Bus...?

Publicerad 2011-10-29 19:05:22 i Livet,

Först var det jultidningar och ikväll var det dags för tjuvstart av Hallowen! Vid två tillfällen har det bankats på dörren och vi har fått frågan "bus eller godis?!" Tur man är förberedd på villalivet och bunkrat upp med godis :)

Me like!

Publicerad 2011-10-29 12:41:13 i Livet,

Hur fint är det inte då?! Känner mig grymt välsignad som har denna vy på mina promenader. Har säkert vart ute i två timmar nu och Vera har sovit hela tiden!
Nu ska jag dock försöka hitta rätt väg hem ;)

Utanför fönstret...

Publicerad 2011-10-28 17:14:28 i Husliv,



...blåser det och är riktigt höstigt. Det börjar skymma och det mesta är grått.
Inne har jag tänt ljus! Mysigt, fint, varmt och luktar gott :)

Trevlig fredagkväll på er!

Uppåt väggarna!

Publicerad 2011-10-26 22:27:51 i Inredning,



Den här tapeten från Cole & Son hade vi i hallen i lägenheten i stan och vi gillar den jättemycket så det blir nog den i hallen här i huset oxå :)
Det som är bra med svart/vitt är att man kan matcha med vilken färg man vill till :)
Me like!

Nummer två...

Publicerad 2011-10-26 17:28:28 i Livet som mamma,




Haha, inte nummer två som i ett till barn - nej nej nej! Vi har tänkt att vänta liiiite till :) 
Nummer två som i toalettbesök eller som för Vera, blöjbesök(?).
Hon brukar bajsa 1-3 gånger/dag men igår gjorde hon ingen alls. Skönt att slippa byta bajsblöja tänker du och ja, förvisso men när man ser att hon kämpar och kämpar och ha ont så att hon går upp i brygga - då kan man tänka sig att byta hur många som helst!
Hon va jätteledsen idag på morgonen men gav henne ett bad för då brukar hon lugna sig och så även idag, mycket magmassage oxå och till slut, strax innan 13 så brakade det till i blöjan! Mamman gjorde den glada "Vera-har-bajsat-i-blöjan-dansen" och båda två var väldigt lyckliga :) Det är då man vet att man är mamma, när bajs är det viktigaste på to-do-listan :P

Bilden ovan får ni se bara för att hon är världens finaste!


Förkylningstider...

Publicerad 2011-10-24 08:28:49 i Livet,



Här sitter jag, måndagmorgon strax 8 och dricker - just det - TE! Huvudet spänner och värker, men det beror nog snarare på att jag alltid, alltid, ALLTID bär V på vänster sida.. Har nämligen ont från vänstra axeln, nacke och upp i huvudet... Ska dock få massage ikväll utav B så jag hoppas de går över då.
Vera är tyvärr oxå lite dålig. Vet inte hur många gånger hon ätit inatt, 3-5 kanske, hon brukar nöja sig med 1! Jättesnorig men får inte ut så mycket med vår Näsfrida(nässug) så de blir lite fööör täppt för henne när hon ska äta lr ha nappen... stackars liten. Dock var hon glad och skrattade massa när hon vaknade så allmäntillståndet är ändå ganska bra men ska såklart ta det luuuuuugnt och bara vara idag tänkte jag. Tror vi båda behöver det!


Ajajaj...

Publicerad 2011-10-22 22:14:14 i Livet,

Min hals gör ONT! I tisdags var det på högra sidan, sen gick de över men nu ikväll gör det ont på vänstra...
Så nu sitter jag och dricker te och äter leverpastejsmörgås med inlagd gurka och hoppas på att bli både mättare och friskare :)
Jag som inte ens brukar gilla te! Men har världens goaste, jordgubb/vanilj som jag har köpt på Kahls i Jönköping.

Godnatt!

Adjö

Publicerad 2011-10-22 12:44:52 i Livet,

Sådärja! Nu är lägenheten helt urstädad, lamporna nermonterade och vi har låst dörren för sista gången:)

Nu är det hus som gäller!

Inflyttningspresent

Publicerad 2011-10-20 17:33:49 i Husliv,

image description

I tisdags köpte jag inflyttningspresent till mig och min B. Raggsockor :) Inte för att det är jättekallt men lite röset är det ändå... Och ack så skönt det är att ha dem på! Två par rosa till mig och två par svartgråa till B.
Perfekt!

Höstpromenad

Publicerad 2011-10-20 16:48:35 i Bilder,



I morse var jag och Vera ut på en morgonpromenad. Eller tja... klockan var nog runt 10 så en förmiddagspromenad ska man kanske säga? Tidigt för oss iaf :)
Gick längs ån här i samhället och är grymt nöjd att jag hade med mig kameran - uuuuunderbara höst!

För övrigt känns det väldigt väldigt bra här i vårt hus... Kan fortfarande inte riktigt greppa att vi ska bo här i antagligen många herrans år och att det är vårt. Och trädgård. Wow! Lovely till tusen :)

Nu har jag haft fina vänner här på en snabbvisit och en kopp te. De ska på husvisning. TÄNK om de flyttar hit, då blir jag glad! (eller gladare, för glad är jag ju redan ;)   ).

Papperskorg?

Publicerad 2011-10-19 09:38:53 i Livet med Vera,



Vi är ganska vana vid att folk stannar och tittar på Vera om vi är iväg och handlar eller går på stan eller så... Folk i allmänhet verkar va väldigt förtjusta i bebisar :)
Igår när Towe skulle åka hem körde jag ner henne till stationen, följde med in på Pressbyrån och hade en sovande V i sitt babyskydd. In kommer en kvinna i 40-årsåldern, ser lite "speciell" ut, man kan ana att hon har ett handikapp men ser inte mer annorlunda ut än någon annan egentligen.
Står iaf samtidigt som denna kvinna och läser på löpsedlarna, hon står väääldigt nära tidningarna... sen går hon och köper en banan.

Towe har köpt en tidning som hon är grymt nöjd med eftersom hon fick en film på köpet och vi står och pratar om detta. Ser i ögonvrån att kvinnan står och tittar på V som fortfarande sover i sitt babyskydd (ca 1 -1,5m från oss) men som sagt så brukar folk titta på V så inget konstigt med det.
Sen ser det ut som om hon tappar ngt men jag såg inte ordentligt, men tittar till lite extra och ser att kvinnan bryter av en bit banan och slänger ner till/på Vera!!!
Vad gör du? frågar jag. (fick för mig att hon försökte mata V eller nåt!)
Men oj! Jag trodde att det var en papperskorg!!! Svarar kvinnan och förklarar att hon ser otroligt dåligt...  Jo, det kan man nog lugnt säga haha.

Hon bad jättemycket om ursäkt och det var ju inge större skada skedd, förutom att det låg ett helt bananskal (vem skalar hela bananen på en gång?) + två mindre bitar hos en sovande liten bebis :)
Så ja, Vera = Papperskorg?!

Hur svårt ska det va?

Publicerad 2011-10-18 19:07:43 i Livet,

Familjeparkeringar måste väl ändå vara främst till de som har barn - I bilen! Inte en barnstol som är tom. Va och handlade innan idag och fick faktiskt tag i en utav dessa fem familjeparkeringar som finns ( extra breda). När jag handlat klart va V ledsen så jag satte mig i baksätet och gav henne mat.
Då kommer två tjejer till bilen som står vid till vänster om mig, bilbarnstol i bilen men inget barn, de hade inte ens med sig en kasse?! Off they went!
Nästa bil som tar denna parkering är ett par i 60- årsåldern, bilbarnstol (till barnbarn?) men återigen inget barn! Mannen springer in, kvinnan sitter kvar, han kommer tillbaka- tomhänt! I samma stund kommer en ny bil till platsen två platser bort, oxå de ett par i 60-årsåldern och guess what!? De känner varandra! Så nu tar de upp platserna extra lång tid då de måste prata oxå... I denna veva körde jag iväg...

Husägare!

Publicerad 2011-10-17 00:00:21 i Livet,

Blir en blixtvisit in på bloggen via mobilen liggandes i sängen i vårt nya hus! Skrev papper i fredags men flyttlasset gick igår i strålande väder och allt gick väldigt snabbt och smidigt. Invigde även vår uteplats genom att grilla korv till lunch :)
Björn och hans syster åkte in till stan i eftermiddags och började städa ur lägenheten medan jag va hemma och fick nästan hela köket klart! Haft två trötta tjejer vid min sida dock :) vera va nog riktigt trött från igår, hon sov 13-17.45 idag!

Tre nätter

Publicerad 2011-10-12 16:01:36 i Livet,

Nu är det endast tre nätter kvar i vår underbara lägenhet... Å andra sidan "får" vi ju ett hus, så jag är ju inte jättejätteledsen men inget går upp mot detta sovrum vi har nu!
Stort fönster, högt i tak, typ 3-4 m, dubbeldörrar och fungerande kakelugn... Yeah baby!
På fredag skriver vi papper och på lördag går flyttlasset. Förhoppningsvis, om inte det sista, dröjer det länge länge till nästa :)

Bättre sen än aldrig?

Publicerad 2011-10-12 08:42:11 i Högtidligt,

Mitt favoritmärke när det kommer till puder är utan tvekan Make Up Store. Tyvärr har de ju bara sålt sina produkter i sina egna butiker och då det inte finns någon i Karlskrona har jag inte kommit till skott att köpa... Sen har jag iofs inte behövt på ett bra tag heller. Det förra tog slut innan sommaren och på sommaren vill jag inte, och behöver inte ha puder heller så...
Häromveckan såg jag att KiCKS har börjat sälja Make Up Stores produkter! Alla butiker har det inte har jag fått erfara men, hör och häpna, KiCKS i Karlskrona har produkterna!
Glad
Glad
GLAAAD!
Jo, man kan faktiskt bli så glad om ens favoritsminkmärke finns i samma stad som en själv :)

Gammelugglan

Publicerad 2011-10-10 15:22:34 i Things to Lillnorpan,

När mamma och pappa kom och hälsade på oss första gången efter att Vera fötts hade de med sig en kasse med gamla grejer från mitt rum.
Packade upp en del men inte alla gosedjur - förrän NU! Och då hittade jag den här ursöta kudden som jag broderade när jag gick i 4.an-5.an nån gång. Dille på ugglor redan då :)
Nu gör den sig iaf perfekt i Veras säng! Tänk om min gamla syslöjdslärare Lindis såg detta, då hade hon vart stolt tror jag!

Blingbling!

Publicerad 2011-10-08 20:20:41 i Things to wear,

Fick underbart fina örhängen igår av bästa maken :)  En riktigt fullträff får jag säga, nu börjar han veta vad som går hem hos mig och vad som är min stil ;)
Sen berättade han att han även bokat in oss på en Spa-kryssning i slutet utav november. DET kommer bli grymmans nice!
Nu är det lördagsmys - god mat och MASSA godis!!!

I fem år...

Publicerad 2011-10-07 16:09:36 i Högtidligt,


har jag varit din fru.
Underbara år,
lärorika diskussioner,
knepiga stunder,
roliga utfall,
kärleksfulla ord,
jobbiga jobbigheter,
fina upplevelser,
modiga förändringar,
känslosamma år,
fördjupning av förälskelsen.
Jag vill aldrig ha någon annan än dig.
Du är min andra hälft, THE perfect match.
Jag vill alltid vara din ♥

Andas

Publicerad 2011-10-05 13:50:35 i Livet som mamma,

Även om man inte får något gjort om dagarna som man kan checka av på en lista (typ packa flyttkartonger, putsa fönster, sortera kläder osv) så har man ju fullt upp! Jag är med Vera 24/7 och när hon är vaken så vill jag VARA med henne, om det så bara är att ligga på golvet jämte när hon är i babygymmet so be it!
ALLA som har barn sen innan, och då menar jag ALLA sa innan hon kom, och direkt efter, att NJUT, njut, njut! av den här tiden! och det är ju det jag gör :) Jag njuter i fulla drag av att vara med henne, se henne utvecklas och kommunicera med henne. Igår t.ex. läste jag lite ur en pekbok (pekbibeln ;) ), mest på skoj, men hon tyckte verkligen om det och följde med blicken hela tiden i boken :)
Men, ibland behöver jag lite space jag oxå. Inte så ofta. Men ibland. Som i söndags på körövningen då Vera istället fick ensamtid med pappa Björn. Eller som igår när jag åkte till gymmet 20:15 och tränade 45 min!  Mitt första träningspass helt själv sen hon kom! Det var skönt att fokusera på mig en stund. Sen att jag ringde hem 3 gånger är ju en annan femma ;)
Nu har jag och Vera gått en sväng på stan. Lämnat tillbaka lite grejer, köpt hårinpackning, köpt present till Veras faster som fyller år samma dag som Vera fyller 4 månader och avslutade rutten med att  köpa en stekpanna till oss! Hon sover ju bra i vagnen så de va lika bra att passa på när hon skulle sova och nu sover hon än, och vet ni vad? Då ska jag passa på att läsa lite i nya MAMA och dricka Latte!

Herr & Fru

Publicerad 2011-10-05 13:37:50 i Högtidligt,

Det här möttes min bror och hans numera Fru av när de kom hem från Gotland i förra veckan :)
Så går det när man åker iväg och gifter sig någon annanstans :) Närmare bestämt, Visby 1 oktober!
Vet inte varför blogg.se valt att inte posta detta inlägg när det stod och står att det är upplagt?!?! Skulle lagts upp förra måndagen då de kom hem men men, bättre sen än aldrig?

Älskade barn

Publicerad 2011-10-04 17:17:05 i Livet med Vera,

Ska alltid finnas där för dig,
att höra dig,
hurra för dig,
att skratta eller gråta med dig,
för att skydda dig med mitt liv,
och ibland tala om för dig saker du inte vill höra.
Jag kommer att älska dig för evigt.
Ingen kommer någonsin att älska dig mer än jag,
för jag är din mamma.


Mysig kofta

Publicerad 2011-10-04 12:42:16 i Things to wear,

När jag var liten, typ i tonåren, så var Lindex en tantaffär men nu hittar jag jätteofta grejer där. Om det är för att de blivit bättre eller att jag nu är en tant är ju en annan sak man kan fundera över... ;)
Denna kofta tex är en riktigt wantedkofta (499:-) men jag får se, ska egentligen inte lägga pengar på MER kläder.. har ju redan en del och borde egentligen rensa lite...
Ngt annat jag gillar med Lindex är att jag nästan alltid får bra service där, 99/100, och då inte bara i en och samma butik, utan flera olika i olika städer. Lämnat tillbaka grejer utan kvitto, fått ta del av rabatt fast jag va en dag sen, reklamera utan problem och senast igår blev jag igenkänd av säljaren när jag va inne och kikade en snabbis på Amiralen.

DET är service!
Och som skadad av servicebranschen är bra service A och O för mig, inte bara när det gäller klädbutiker utan ALLT! Får jag inte bra service så kan jag strunta i att handla, äta eller prata gott om det företaget. Jag BRINNER verkligen för bra och god service men nu börjar detta likna mer ett CV än ett inlägg om en snygg kofta, så jag tror jag slutar här ;)
Nu ska det packas eftersom Lillnorpan Vera precis har somnat!

Ensam

Publicerad 2011-10-02 18:18:25 i Livet,

På väg hem från kyrkan där jag varit på körövning och, hör och häpna: UTAN Vera! Hon sov när jag skulle gå och jag hade pumpat ur 100ml innan så hon fick stanna hemma med Björn :)

Känns mycket märkligt att ha varit iväg själv och jag märker hur barnvagnsvan, lr va man ska säga, att jag är. Går exakt samma "rutt" som med vagnen fast jag inte egentligen behöver ta hänsyn till trottoarkanter, kullerstenar, backar och dylikt :)

Undrar om de har saknat mig lika mycket som jag saknat dem?!?

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela