Julhälsning

Publicerad 2012-12-24 12:41:00 i Högtidligt,

 
 
 
 
 
 Hoppas ni alla har och får en underbar julafton och kommande dagar. Ta hand om varandra, nära, kära och tänk lite extra på någon som behöver det.
 
Nu firar vi Jesus födelsedag ordentligt!!
 
Kramis
 

Morgonmys

Publicerad 2012-12-18 12:52:37 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Idag vaknade jag av att Vera ropade "mamma" "mamma" på andra sidan väggen. Jag låg mest och njöt över ropen så Björn fick gå och hämta henne till vår säng ;) Låg och myste en stund innan det var dags för blöjbyte och morgonvälling. Bytte rum igen, denna gången till Veras, och där låg vi i ca 1,5 timme och bara gosade och myste :)
Med tanke på mitt inlägg lite längre ner om hon ibland är en tonåring kan ni ju tänka er hur mycket jag njöt av denna stund! Igår var jag ju som sagt i Stockholm så igår, på hennes 18månaders dag, träffade jag henne ingenting :( Så idag fick jag verkligen vakna till kärlek.
 
Det är ju det som är det fantastiska. Hur ens barn kan få en att känna alla dessa känslor som ligger så långt från varandra.

Stockholm

Publicerad 2012-12-17 18:04:56 i Livet,

Idag har jag vart i Stockholm på utbildning i nytt ärendesystem. Det är mycket att lära och ta in till nya jobbet!
Första flyget till Stockholm men som tur är inte sista hem... Tyvärr får jag inte träffa Vera ngt ändå. Nästan så jag vill "råka" väcka henne när jag kommer hem bara för att få en puss ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_50cf5044e087c31dd2d97245.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_50cf504de087c31df15af647.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_50cf5066e087c31e040c099e.jpg" class="image">

Tonårsbarn?!?

Publicerad 2012-12-15 14:13:52 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Igår undrade jag om en tonåring flyttat in i Veras kropp. Eller, ja egentligen inte bara igår. Under hela hösten har den smygit sig på, visat sig ibland, i vissa situationer. Men nu är den verkligen här- på riktigt! 18-månaderstrosten. Pust och stön. Suck. 
Det är samma typ av bråk som jag hade med min mamma när jag va i fjortonårsåldern (lr snarare mellan 12-19) men då var jag den frustrerade och skrikande tonåringen och motpolen var min mamma. Nu är de istället min dotter på 18 månader som är frustrerad (?) och skriker. Och JAG är mamman (dock lika frustrerad fortfarande och skriket ligger oxå nära till hands). Hur blev det så här kan jag ibland undra?! Vårt glada "A-barn" som var så glad och charmig hela tiden har nu bytts ut till en som ligger och rullar runt och vrålar så fort man ska ta på kläder...
 
Så i morse vaknade hon 07. Gick att ha henne mellan oss till 07.30 sen ville hon upp på riktigt. Så vi gick ner, öppnade julkalenden, myste, lekte och hade det sådär bra som jag alltid vill ha det. Då är gårdagens tårar bortglömda. Tänk. Nu är det bara fyra riktiga dagar kvar som jag är själv med Vera. Sen har vi besök hela julen och nyår är vi med vänner. Sen börjar jag jobba. 
Åh vad jag önskar att alla dagar vore som denna förmiddag. Men det vet jag att de inte kommer att bli. Så jag kanske ska önska mig lite tålamod av tomten istället. En 5-årsförbrukning borde kanske räcka iaf 1 år när man har barn i denna ålder? ;)
 
Jag älskar att vara mamma och jag älskar Vera mer än något annat. Men det finns nog ingen som kan framkalla alla dessa känslor, kärlek så man tror man ska brista och ibland ilska och uppgivenhet så man tror man går sönder på andra leden. 
 
Det är verkligen något speciellt det här med föräldraskap.

M Ö R

Publicerad 2012-12-11 21:52:12 i Livet,

Ojoj. Mitt huvudet är som en stor vattenfylld ballong. Så mycket information under väldigt intensiva timmar. Både idag och igår har jag jobbat 12-timmarspass så nu är det bra grumligt. Ska dit en sväng i morgon igen men det blir under Veras ordinarie timmar.
Nu ligger jag nerkrupen i sängen, ska dra upp täcket ännu högre och lägga på en extra filt och sen ska jag bara S O V A ! Ska bli skönt att vakna 07 istället för 05 imorrn :)

Nattinatti!

Shit pommefrites!

Publicerad 2012-12-09 12:47:29 i Livet,

Hjälp, jag hinner knappt andas känns det som! Bråda dagar med upplärning på nya jobbet OCH julkonserter i kyrkan denna helg!

Det är klart att det är kul oxå. Jag ÄR jättetacksam att jag har fått ett jobb, och tacksam över att vara med i en så bra kör som jag är och sprida den glädje, musik och budskap som vi gör. Det blev bara lite mycket på en gång.
Jag har ju gått hemma i ca 2 år. Det är lite att ställa om sig. Både mentalt och kroppsligt. Mina ben och fötter är ju direkt vana att stå 8h per dag, på ett hårt golv.
Vill hinna julpynta och mysa till hemmet oxå innan jul. Men men. Det SKA hinnas med. Får väl försöka fixa barnvakt någon dag kanske.

Nu är det lunch och sen piffning till dagens och helgens sista konsert!

Ha de!

JOBB!!!!

Publicerad 2012-12-05 22:34:37 i Högtidligt, Livet,

Yes!
Idag fick jag vet att jag har ett jobb att gå till 2 januari! Galet. Galet bra och galet glad :)
 
Var på intervju igår, kändes helt OK, men tänkte att jag kanske var för "sprallig" eller vad man ska säg. Men antagligen kom det inte ut, utan var mest på insidan det kändes så =P 
Sen ringde de igår kväll, 17.30 och frågade om jag kunde komma på en intervju till idag kl 08.30, mest för att jag skulle få träffa han som va rekryteringsansvarig (träffade en annan igår) och så ville de stämma av lite mer. Förstod ju att jag då såklart hade goda chanser att få jobbet så idag var jag faktiskt mer nervös. Men det gick bra det också. Mitt under intervjun så fick jag reda på att jag fick jobbet! Poff! Bara sådär! 
Härligt! Härligt! Härligt! 100%, den lön jag ville ha, och framförallt ville och vill jag ha detta jobb! 
 
Vad är det då för jobb?
Jo. Receptionist på Telenors kontor i Karlskrona, men jag är anställd via ISS som är ett bemanningsföretag. Kommer nog bli hur bra som helst. Jag har ju gillat mina två tidigare receptionistjobb så dte här blir nog oxå bra :)
 
Var och tränade ur all överflödig energi efteråt på Friskis - träningen gick hur bra som helst! Och sen hämtade jag en lite hostig Vera på dagis. Lagom till mellis kom Malin och Sigrid och vi gjorde pannkakor. Just de! Idag sa Vera "Sigrid". Så himla sött! Första namnet hon säger är på sin bästa kompis - gulligt värre!
 
Har fått grattis från alla håll och kanter idag och det känns fantastiskt att så många gläder sig med mig (och Björn såklart). 
 
Firade till det med Kycklingrulle och Pepsi Max framför en tänd brasa -perfekt avslutning på denna dag! 

Vintrigt vid ån

Publicerad 2012-12-03 13:00:03 i Bilder, Fotografering,

 
Idag efter att jag lämnat Vera på dagis tog jag en liten promenad läng med ån. Ni börjar väl känna igen dessa träd vid detta laget nu antar jag ;) Men det är definitivt inte sista gången de hamnar på bild! Tycker det är lite häftigt också att ha samma plats men i alla olika årstider... 
 
 

Perfekt 1 advent!

Publicerad 2012-12-02 23:03:25 i Livet,

Idag har vi haft en alldeles PERFEKT söndag och första advent.
Sovmorgon (för mig) till 09.30, tända första ljuset (ett rött utan siffra som ska bytas ut mot vita med siffror) en fullsatt kyrka på adventsgudstjänsten (som jag lyssnade på via högtalare i foajén samtidigt som jag försökte söva Vera). Lunch på stan med goda vänner och julskyltning i ett härligt snöväder :)
Dagen och kvällen avslutades hemma i det gröna fina trähuset några hundra meter härifrån hos våra bästa vänner. Där blev det söndagsmiddag och kvällshäng innan det var dags att gå hem och lägga Lillnorpan.
En kopp varm choklad och pepparkaksskorpor i soffan blev det absolut perfekta slutet på denna söndag.

Jag är grymt lycklig och tacksam <3

Pepparkaksskorpor

Publicerad 2012-12-01 12:48:00 i Homemade, Mat och Bakning,

 
 
Häromdagen gjorde jag pepparkaksskorpor, blev supergoda och passa perfekt i mitt nyaste fynd från tradera :) La upp en bild på instagram (följ mig gärna där!) och Sophie ville ha recept - så voilá!
 
OBS! OBS! OBS!
NYTT recept! Hann du testa att baka redan igår eller idag? En aaaaning torra skorpor kanske? he he. Jag hade tydligen inte fått med de två sista ingredienserna!?! Tack uppmärksamma Isa och Sophie! Men nu ligger rätt recept här iaf. Det ska vara filmjölk och smör (eller olja) oxå. Själv hade jag yoghurt och det gick alldeles utmärkt!
Förlåt om jag förstört någons bakning så här på 1 advent :(  Jag ska numera extraläsa och kolla recept supernoga innan de läggs upp :)
 
Men nu när rätt ligger uppe tycker jag definitivt att ni ska testbaka!
 
 

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela