I brist på annat...

Publicerad 2011-02-24 20:50:07 i Things to wear,





Inte tagit mig tid att blogga idag men tänkte iaf lägga upp dessa fina tunikorna från H&M. Så sött, en till mamma, en till dottern.
Nu vet vi ju dock inte om Lillnorpan är en tös eller pojk så här gäller regeln "se men inte köpa" haha :)

Imorrn drar vi västerut till syster med familj för lite födelsedagsfirande. Min bror och hans familj kommer oxå dit så det kommer bli en toppenhelg helt enkelt!

Chokladmoussetårta!

Publicerad 2011-02-23 22:49:04 i Mat och Bakning,



I lördagskväll (och söndag) bjöds det på tårta för att fira svärfar som fyllde år förra veckan. Vilken tur att det blev lite över! Är ju synd att slänga "mat" så därför delade jag och Björn på den sista biten ikväll :)  Men med gott samvete då jag körde ett Jympapass Bas idag på lunchen, då borde man väl ligga på + - 0?  Vi säger så iaf!

Känner mig lite hängig... nästan febrig, men klockan börjar ju å andra sidan bli senkvällen så det kan ju lika väl vara trötthet. Imorrn ska jag upp tidigt och va hos frisören kl 8:00! Längtar!

Sov du lilla...

Publicerad 2011-02-23 09:14:09 i Karlskronaliv,



Sov du lilla videung, än så är det vinter...

Just som jag trodde att våren verkligen var på väg så kom vintern och gjorde sig påmind igen! Snö och minus 12.  Väldigt vackert men som sagt... jag hade lixom börjat vänja mig vid snötomma gång- och cykelvägar. Har t.o.m lämnat in min cykel på service så att jag kan börja cykla! Istället blev det att skrapa rutorna på bilen imorse!
Men ok, bara för att det faktiskt fortfarande är februari så kan jag tycka att snön får vara här. Men 1 mars, på tisdag, DÅ kan det väl bli vår på riktigt?

Not for me...

Publicerad 2011-02-22 16:28:15 i Things to wear,



Dessa snyggingar finns att tillgå på La Redoute!  Tyvärr så tror jag inte riktigt att de passar till en gravid kropp (särskilt inte mig då jag nästan aldrig går i högklackat) eller min plånbok. Eller tror, jag VET att de inte passar min plånbok, 1799:-! Men man kan ju drömma och inspireras? :)

Tisdagmorgon...

Publicerad 2011-02-22 08:53:05 i Karlskronaliv,

Vaknade till springande fötter och barngallskrik från våningen ovan i morse... Åh va sugen man blir på att få barn då!  Tss... klart vi är men man njuter lite extra av de sovmorgnar man har kvar framför sig, hoppas jag är rejält utvilad till juni :)

Utanför fönstret har det snöat som bara den hela natten så all lycka över att det nu var barmark ute är lixom lite bortskuffad... tur att man bor i stan!  Ska iväg vid 10 och träffa en ny kompis på lite fika, det blir great!

Marabou MANGO

Publicerad 2011-02-21 10:40:33 i Mat och Bakning,



Tror jag skrev häromdagen om Marabou's nya smak, Mango. Den är sjukt god så har du inte provat den kan jag verkligen rekommendera den!  Lite dumt av mig kanske att göra det en måndag, det är ju alltid då man ska börja sitt nya liv... meeeen köp den på fredag då :)

I helgen var Björns föräldrar här. Karlskrona visade sig från sin bättre sida med underbart vinterväder, lite väl kallt kanske i och med att det blåser så sjukt mycket här, men annars kanonfint! Blev en lugn helg med mycket mat och mycket slappande. Björns syskon är iväg på skidläder med kyrkan, behöver jag ens säga att jag är avundsjuk? Men inget åkande i år!

v.24!!! (23+0)

Publicerad 2011-02-17 21:59:43 i Lillnorpan,



Idag har vi gått in i vecka 24 :) Helt galet vad tiden går! Kommer säkert skriva samma sak varje vecka, "ojoj vad fort det går" men det känns ju som det ;) Samtidigt som det faktiskt är hela fyra månader kvar till juni... och fyra månader är ändå lite mitt emellan lång och kort tid.. tycker jag iaf...

Lillnorpan: "Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut."

Jag: Mår prima :) Får man må så här bra som gravid? Visst, jag är kissnödig ofta, lite lite ont i ryggen, humörsvängningar (fast det har jag väl alltid haft?) men det är ändå väldigt lindrigt!   Känner Liten varje dag, flera gånger om dagen och nu är det rejäla kickar! Igår SÅG vi tom sparkarna!
Mitt sötsug som var borta i början har kommit tillbaka, definitivt! Chokladsugen heeela tiden. Åh, jag skulle kunna äta choklad dagarna i ända....MUMS!

Godmorgon!

Publicerad 2011-02-17 09:41:11 i Karlskronaliv,



Den här lille kisen väckte mig runt 5-snåret imorse...TACK! Men jag har änltigen lärt mig att om man bara ignorerar henne så brukar hon så småningom ge sig oc somna om. Det värsta är dock att när jag vaknar så är jag såååå kissnödig, men vill ändå inte gå upp pga Roxy.. haha. Somnade om iaf och vaknade vid 8 och då sprang jag till toa!
Björn började lite senare idag vilket gjorde att vi åt frukost ihop = lyx :)

På agendan idag står undanplockning, städning och tvättning (första maskinen klar nu låter det som!)


Färgglatt värre!

Publicerad 2011-02-16 22:30:41 i Mat och Bakning,

  


Dessa käcka miniformar finns att hitta på BagarenochKocken. Sist jag var i Göteborg inhandlade jag en miniform, fast för endast 12st muffins. Denna har ju 24! Kanske ska börja med att klicka hem de färgglada pappformarna dock, om jag är glad nu när jag ser dem på bild, tänk på vad glad jag kommer bli när jag har dem hemma irl!


Änglapingla

Publicerad 2011-02-16 12:59:23 i Things to wear,







I höstas fick jag en sk. änglapingla utav min syster och svägerska. Det är ett halssmycke med en liten pingla i som ska hänga ner på magen. Detta ljud ska göra bebisen lugn och sen, när bebisen väl är här, så kan man ha den vid sängen, skötbordet eller fortfarande runt halsen så bebis kan leka med den. Förhoppningsvis kommer ju bebis känna igen ljudet och lugnar även på "utsidan" :)

Tycker om min jättemycket och är superglad för att jag fick en!

Mitt i!

Publicerad 2011-02-16 09:21:25 i Karlskronaliv,

God morgon! Eller förmiddag, beroende på när du gick upp...  För egen del var det inte jättelängesen och sitter nu och tuggar i mig lite flingor och mjölk med skivad banan.

Onsdagen - mittendagen på veckan. Lill-lördag.  Idag är det iaf min tur att blogga på kyrkans blogg igen och jag kan erkänna att jag inte är klar med inlägget. Så istället för att skriva här borde jag ju skriva där... hm..men jag ska ta tag i det strax!

Förra onsdagen gick ansökningsdagen ut på ett jobb jag sökt. Det är svårt det där. Med hur på man ska vara, ska man ringa, eller maila. Bättre att ringa, men bättre att låta bli om man inte har några vettiga frågor... får se hur jag ska göra...

H&M!!!!

Publicerad 2011-02-15 21:50:59 i Things to wear,

Sorry! Missade ju att skriva VAR jag hittade min wonderful stretchjeans! På H&M I Kallekrona, och finns de där så finns de nog på alla H&M ;)

Par nr två fanns inte på hemsidan men de är lite mer mörka i färger och ännu tightare hela vägen ner i benen lixom. Supersköna! 299 resp. 399, så två par för ungefär samma pris som ett på P.O.P ;)

I found them!

Publicerad 2011-02-15 15:12:37 i Things to wear,




Grymmers! Igår när jag och Madde gick på stan hittade jag äääääntligen mammajeans! Inte bara ett par, utan två! Galet bra :) I stretch och supersköna - me like :)  Tröjor och tunikor har jag rätt mycket av och nu då även jeans...  CHECK!

Mitt hjärta!

Publicerad 2011-02-14 22:50:26 i Karlskronaliv,



Världens bästa och underbaraste!
Idag är det ju (tror iofs inte ngn missat) Alla hjärtans dag och det är egentligen inget vi firar. Brukar göra lite god middag och sådär men inte ge bort massa dyra presenter. Finns andra dagar att skämma bort mig på :) Men idag när jag precis kommit hem från en lång, härlig shoppingeftermiddag med svägerskan så knackade det på dörren. Konstigt tänkte jag och gick och öppnade och där stod han, min älskling. Med blommor, 2 trisslotter och en puss :) Vet att han har sjukt mycket på jobbet och mycket riktigt hade han bara tid att stanna i knappt två minuter men dessa 2 minuter gjorde min dag! Jag blev såklart jätteglad för blommorna och kortet men kärleken kände jag mest i att han faktiskt tog sig tid, fast det inte fanns någon, och åkte hem för att ge mig dem... that's love!

143

Publicerad 2011-02-14 18:20:20 i Lillnorpan,

I morse var vi hos barnmorskan och fick bl.a höra Lillnorpans hjärtslag ♥  Heeelt underbart! Dudunkdudunkdudunk... 143 låg det på... snabbt som attan, som en galopperande häst :)  Jag började genast tänka på Uno Svenningssons låt "Skymtar för en stund" (texten är under bilden) medan Björn tänkte på introt till Bröderna Cartwright... haha :)

Hur som helst så var det helt fantastiskt underbart!

Idag har jag hört ditt lilla hjärta slå...

Publicerad 2011-02-14 10:44:11 i Lillnorpan,




Idag har jag hör ditt lilla hjärta slå.
Som en liten sol skiner du för mig.
Jag känner att jag lever och finns,
en del av mig finns ju där hos dig.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende från dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan.

Du färgar mig med det under av ljus
som du sprider här hos oss.
Var har du varit förrut?
Jag vet inte vad du kommer tycka nu,
om den värld du ska födas till.
Men du, jag vet att du är meningen.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende från dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan.

Du kommer snart att förstå
vilken märklig värld vi lever i,
att glädje och sorg går hand i hand,
att vi en gång ska skiljas åt.
Men du är så välkommen hit,
hem till vårt palats.
Till den värld som är vår,
som jag ska lära dig att älska
så mycket som det går.

Och jag skymtar för en stund,
ett litet leende från dig.
Jag skymtar för en stund,
att jag står med dig i mina armar.

Dagen, den kommer snart,
och jag längtar så efter dig nu!
Livet har sin gång,
i många, många år här till.
Du är min längtan.


Ny kategori...

Publicerad 2011-02-13 18:59:47 i Lillnorpan,

Kände precis att jag vill skilja lite på köp- och hasaker till Lillnorpan så nu blev det en ny kategori: Things to Lillnorpan!  Kategorin Lillnorpan kommer naturligtvis finnas kvar men där ska bara inlägg om bebis och graviditeten ligga. Så! Nu vet ni :)



Att ligga på...?

Publicerad 2011-02-13 18:55:10 i Things to Lillnorpan,



Förlåt för mycket bebissnack, men jag varnade ju er när jag gick ut med att jag var gravid ;)  Mycket av tankeverksamheten kretsar nämligen just nu av tre stora inköp som vi inte har gjort, men SKA göra: Barnvagn, Spjälsäng och Skötbord.  Och jo, det tar tid att tänka, leta och hitta ngt man gillar. Funktionellt, säkert och snyggt hänger ju tyvärr inte alltid samman men detta skötbord från Brio gillar jag skarpt! Hade dock gillat det ännu mer om det var en till låda. Men men. Just det, det som verkligen inte brukar hänga ihop med funktionellt, säkert och framförallt snyggt är ju priset. Nästan 2000 spänn för ett skötbord?! Nja, vet icke det. Men fråga mig igen om några veckor.. då kanske det står här hemma ;)



Följ mig!

Publicerad 2011-02-11 14:00:47 i Livet,




Du vet väl om att du kan följa min blogg via Bloglovin´?  Gå in på Bloglovin, klicka på "lägg till blogg" och lägg till min! Voila!  Färdigt :)  Det som är så bra är att istället för att komma ihåg alla bloggadresser så kan man prenumera på det och varje gång man loggar in på Bloglovin ser man vilka som har uppdaterat :)

Ni får ju dock gärna följa min blogg ändå, utan Bloglovin - såklart!

Lillnorpan växer!

Publicerad 2011-02-11 13:00:16 i Lillnorpan,



Eller iaf magen! Större och större :)
Idag är det v. 22+1, alltså vecka 23!

Lillnorpan denna vecka:
Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Jag
Tror faktiskt att Lillnorpis hade hicka i förrgår kväll. Blev ett väldigt dunkande när jag skulle sova och stämmer in bra på beskrivningen över.. :)  Annars mår jag bra! Det jag kände i bäckenet förra veckan har gått bort men känner dock lite "stickningar" vid högra skuldran så jag tror ngn nerv ligger i kläm nånstans... 
Som sagt, magen växer, kilona ökar på vågen och tyvärr är det nog inte bara bebis som väger.. hehe... så jag kanske skulle ta tag i det där med promenader? Tycker dock att det är väldans mysigt att vara gravid och ha ett litet mirakel boendes i mig :)

 ♥

Fjäderlätt eller fjädertungt

Publicerad 2011-02-08 21:28:13 i Livet,



Idag har vart en alldeles underbar dag. Men samtidigt lite vemodig på slutet. Mycket tankar som far och flänger. På förmiddagen träffade jag en barndomskompis, P, som bor här i Äng med sin familj. Har inte setts på hur länge som helst men kändes nästan igår när vi väl sågs :) Sånt gillar jag! Fika och lunch blev jag bjuden OCH skjuts in till stan så jag blev grymt välsignad.

I stan gick jag och köpte med fika och mötte sedan upp mamma hos mormor. Hon vet hur man fikar den kvinnan, det tar aldrig stopp :) Alltid lika kul att träffa mormor, eller "måmå" som jag säger på småländska ;) Inte för att man kanske har några jättedjupa konversationer men man får så mycket kärlek.

Ikväll tog mamma fram en kartong med massa bebiskläder som jag haft när jag var liten, bl.a ett stickat set som min mormor gjorde till mig. Mössa, strumpor, byxor och en kofta - huuuur gulligt och fint som helst! Känns helt sjukt att jag själv vart så liten och att det nu är min tur att bli mamma. Ibland vill jag dock bara vara som Peter Pan och aldrig växa upp. De människorna som jag har runt omkring mig och älskar vill jag ju alltid ha där. Det blev så påtagligt ikväll att allt rullar på. Livet. Helt fantastiskt men samtidigt vemodigt när man vet att det inte varar för evigt.


Ta hand om dig, de runt omkring dig och kramas mycket :)

På besök i mitt hus

Publicerad 2011-02-07 18:41:16 i Livet,


Igår följde jag med mams och paps hem till Äng (de hälsade på oss i helgen.) Ska vara några dagar här är det tänkt, ta tillfället i akt att hälsa på lite vänner som jag träffar alldeles för sällan!
idag har jag dock inte gjort mycket. Letat spjälsäng på nätet. Vet fortfarande inte vad jag vill ha. När jag vet vad jag vill ha visar jag för Björn och hoppas på att han tycker likadant som mig ;)

Snöar gör det nu oxå, stooora flingor. Ack så vackert det är, skulle kunna titta hela kvällen känns det som.

Lillnorpans första kläder...

Publicerad 2011-02-04 13:42:37 i Lillnorpan,



Nu är jag i v. 22 och vad passar väl bättre att fira med än att köpa lite kläder till Lillnorpan?!
Tokgillar Kappahls kollektion Newbie, allt är verkligen tokfint! Men idag blev det en body (omlott såklart) och ett par byxor, kunde inte hålla mig längre!



Om 4 månader är du snart här... Galet när jag tänker på det! Men oxå helt underbart! Tänk att få träffa dig, som buffar och sparkar och har dig där inne i magen...

HIMLA

Publicerad 2011-02-03 12:10:52 i Inredning,




 


Nu är HIMLAs vårkollektion här med massor av härliga färger och tyger! Handdukar, gardiner, dukar, ljuslyktor... plädar och KUDDAR! Ja, jag skulle kunna göra mig av med hur mycket pengar som helst på dessa underbara ting! Men än så länge får jag nöja mig med att njuta av bilderna...

Ordning&Reda

Publicerad 2011-02-03 09:32:12 i Lägenheten,



Äntligen tar jag tag i det jag ska ha tagit tag i ett bra tag nu ;) Mycket tag!  Har en tendens, både jag och mannen att lägga kläder på våra trådbackar istället för garderoberna... och ja, ni fattar, till slut blir det en STOOOOR hög! Och så hittar man ingenting istället! Men nu så! Allt ska vikas, läggas eller hängas på rätt ställe. Har även en blå IKEA-påse med nytvättad tvätt som ska vikas ihop oxå...

Jag är grymt lat när det kommer till sånt här, men jag är överlycklig när det är klart och allt är superfint och ordning och reda på.




Någon mer som är som jag...?

Bra arbetsljus...?

Publicerad 2011-02-02 18:03:25 i Funderingar,



Nu har jag suttit vid datorn nästan hela dagen... men så har jag ju också redigerat tre bilder till min sista uppgift på Digital bildbehandling som jag läser på distans!

Ikväll är det ridning igen och jag har egentligen sagt till Björn och mig själv att jag inte ska rida mer nu eftersom det verkar som att jag fått lite foglossning. Ridning är nog inte det smartaste valet då men jag ViLL! Har fortfarande inte ringt och sagt att jag inte kommer... Kanske känns bättre i ryggen om en timme? :)




Våren närmar sig...

Publicerad 2011-02-02 10:51:48 i Fotografering,



Jag gillar verkligen vintern, när det är mycket snö, några minusgrader och soligt ute. Men jag gillar oxå våren. Och sommaren. Och självklart hösten! Tror inte att jag har någon favoritårstid, alla fyra är bra på sitt sätt och ibland behöver man årstiden innan för att uppskatta den som kommer...

Nu längtar jag grymt mycket till våren, till alla blommor, till solen som värmer, till asfalt så att man kan cykla (ska bara laga punkteringen oxå...), till fika utomhus - ja till allt som hör våren till helt enkelt :)

Har iaf tjuvstartat våren lite med att ta in blommor... ;)



Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela