Borta!

Publicerad 2012-04-25 08:09:34 i Livet som mamma,

I morse när jag vaknade kom jag på att jag inte märkt av Roxy på hela natten. Hon brukar alltid göra något väsen ifrån sig, antingen att hon vill ha mat eller så ligger hon och sover med oss i sängen...
Frågade en halv sovande Björn om han sett Roxy igårkväll men det hade han inte...
Snabbt upp och ner i källaren (där hon har en tendens att bli inlåst titt som tätt) men där var hon inte. Ropade ute ifall att hon skulle vara där, men ingen katt :( Både jag och B har varit ute i trädgården och gått och ropat, tittat under förrådet, lockat med mat - utan resultat!

Känns så himla illa att vi inte tänkte på henne igårkväll... Men nu har vi ju ett stort hus och hon brukar kunna vara lite varstans... Vi var även ute och gick igårkväll och om hon var/är ute borde hon ju kommit när vi kom tillbaka? Hon brukar ju inte gå speciellt långt- hon är för feg för det! Därför känns det oxå lite extra i hjärtat.
Hua! Nu hoppas och ber vi att hon kommer tillbaka inom kort!

Kreta!

Publicerad 2012-04-24 16:52:22 i Livet,

Jag vet att jag skulle skriva igår vad som kommer att hända i juni... Meeen jag och Vera hade väl inte vår bästa dag tillsammans direkt, det blev helt ingen som helst tid till att blogga. Ingen tid till annat heller för den delen!
Och jo, Vera fyller ju 1 år i juni, men det var inte det jag syftade på ;)
Vi ska ut och resa!!! Så sjukt skönt! Och det kommer vara såååå välbehövligt. Det blir till Kreta en vecka till detta femstjärniga hotell:
Inte illa va? Näe, jag tror att vi kommer att trivas riktigt bra :)

Sjuk helg!

Publicerad 2012-04-22 20:35:03 i Livet som mamma,

Kommer ni ihåg att jag slutade förra inlägget med "undrar hur denna kväll ska då?"
Det var i fredags. Och kvällen gick inget vidare. Inte alls skulle jag vilja säga...
Kände mig lite dålig och illamående på eftermiddagen men tänkte att det var för att jag inte ätit på ett tag. Då det var Björns födelsedag(!) ville vi ju mysa till det lite och tänkte att vi beställer hem pizza, sagt och gjort! Jag åt väl ca en halv Tropicana innan jag var mätt, men illamåendet försvann inte och istället för en popcornskål hämtade jag en bunke med lite vatten i botten...
Vera somnade i hyfsad tid iaf men jag blev sämre och gick och la mig vid ca 22. B kom ca en timme senare och preciiiiis när han lagt sig vaknade V och vägrade att somna om. I samma stund blev jag sjuk på riktigt och milt uttryckt så kom bunken till användning både en och två gånger...
V hade nog sin sämsta natt på länge och det slutade med att B sov på mattan i hennes rum...
Jag är bättre, men magen är fortfarande i lite obalans men jag hoppas det går över till imorrn...
På tal om imorrn - då ska jag berätta vad som händer i juni!

Mammamys

Publicerad 2012-04-20 14:36:41 i Livet som mamma,

I förmiddags har vi haft besök, jag och Vera, utav tre andra mammor med deras barn. Malin och Sigrid såklart och även Madde med hennes båda, Meja kom redan vid 08 då Madde skulle jobba lite, Nova va yngst i skaran med sina drygt två månader-pluttisen!
Den tredje mamman var Malins vän från Karlshamn, hennes lilla tös var fem månader. Så- mycket barn, mycket ljud men framförallt MYCKET trevligt och mycket scones :)
Vera hoppade över sin förmiddagssovning och somnade kring lunch och sover än! Undrar hur denna kväll ska gå?!?

30 -

Publicerad 2012-04-18 20:20:07 i Livet som mamma,

I söndags fyllde jag år. 29 stycken faktiskt. Ett år närmare trettio men fortfarande inte riktigt där.. hihi :) Vi var ju uppe i Finspång hos B's föräldrar så de kom in och sjöng för oss och gav presenter, sen väntade god frukost en trappa ner.  Där fick jag även paket från Vera och Björn :)
Hann ut och en sväng, äta lunch och tårta (såklart) innan det var dags för oss att packa in oss i bilen och köra hemåt...
Fantastiskt bra och härlig helg med en födelsedag som pricken för i.et :)

Familjefoto från i söndags


Det är mycket nu!

Publicerad 2012-04-13 11:55:53 i Livet med Vera,

Vera och Sigrid en varm dag i mars...
Vera växer och frodas på alla sätt och vis. På bredden, på längden och hon har ett riktigt utvecklingssprång nu och har haft den senaste månaden...
17/3 Tredje tanden tittar fram
20/3 Vera börjar säga mamma 
21/3 Tar sig framåt i ålande form
22/3 Vera sätter sig upp från liggande i sängen
23/3 Sätter sig upp från liggande på golvet
24/3 Vera reser sig i soffan mot ryggstödet "hemma" i Äng.
28/3 Tar riktigt kryptag på mjukt underlag
1/4 Lär sig att göra "High-five"
6/4 Reser sig från sittandes till ståendes. Från golv till fåtölj.
12/4 Vinkar för första gången.. till sin spegelbild :)
12/4 Kryper ordentligt på hårt underlag...
Ja, ni ser?! Det händer MYCKET nu, allt har jag inte ens fått med tror jag!

NOLL

Publicerad 2012-04-10 20:11:45 i Livet,

Psssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss...
Där pyste typ all inspiration ur mig.
Man borde väl bli pepp av andras talanger och tänka "att kan hon/han så kan väl jag?". Istället funderar jag på vad jag gör för fel. Varför är jag inte minst lika bra?
Dumma tankar!

Inte mycket!

Publicerad 2012-04-09 18:18:51 i Husliv,

Om du frågar vad jag har gjort idag skulle jag nog svara att jag knappt kommer ihåg... Inte gjort många knop här hemma idag, men heeelt perfekt! Vi har vart ute och gått en sväng med Vera och Sigrid (S föräldrar är sjuka idag så de fick stanna kvar hemma). Sen har vi egentligen bara varit... Myst och lekt med Vera :) behöver jag säga att jag starkt ogillar att Björn ska jobba imorrn igen?!

Nu är det mat- och nattningstimme för Vera :)

Påskhelg!

Publicerad 2012-04-08 16:34:55 i Högtidligt,

Den här påskhelgen har varit och framförallt ÄR, helt ljuvlig! Vet inte om det är för att det är Veras allra första påsk, eller för att Björn är ledig fem dagar i rad, eller är det kanske för att påskbudskapet om Jesus död OCH uppståndelse tagit tag och rört om i mitt hjärta lite mer än vanligt? Kanske är det alla dessa faktorer. Jo, jag tror nog det!
Självklart var vi utklädda till påskakärringar igår, fick också nys om att man fick 200:- i presentkortBlekingeplantan om man kom dit utklädd - klart vi gjorde det!
På kvällen kom min bror och hans familj och vi åt påskmat ihop och hade det jättetrevligt :)
Idag har vi varit på gudstjänst. Alltid speciellt när man tänker på vad Jesus faktiskt gjorde på korset för 2000 år sen... Detta året har det som sagt tagit tag i mig lite extra.
Nu ska vi iväg på middag med vår cellgrupp/bönegrupp!

Fjädrigt!

Publicerad 2012-04-06 21:37:26 i Husliv,

Igår var vi ute och fixade i trädgården. Räfsade ihop nerfallna grenar, rensade i förrådet, tog bort mossa mellan stenplattor och NATURLIGTVIS satte vi upp lite färgglada fjädrar i buskarna utanför huset :)

Kall morgon

Publicerad 2012-04-03 16:47:16 i Livet som mamma,


Varm choklad var det enda rätta imorse när termometern visade minus 8...
Jag och Vera har haft en mysig dag idag, lekt, busat och myst!  Under hennes sovpass har jag passat på att städa, plocka, tvätta och hänga tvätt - SKÖNT när lite sådant blir gjort oxå!

Barnrum

Publicerad 2012-04-02 21:20:24 i Inredning,

Är på jakt efter en hylla till Veras rum. Gärna en öppen hylla där man kan ställa leksaker, böcker och annat fint :)
MEN jag vill verkligen inte ha en Billy-hylla från IKEA, som annars är bra men lite väl vanlig...

Idag när jag hade på "Efter Tio" på tv såg jag dock en kanonfin hylla,( den turkosa på bilden) fast jag vill inte riktigt ha såna ben på... Kanske ska ta och bygga en själv?

Ljuvliga söndag!

Publicerad 2012-04-01 22:32:45 i Högtidligt,

Idag har vi haft en helt UNDERBAR dag!
Först gudstjänst, sen hem och äta god mat från igår :) Från oktober tills för två veckor sen har vi haft Babysim varje söndag. Men nu har vi så mycket framöver att vi skippade kurs nr 3. Så eftermiddagen var första "lediga" sen oktober! Galet! Och vad gjorde vi? Sov i 2 timmar, alla tre, mysigt och bra :)

På kvällen var det premiär för mig att ta på löparskorna igen. Eller "igen", som om jag hade sprungit massa innan men det har jag ju inte, men nu hade jag inte sprungit sedan innan jag blev gravid tror jag så iaf 1,5år... Men det gick över förväntan! Snabbt gick det inte någonstans och vi gick ibland oxå men jag är supernöjd och har ändå fått lite mersmak och just nu är det viktigast!
Björn sprang med Vera i vagnen, tanken va att hon kunde somna men hon tyckte att de va roligt att titta på oss så iaf halva tiden satt hon och "hejjade på" men sitt leende :)

Nu kommer jag sova gott!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela