 3 veckor gammal. Ganska ledsen men några bilder fick allt med stängd mun ;)
 
 
 

Födelsedag!

Publicerad 2013-06-17 22:01:00 i Bilder, Fotografering, Högtidligt, Livet med Vera, Livet som mamma,

 
 
Idag fyller vår Lillnorpa 2 år.
22:01 fredagen den 17 juni 2011 föddes hon. 
 
Shit vad tiden har gått och går fort! Känns ibland som om vi nyss fick henne till oss, samtidigt som det känns lika självklart att hon alltid varit med. 
 
Födelsedagskalas blev det igår men vänner och familj. Det regnade på morgonen och vi trodde verkligen att det skulle bli ett regnigt kalas. Tills typ 5 min innan kalaset började - då sprack himlen upp, molnen försvann och solen tittade fram. Var kanonfint hela kalaset, vi grillade korv och åt marängswiss i gräset och barnen badade i Veras födelsedagspool som hon fått av kusinerna. 
När kalaset drog mot sitt slut mulnade det på igen och kom några regnstänk! Förstå vilken tur med vädret!?
 
 
Jag älskar dig Vera. Mer än du kan ana. Mer än du förstår. Jag har dig vid mitt hjärta, vart än jag går. Idag. För alltid. För evigt. ♥
 
 

Du saknas ♥

Publicerad 2013-06-11 22:37:01 i Livet,

 
Bild från vårt bröllop 2006
 
Igår kväll, ca 19.35 somnade min mormor in. Vid sin sida hade hon min mamma som vakat hos henne nästan dygnet runt de senaste dagarna. 
93 år.
Det är en lång tid mina vänner. Själv fick jag känna henne i 30. Hela mitt liv. Jag har faktiskt bara fina och härliga minnen från min mormor (och morfar oxå för den delen).
Det enda "jobbiga" med henne var att hon alltid tjatade om att man skulle ta på sig mössan när man skulle gå hem från dem och det var vinter ute. 
Jag brukade säga att "jag tar på mig den där nere, vid porten 4 trappor ner, men ibland åkte den bara ner i väskan istället. Det berodde lite på. För om man gick vägen över parkeringen tittade man alltid längst upp åt vänster - och där stod mormor alltid och vinkade. Spelar ingen roll om jag var 7 eller 17 år, man vinkade alltid.
Min mormor har alltid varit en bullmormor, hennes bullar har lixom vart liiite godare än alla andras (sorry mamma), kanske berodde det på all smörkräm? Eller sättet hon snirklade ihop dem? Eller berodde det på att hon arbetat på konditori och kunde det där hemliga med bullbak?
 
En mormor som alltid ställt upp på sina barnbarn och dess tokiga upptåg och lekar. Det är inte ofta hon sagt nej till att leka kurragömma eller gömma nyckel. Jag är glad och tacksam för alla somrar vi spenderat hos mormor och morfar och deras lilla sommarstuga vid sjön där man fick gå på utedass och hämta drickvatten i en brunn. Där man kunde klättra i träd och bygga kojor, åka båt och lära sig fiska och ta kvällsdopp. 
Tacksam för att hon för 7 år sedan var med på mitt och Björns bröllop, tacksam att hon fick träffa Vera. Vera som för övrigt heter Agda i andranamn efter mormor. Förra året när jag och Vera var och hälsade på orkade hon med ut i lekparken i sin rullstol. Satt i den och gungade Vera.  Det är sånt jag oxå kommer att minnas av min mormor. 
Ett av mormors favoritcitat är nog "det här kommer jag leva länge på". Och ja, kanske var det alla hennes härliga upplevelser och tacksamhet över dem som gav henne 93 år. 
 
En mormor med humor och skratt.
En mormor med omtanke och tacksamhet.
En mormor med kärlek.
Eller som jag alltid har sagt;
"Måmå" 
 
 
 

Venedig

Publicerad 2013-06-06 09:00:05 i Livet,

Här sitter jag på en takterrass i Venedig och äter frukost.
Bättre start på Sveriges nationaldag är svår att få!
Vi kom hit igår eftermiddag och ja, jag kan bara stryka under det alla redan sagt - det är skiiiitsvårt att hitta här! Särskilt för 2st med dåligt lokalsinne, haha ;)
Idag blir det till att turista runt och försöka se så mycket som möjligt, bra skor tas på...

Vera? Hon är i Finspång hos sin farmor och farfar och lever loppan :) Så på denna resa är vi bara två, helt underbart!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela