Maria Maria :)

Publicerad 2012-02-28 22:39:25 i Högtidligt,

Idag har både jag och Vers namnsdag, tillsammans med massa andra Mariaflickor, tjejer och kvinnor :) vanligt namn verkar det som! Jag heter det i andranamn och Vera heter det i tredjenamn.
Veras farmor och faster heter oxå Maria så grattis till er oxå :)

Av B fick Vera en namnsdagspresent i form av denna fina bok som-självklart- låter :)

Födelsedag!

Publicerad 2012-02-27 21:44:34 i Högtidligt,

Idag fyller världens bästa storasyster 35 år! Jag fattar inte att vi är så gamla nu, alla tre syskon :) Ibland känns det som det va igår jag gick på mellanstadiet och klädde ut mig till min syster när det va maskeraddisco, min stora idol!
Hon är iofs fortfarande en person som jag ser upp till och beundrar väldigt mycket!

Grattis på din dag!

Snödroppar som tittat fram i trädgården :)

Huset fullt!

Publicerad 2012-02-26 22:36:20 i Livet med Vera,

I helgen har vi haft besök här utav mina föräldrar. Huvudanledningen till att de kom hit var att de skulle träffa och se lilla Nova, drygt 1vecka gammal men bodde hos oss :) i lördags kom även min syster och hennes familj för att se underverket så både igår och idag har vi varit hos min bror och hans familj :)
Idag firade vi även min syster som fyller 35år imorrn :)

Sagans värld!

Publicerad 2012-02-23 16:08:38 i Livet,

På biblioteket var det sagostund med högläsning,ramsor, sånger och mys!
Vera gillade myspölen och sjalar :)

Föräldraträff

Publicerad 2012-02-23 08:27:46 i Livet,

Idag blev det till att ställa klockan på 07, Vera fick jag väcka 07:50 och ta på kläder samtidigt då vi skulle hinna med bussen 15 min senare... Annrs har natten varit väldigt bra! Hon vaknade vid 22.30 och då flyttade vi över henne till vår säng, sen sov jag till sju då klockan ringde :)

Nu är vi på väg mot stan, eller staun som det uttalas här ;) Ska ha föräldragrupp på biblioteket kl 09, vet inte så mycket vad vi ska göra men det blir nog trevligt :)

Frukost fick bli välling i vagnen :)

Det fyrkantiga huset

Publicerad 2012-02-20 13:32:57 i Livet,

Så här ser fyrkantiga åttan ut (bor på nr 8 ;) ) en strålande fin vårdag i februari :)

Nu är det promenad i solen som gäller!


Ps. Spelningen gick bra igår... :)

Otaggad

Publicerad 2012-02-19 16:55:46 i Livet som mamma,

Sitter och förbereder det sista till kvällens cafékväll i kyrkan som jag ska spela på. Är otroligt otaggad för tillfället och hade gärna hellre krupit ner under täcket i sängen och läst en bok. Helst med varm choklad oxå :) Meeen sådan är inte verkligheten utan jag ska snart ta min gitarr och mina noter och åka iväg. Björn och Vera skulle egentligen oxå följa med, lite för att lyssna och lite som stöd men då V har sovit lite dåligt idag är det bättre att de är hemma bestämde vi... Grejen är dock att hur otaggad jag än är vet jag att det kommer bli kanonbra ikväll och efteråt kommer jag känna att jag för allt i världen velat missa detta tillfälle att få spela :) Pingstkyrkan kl 18:00 är det som gäller alltså :)

Förlossningsberättelse 8 månader senare

Publicerad 2012-02-17 23:22:24 i Livet som mamma,

För exakt 8 månader sen hade vi träffat Vera i ca 1h och 20 min...
Här är min förlossningsberättelse: (bättre sent än aldrig ;)  )
Juni 17 2011
01:47 vaknade av en ond värk som kändes heelt annorlunda mot de tidigare förvärkarna... andades igenom den och några till. Ett enormt tryck neråt och bakåt, trodde jag skulle göra nr2 där jag stod men hann till toaletten. Det var dock inte dags för något toabesök men väl en ny värk! Tog den ståendes mot skötbordet. (Föressten, stå och ta värkarna va såå mycket bättre än att ligga/sitta).
02.36 B har klockat värkar och de kommer ca tre st på tio minuter... Ringde en stund senare in till förlossningen (vars nummer stod i min kontaktlista i mobilen ;)  ) och självklart ville de att vi skulle avvakta...
03.53 Har stått i duschen ett braaaaa tag, hjälpte lite men mina redan svullna baoutafötter blev om möjligt ännu större och till slut tror jag att jag tappade känseln...  Tog en alvedon för att försöka kunna sova lite, sviiintrött, B gick o la sig när jag va i duschen, bättre att han är utvilad när det verkligen gäller...
05:55 Åker in till förlossningen!
08:08 Hemma igen ;) Utan bebis, den är fortfarande i magen!
Fick ligga med CTG, Lillnorpans hjärtljud va på omkring 150 slag och så såg man mina värkar. De stegrade sig direkt när de kom, ingen förvarning utan bara pang på!
Fick en supergullig barnmorska som hade läst mitt förlossningsbrev, var jätteförsiktig vid undersökningen, lät mig testa lustgasen så att jag visste hur den fungerade o sådär. Var nu öppen 3cm och hade 1cm kvar på tappen så visst hade det hänt grejer!
Istället för en promenad runt sjukhuset i mulet väder och sen stanna kvar bestämde vi oss för att åka hem.
10:40 Tro det eller ej men jag har faktiskt kunnat SOVA! Riktigt skönt :) Men vill ju såklart att det ska dra igång ordentligt!
Sen är det lite dimmigt ;)  Åt lite rån med ost på minns jag, lite tomatsoppa oxå. Kunde ligga på soffan och sova och när det kom en värk vaknade jag och andades igenom den och sen sov jag till nästa :)
Ca 16:00 vaknade jag av en REJÄL värk och kände "nu är det på riktigt!". Började klocka värkarna som som fortfarande var lite oregelbundna med vid 17-tiden började vi skriva ner varje värk, när den startade och hur lång den var, B hjälpte mig med andningen och vi kände verkligen att vi var ett team.
18:00 Ringer förlossningen och hör i luren att det är vår kursledare i Profylaxandningen Pia, som svarar :) Jag sa "jag har värkar" hon kontrade "Åhh va härligt!". Sen åkte vi  och skrevs in 18.15, då va jag öppen 6cm.
Fick en akupunkturnål (hjälpte typ ingenting) och TENS (de hjälpte mer).
Pia peppade oss och hjälpte till med andningen, och tog kort med vår kamera ;)
Vid 20.30 bad jag om att få lustgas och satte mig på pilatesbollen och lutade fram på sängen, B satt bakom och masserade och andades med mig.
21:00 Pia går av sitt pass och lämnar över till barnmorskan V.
21:15 Öppen 9cm, står igen på golvet och vid nästa värk går vattnet! Verkligen S P L A S H ! ! ! Upp igen i sängen, lutad mot sänggaveln. Får reda på att jag ej kan ha TENS när jag krystar... okidoki.. BM säger även att hon inte kan hålla emot när jag står och föder men eftersom det är det jag varit inställd på under i princip hela graviditeten vill jag inte ändra mig utan står kvar ändå...
Nånstans här måste B springa iväg på toa... han har typ inte kissat på en hel dag men kan nu inte hålla sig längre.. han är dock tillbaka på 2min..
21:40 börjar krystvärkarna. Har aldrig, aldrig, aldrig varit med om maken! Aldrig kunnat föreställa mig heller.ÅH! Det bara tryckte neråt, och bakåt, trodde jag skulle göra nåt helt annat än föda barn kan jag säg... Allt kändes som en enda stor megavärk. Fast ändå härligt på nåt konstigt sätt? Visste inte riktigt när den började - eller slutade. Men kroppen visste! Jag skrek i lustgasmasken och andades omvartannat och kom på mig själv att tänka "skrik neråt - som en råmande ko" (hade hört av Anna Wilsby på profylaxandningsfilm) och försökte att göra detta... haha!
Tryckte och tryckte och hörde "nu ser jag håret" - my GOSH va ont de gjorde och kände att "nu spricker jag"!  En värk till, tryckte på för kung och fosterland - "är den ute nu då?" "Näe , men huvudet är". Det gjorde så sjukt ont och allt jag kunde tänka på va "NU ska den uuuuut" och så pressade jag och *splouashurp* - hon va ute! (fast vi visste inte att det va en hon just då...)
22:01 Vera föds! BM sa åt mig att backa och titta ner och det gjorde jag, och där låg hon, skrek i n g e n t i n g, hon sov...haha :) Fick upp henne till mig, vände runt och la mig ner med henne på bröstet. B klippte navelsträngen och sen kom vi på "vi vet ju inte vad det är!" Lyfte på filten, jo! en liten tös, med massa mörkt hår!
Sen låg jag, lite halvhög på lustgas, och ropade "JAAG haaar föööttt BAAAAARN!" ett tag... hihi.. riktigt hög, men inte bara på lustgas utan på just att jag hade blivit mamma och klarat av en förlossning.
Kom upp till BB runt 03 tror jag och sen var det bara att njuta av första natten som mamma...
Helt fantastiskt! Känner mig så välsignad som fått Vera i vårt liv.

Välkommen till världen :)

Publicerad 2012-02-15 22:26:56 i Livet,

Idag, den snöiga onsdagen 15 februari, 13.25 föddes Veras kusin! En liten tös på 3200g och 48cm lång... Tänk så pluttig :)
Min bror ringde vid niotiden i morse och sa att det va på G så spädbarnsmusiken fick utebli idag, så GÄRNA när det handlar om en till bebis i familjen :) vid 10-10.30 kom de och lämnade Veras kusin M och hunden så idag har jag testat på tvåbarnsmamma och hund! INTE att leka med... Men det har gått bra och varit jättemysigt, Vera och M lekte jättebra ihop :)

Nu är det sovdags!

Luggad

Publicerad 2012-02-13 18:48:50 i Livet,

Här har ni Mamma och dotter Mikmar :) idag har vi vart hos frisören, jag har både slingat och klippt håret och lugg! Vera har ju dock naturliga slingor så hon slapp idag ;)
Är det föressten inte konstigt att man kan va huuuur less som helst på sitt hår men sen när man väl ha klipptid då har man en BRA hairday! Knasigt det där ;)

Lilltjejen 4 år!

Publicerad 2012-02-12 14:38:37 i Högtidligt,

Vi vet inte exakt Roxys födelsedag men eftersom hon va "leveransklar" 12/5 2007, så räknade vi bakåt att hon borde vara född 12/2-07. Iaf är det då vi firar henne! Och det betyder att vår lilla katt fyller 4 år idag! Sötnosen. Hon har varit allt från en katt som bitit oss, gjort konstiga utfall och inte helt pålitlig om man säger så... till att nu vara jättelugn och go :)
Många som varit lite oroliga tror jag om hur det skulle gå när vi fick barn och samtidigt ha en opålitlig katt... Men det har ju gått galant! Storasyrran Roxy är nyfiken på Vera men miiiiinst en armlängds (vuxen) avstånd ;)   Huslivet gör gott för henne och vi har ju alltid velat bo i hus oxå för hennes skull. Hon får gå ut nu, men väljer att inte göra det... tror hon tycker att det är för kallt ;) Men är säker på att hon blir en utekatt när våren kommer, hon har ju vart utekatt hos mina föräldrar och då har hon älskat det, så det är nog bara en tidsfråga här oxå :)

Grattis på fyraårsdagen!Syjunta

Publicerad 2012-02-09 16:14:20 i Livet,

Tagit fram symaskinen och försöker sy härligt orangea gardiner till hallen :)

Cafékväll

Publicerad 2012-02-08 22:07:05 i Funderingar,

Snart ska jag spela på café i kyrkan igen. Eller snart och snart, allt är ju relativt. Men söndagen den 17.e februari är det, så ganska snart :)
Nu ska jag bara komma på vilka låtar jag ska spela...

Jumpsuit

Publicerad 2012-02-06 11:33:24 i Things to Lillnorpan,
Den här ursöta jumpsuiten från H&M fick följa med hem till Vera häromdagen. Och vet ni? Den va lika gullig på som jag trodde! Så nu måste jag nog köpa en till fast 2stl större så hon har en att växa i oxå :)

Musiklördag

Publicerad 2012-02-05 21:57:50 i Livet,


Min lilla tamburintjej tycker att söndagkvällar är till för spela musik på och inte sova på! Däremot har pappan lagt sig redan... Man märker vem som är ung och vem som är gammal i detta hushållet ;)

Igår var jag och Vera i Karlshamn på kördag mellan 10-16. Jag är med i en gospelkör i kyrkan och 3 mars ska vi sjunga tillsammans med Bodkulla Jass & Gospel Orchestra och Samuel Ljungblahd.
Det kommer bli SÅÅÅÅ himla bra! Igår när vi övade fick jag gåshud första låten - så otroligt mäktigt med storband till! Vera var med hela dagen och skötte sog galant, satt och lekte lite på golvet, var i min famn, var i andras famnar, satt i bärselen, sov i bärselen. Såklart med hörselskydd på, hade själv behövt kände jag ;)
Sen hade vi en myslördag tillsammans hemma bara vi tre, ja, fyra inklusive Roxy såklart ;)

Träning!

Publicerad 2012-02-03 22:36:04 i Livet som mamma,

Idag har jag kört mitt första, ordentliga, hårda träningspass, sen Vera kom! B håller i cirkelfys på fredagar 12-12.45 och just 45 min tycker jag är perfekt!
Hade planerat det hela väääldigt väl. Jag och Vera skulle ta bilen in till Friskis till ca 11. Hon brukar äta 11 och skulle då få maten på Friskis. Sen skulle jag söva henne i vagnen runt 11.30 som hon brukar och så skulle hon sova hela passet och jag skulle såklart ha babyvakten med.

MEN
Vera somnade i bilen, 1 minut innan vi svängde in på Friskis parkering. Helt plötsligt när jag tittar på henne i backspegeln så ser jag att hon SOVER!!! Aja, tar upp henne ur babyskyddet och hoppas att hon ska vakna... Nix. Bär in henne men inser när jag kommer in att hon inte alls tänker vakna utan bara sova och bestämmer mig för att lägga ner henne i vagnen istället. Där sover hon till kl 11.30. vaknar hon minsann... Ger henne lunch och hoppas innerligt att hon vill vara snäll och somna om men inser ju närmre klockan blir 12 att det inte kommer att ske...
Som en räddande ängel kommer du B's kollega och säger att hon tycker att jag ska va med och träna på Björns pass och så kan hon ha Vera :) Åh! Va ju inte sen att hoppa på det erbjudandet! Så gott folk! Idag har jag tränat cirkelfys! Riktigt skönt kan jag säga och jag är ganska så säker på att jag kommer ha träningsvärk imorrn - men skön sådan!

Efter passet käkade jag lunch och sen la jag Vera i vagnen (där hon somnade på 2 min!) och gick in till stan. Handlade lite grejer till gardinerna till hallen som jag ska sy, lite kläder till Vera och typ 1kg godis :)

Kvällen har vart lugn och skön, precis som en fredag SKA vara!
Hoppas ni haft en bra avslutning på veckan ni oxå.

(vet inte om ni fattade ngt om min dag men den va iaf väldigt bra :) )

Nygammalt

Publicerad 2012-02-02 21:57:54 i Inredning,Fick ett skoskåp utav mamma och pappa som de inte ville ha kvar... Efter lite färg, andra knoppar och borttagning utav "fötter" har vi ett skåp som passar perfekt i vår hall!

Knoppar från Indiska

Återträff

Publicerad 2012-02-02 21:46:48 i Livet som mamma,Förra onsdagen träffades ju vi tjejer och bebisar som gick profylaxkursen tillsammans i våras, hemma hos en av mammorna. Idag var det dags igen, men nu hemma hos mig och Vera och idag var även vår kursledare Pia med :)
Jag bakade scones och bjöd på och vi hade en riktigt trevlig förmiddag/början på eftermiddag tillsammans!
Var även ute och gick i det härliga vintervädret tillsammans med Malin och Sigrid, väldigt kallt men väldigt skönt ändå :)

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela