Vill ha!

Publicerad 2012-05-28 22:55:55 i Inredning,




Pip Studio har urfint porslin i olika färger som jag inte skulle tacka nej till! Dock skulle jag inte välja att bara ha en färg i porslinet, tex välja alla muggar i turkost, näe jag skulle vilja ha en i typ varje färg och med olika motiv. På så vis gör det ju inte sååå mycket om en skulle gå sönder(mer än att det är tråkigt förståss) för då kan man bara köpa till en udda :) Plus att det blir lite mer liv i det hela och inte så strikt!

Lite roligt är att jag först nu oxå upptäckte att tapeten i Veras rum är just PiP!




Veckouppdatering

Publicerad 2012-05-26 01:08:51 i Livet med Vera,

Hela denna vecka har jag och Vera varit i Nässjö hos mina föräldrar. B har varit i Åre på utbildning så jag tig med barn och katt och passade alltså på att vara här i några dagar :)
Passat på att hälsa på lite kompisar oxå men även mycket själva och jag tycker att det har varit Boundat på ett helt annat sätt och nu när det händer så mycket i hennes utveckling märker jag att hon även vill ha mer närhet! Mest har vi vart i lekparken men även lite på stan (har shoppat massa till V, en sak till mig). I onsdags var vi ute på landet till en gårdsbutik och klappade får och lamm :)

Igår(torsdag) var även min mormor på 92 år med i lekparken, körde ut henne i rullstol -helt underbart att ha med henne ut!
Jag har även vart lite "hurtig" och sprungit runt Ingsbergssjön varje kväll. Lite komiskt att det är först nu jag orkar springa hela varvet runt, i skolan orkade jag aldrig och det kändes (och jag trodde) som om det var typ 5km runt... Det är dock bara 1,6km! Men men, jag är stolt över mig själv iaf att jag orkade hela varvet runt nu iaf - framsteg och det är det som räknas!

Imorrn kl 11 kommer B med tåget så då ska vi möta honom och sen bege oss hemmåt!

Fler bilder kommer så småningom! (bilden är från kvällspromenaden runt sjön ikväll)

Rabarbersaft

Publicerad 2012-05-18 00:05:32 i Husliv,

Igår passade jag på att skörda lite rabarber. 2kg gjorde jag saft på och ca 2,5kg fryste jag in - perfekt att ta fram när man vill göra mer saft, lite paj eller kanske koka kräm?! Tack mamma för tipset!

Jag använde detta recept nedan men nästa gång tar jag nog ett med citron i, eller som en annan tipsade om - en uns stjärnanis i!

1 kg rabarber
5 dl vatten
ca 5 dl socker
1 krm natriumbensoat

Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte skalas). Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, eller oöm bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär en liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i sockret tills det löser sig. Det ska vara 5 dl socker till en liter saft, så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan. Rör först ut natriumbensoatet i en matsked av saften och rör sedan ner den i resten av saften. Häll på fina glasflaskor eller burkar. Saften går också bra att frysa.

Idag har vi fixat och donat i trädgården, sovit eftermiddagslur med Vera (bara jag iofs för älsklingen va ute och klippte gräset) och städat för imorrn får vi gäster! Då kommer min familj :) På lördag är det dop och treårskalas men imorrn är det middag här som gäller!

Gult är... fult?!

Publicerad 2012-05-13 19:58:54 i Fotografering,

Nej och åter igen NEJ! Inte när det handlar om rapsfält i alla fall. Ljuvligt skulle jag kalla denna färg då.
Var ute på en promenad innan, alla tre, då vi möttes av dessa fält - tur kameran var med!

Tick tack

Publicerad 2012-05-11 13:21:52 i Husliv,

Idag är en sån där dag som bara springer iväg - utan att jag får något gjort!
Klockan är redan efter lunch och jag vet inte riktigt vad jag gjort sen 8 i morse...
Dags att sätt igång?

Bästa torsdag :)

Publicerad 2012-05-10 22:02:30 i Karlskronaliv,

Nu är Vera ääääntligen frisk! Läkaren tyckte allt lät bra i tisdags och att vi hade rätt "huskurer".

Idag har vi varit inne i stan, fixat pass till oss alla tre. Tanken var att vi bara skulle göra till Vera men igår när jag hittade mitt och Björns så såg jag att hans gick ut augusti -11 och mitt april -12. TUR vi kollade nu!

Efter det tog vi en fika ihop -vardagslyx! Och sen gick Vera och jag en sväng själva :)
P4 hade idag Musikhjälpen för Världens barn, radiostudion hade flyttat in i en butik och därifrån sändes radio hela dagen. 11.30 spelade även Vapenbröder -har ni inte hört dem måååste ni göra det, skitbra!

Bvc

Publicerad 2012-05-08 13:02:29 i Livet med Vera,

Sitter nu i väntrummet på vårdcentralen och väntar på att få träffa en läkare på BVC. Vera är dock bättre idag i sitt allmäntillstånd, skrattat och busat och är mer vaken. Dock är hon fortfarande snorig, har hög feber, hostar, dålig i magen och ingen matlust...
Pratade med BVC igår, egentligen gör att avboka tid för mässlingspruta som V ska ta inför utlandsresan, men vi pratade mest om hur hon mådde. Vi bestämde då att vi skulle höras idag och på förmiddagen ringde BVCsköterskan för att kolla dagsläget. Trots att V som sagt är lite bättre idag bestämde vi att en läkare skulle lyssna på lungorna iaf, för ev skriva ut hostmedicin. Får se vad han eller hon säger!

Le jardin

Publicerad 2012-05-08 12:04:05 i Husliv,

Har jag sagt att jag fullkomligt älskar vår trädgård? Inte?! Det gör jag iaf Syrénbuskar, tulpaner, körsbärsträdet, magnoliaträdet, vinbärsbuskar, päronträd och annat blommande smått och gott kan man vila ögonen på i dessa härliga vårtider!

Fasta

Publicerad 2012-05-07 18:01:15 i Funderingar,

Igårkväll, innan jag skulle somna, tog jag bort min Facebookapp på telefonen. Tanken är att den inte ska tillbaka förrän om iaf en vecka. Går det längre tid gör det ju såklart inget!  Jag har kommit underfund med att det går sjukt mycket tid varje dag till att vara inne på FB, helt onödig tid men som nästan blivit som ett beroende. Inte bra med andra ord.
Men visst, det är en spännande utveckling vi befinner oss i - nu tittar man på TV samtidigt som man kommenterar det online på olika internetforum. Ibland är det Let's dance, igår var det partiledardebatten. Men samtidigt så har det iaf i mitt fall blivit att jag kopplar upp mig lite väl ofta. Jag skulle ju inte tycka att det vore ok om en 13-årig Vera satt vid matbordet och facebookade samtidigt som vi åt tillsammans. Då är det heller inte OK att jag gör det när hon och jag äter.
Eller - när något händer - tänka en "statusrad" eller "det här ska jag blogga om", då känner jag att det gått för långt. Inte heller är det så roligt om kvalitetstiden med Björn hämmas av att jag ska titta in i andras liv via FB.
Jag kommer dock inte vara borta helt från FB. Det är OK att gå in via datorn, men det är en stationär, en trappa upp, så där är jag faktiskt inte speciellt ofta.
Näe, jag tror att det här är bra för mig. Bara idag, som är första dagen, har jag märkt hur många gånger jag faktiskt skulle tagit fram mobilen och gått in på FB...
Adjö!

Tillbaka...

Publicerad 2012-05-06 21:42:12 i Livet med Vera,

Inatt när jag hämtade in Vera från sitt rum till vårt kände jag även att jag va illamående... Somnade dock om men det var fortfarande kvar när jag vaknade. Fick skicka iväg sms om att jag inte kunde va med i lovsångsteamet idag som planerat. Och tur var väl det då jag strax efter 11 kräktes.
Mått lite bättre efter det men endast om jag varit stilla. Vera är dock dålig fortfarande så vi har haft sovmarathon idag... Stackars plutten! 39,2 ikväll så nu blev det Alvedon. Jobbigast är nog dock att se ngn, som vanligtvis är så glad och livlig, knappt orka sitta själv, inte vilja äta och mest bara sova...

Vi hoppas dock på att veckan som kommer ska gå i friskhetens tecken :)

Väntar

Publicerad 2012-05-04 18:08:36 i Livet som mamma,

Just nu väntar jag på att maken ska komma hem...
Eftersom V är sjuk sms.ade jag en inköpslista till honom innan så han får storhandla efter jobbet :) Men nu var det mer än en timme sen vi pratade så han BORDE snart komma kan jag tycka...
Vera ligger likadant som på bilden från förra inlägget. Stumpan. Inte gjort många knop idag inte. Men är man sjuk så är man!

Blir hämtmat ikväll och nu börjar jag bli riktigt hungrig-kom hem!!!

Sjukling

Publicerad 2012-05-04 11:44:37 i Livet med Vera,

Idag var planen att åka och träffa svägerskan och V två kusiner. Vera spydde dock igår eftermiddag och var dålig i magen. Och imorse hade hon 38,6 i temp så det blev till att stanna hemma...
Hade tänkt att städa lite men tydligen vill hon bara sova PÅ mig så det blir inte mycket gjort idag skulle jag tro...

Hoppas ni får en härlig fredag!

Den som väntar på något gott...

Publicerad 2012-05-03 11:37:48 i Livet med Vera,

Joråsåatte...nu har Lillnorpan Vera sovit i en timme lr lite mer!
Själv har jag ägnat den tiden till att sitta i bikini i solstolen på altanen med nya MAMA-tidningen... Inte heeelt fel!
Och jo, det behöver städas inne men det skulle väl regna imorrn så då jan jag göra det då istället, har iaf tvättat och hängt två maskiner tvätt. Underbart med tvätt som torkar ute!

Önskar er en underbar torsdag :)

FÖR tidigt...

Publicerad 2012-05-03 06:20:53 i Livet med Vera,

Idag vaknade Vera strax efter 05... Vet inte varför men hon kunde tydligen inte komma till ro igen och somna om, trots att hon va trött och gnuggade sig i ögonen...
Fick se mig besegrad strax efter halv sex och gick upp med henne (fast gick ner för trappen;) ) då.

Kan ju hoppas att det blir något tillfälle under dagen att sova...

Ett år av vänskap

Publicerad 2012-05-02 21:13:47 i Livet som mamma,

Idag för precis ett år sen var vi på första träffen på profylaxandningskursen inför förlossningen. Inte trodde jag att då träffade en utav mina numera närmsta vänner :)
För så blev det. Jag och Malin började umgås mer och mer och "fann" varandra. Var på stranden, i butikerna, på caféerna och promenaderna. Nu bor vi även i samma "by" - kan det bli bättre?!?
Det är annrs lite svårt tycker jag att hitta nära vänner i vuxen ålder. När man va liten var det mer "hej, ska vi leka", "hej, ska vi va?" till att nu bli "hej, ska vi hitta på ngt?".
Kommer även ihåg första gången Malin ringde, bara för att prata - jag blev suuuperglad och sa till Björn att nu måste vi väl ändå tagit vänskapen en nivå till?! :)

Ja... Inte trodde jag för ett år sedan att jag skulle bo i hus i Nättraby och tillbringat dagen med och hos en av de som jag just då träffat!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela