Besök

Publicerad 2011-07-29 17:51:23 i Things to Lillnorpan,



Igår hade vi som sagt besök av Louise och hennes familj. Regnade nästan hela dagen men vi gav oss iaf ut på en två timmar lång promenad på eftermiddagen. Även att det regnar så är det fantastiskt skönt att komma ut! På kvällen blev det färskpotatissallad med rostbiff till, mucho gott!

Vera fick två giraffsnuttefiltar (en kan man gömma och ta fram när den ena försvinner...), jättefina och mjuka och goa :)

Verkar vara väldigt bra, Vera sover som en stock!

Catch up time!

Publicerad 2011-07-28 12:53:24 i Karlskronaliv,

Idag väntar vi besök från min fd kollega på MQ i Gbg, Louise och hennes lilla familj :) De kom till staun igår och tur var väl de så de fick se liiite fint av K-krona. Idag öser regnet ner nämligen! Snart kommer de iaf hem till oss och då ska vi fika lite och ta igen lite tid =)

Med en närhetskrävande bebis kan man inte göra riktigt allt man tänkt... städa tex, eller få på sig kläder...  kom i detta nu oxå på att jag ej borstat tänderna, de vore ju kanske på sin plats... :)

Vera äter nu, parerade in så att det blev på vänster bröst för då kan jag ju skriva på datorn med höger ;)

Trots regn kommer det bli en lovely day iaf!

Vad gör ni när det regnar?

På tredje dagen...

Publicerad 2011-07-27 20:53:36 i Livet med Vera,

Idag är det tredje dagen jag varit själv med Vera. Man undrade ju lite hur det skulle bli, Björn har verkligen vart en klippa här hemma och servat med både det ena och det andra och faktiskt inte klagat över det en enda gång!
I måndags fuskade jag ju som sagt och var ute hos bror min.

Igår hade vi en helt underbar dag! Förmiddagen gick dock till att amma typ... MEN kom ut på stan runt 12 och mötte upp M. från profylaxkursen som fick sin tös 4 dagar efter oss. Köpte med oss sallad och gick sedan Stumholmen och satt och pratade, ammade, åt själva och hade skittrevligt. Döttrarna sov mest men då blev de ju mer prattid för oss :) Så skönt att prata med ngn som är i samma sits men utan att man jämför på ett negativt sätt. S var en stor tjej när hon kom, fast hon föddes några dagar innan BF. Vera är uppe på hennes födelsevikt nu! Men ändå tycker jag inte att man ser så stor skillnad faktiskt... skitsöta är de två!

Sen sov Vera i sin vagn inomhus, brukar hon aldrig göra! Vaknade vid 18-tiden först och då hade hon sovit sen innan 15... Käkade lite men sen var hon jättenöjd, låg i babygymmet,  och hon jollrade och fyrade av leenden hela tiden :) Dansade även till några låtar på Allsången och de gillade hon väldigt mycket :) (tyvärr verkar även hon digga Erik Saade som alla småkids gör... ).


Inatt sov hon kanon så jag sov i princip 7h i sträck.... LYX! Gick upp runt 7-7.30 och gjorde Björn sällskap till jobbet sen fortsatte jag på en lite längre promenad, och Vera bara sov... :)  Kom hem, hon käkade, sen gav vi oss ut på stan för lite ärenden... och Vera SOV... :)  När vi kom hem två timmar senare var båda hungriga och gissa vem som fick vänta på sin lunch.. MOI! Men det gjorde jag gärna, vill ju ha en glad och nöjd liten bebis :)  Sen har vi bara tagit det lugnt, tog mig friheten och lyxen att "sova eftermiddag" tex. med Vera... supermysigt! och nu har vi ätit fantastiskt god middag ihop, den lilla familjen på tre :) (ja, 4 med Roxy såklart!)

Nu är det matdags igen!

Nära och odlat

Publicerad 2011-07-25 20:06:10 i Karlskronaliv,

Idag har jag haft min första dag själv med Vera. Fast jag fuskade :) Mams och paps var nämligen på besök hos min bror och hans familj som bor bara en liten stund härifrån. Så jag åkte dit! Blev serverad både lunch och middag...  och däremellan åkte jag, mamma och Vera och köpte ägg + lite annat smått och gott i "Äggboden", eller Äggaboa som man oxå kan säga :)
Närproducerat från odlare i Blekinge och så mysigt att handla på sånt ställe oxå.. blir lätt att man köper mer än man tänkt (eller hur mamma ;)  ).
Nu ska jag mysa med min lilla familj!

Finbesök!

Publicerad 2011-07-24 12:57:27 i Karlskronaliv,

Igår kom våra vänner Pernilla och Victor på besök. Underbara som de är hade de med sig hämtmat från en Thairestaurang och fixade sen riktigt god efterrätt som de oxå hade med sig allting till. Som nybliven förälder var det guld värt kan jag tala om! Riktigt god mat och mycket trevlig sällskap :) Och jag tror att Vera lyckades charma dem emellan lite magontskrik och sovande ;)
Idag blir det oxå besök, Björns bror + tjej kommer och borde va här vilken minut som helst faktiskt! Blir ett kortbesök så vi får ta vara på tiden, och NU var de här :)

5 veckor!

Publicerad 2011-07-22 18:39:55 i Lillnorpan,



Idag fyller Lillskrutten 5 veckor! Hujeda mig vad fort de går, men det visste jag ju att det skulle, men ändå - kan vi PAUSA lite?
Idag har Vera dock haft ont i magen mest hela dagen, vart ledsen och velat vara i famen hela tiden sen kl 11, kunnat lägga ner henne 2 gånger, den andra gången är nu så vi får se hur länge hon vill sova nu...  Gör ont i mammahjärtat att se henne så ledsen och ha så ont. Kan ju inte göra så mycket, började med semperdroppar tidigare i veckan och hoppas på att de ska börja verka snart och så lite magmassage. Det brukar hon tycka är  skönt och avslappnande men annars har jag inga "knep".

Vi skulle egentligen iväg och grillat med lite vänner idag men med en Vera som har magont kändes det som en dålig idé så vi har fredagskväll hemma istället.

Vad gör ni?

No pics!

Publicerad 2011-07-21 15:31:14 i Lillnorpan,

Hinner inte sitta mycket vid datorn nu så tyvärr blir det inga bilder - idag heller :)
Vera ligger och sover i sitt babynest men det hörs lite "gnäll" där bortifrån så hon kan nog vakna any time just nu...
Lite mer än en månad är Lillnorpan nu, helt sjukt vad tiden gått fort! Men jag har försökt att njuta varje sekund och tycker att jag lyckats riktigt bra! Björns semester har dock mer handlat om att passa upp på mig och Vera än att vila själv så jag tror han nästan tycker att det ska bli lite skönt att börja jobba på måndag.. ;)   och DÄR vaknade hon!
Efter lite käk sover nu Vera igen. Måste säga att babynestet är nog den bästa investeringen jag gjort till att Lillnorpan skulle komma och att jag sytt det själv gör att jag tycker ännu mer om de! Kanske är det därför Vera oxå gillar't? Made with Loooooove :)
Nu vaknar hon igen tror jag...  ciao!

Vera pyssling...

Publicerad 2011-07-20 22:42:13 i Karlskronaliv,

Idag har Vera träffat sin syssling Hampus, fast han trodde att hon va en pyssling som i Nils Karlsson Pyssling men riktigt såå liten är hon ju inte ;) Dock är han bara 3,5 år så verkade ju mest logiskt för honom.
Blev en fika nere på Waynes, en frappe till mig - lovely! Får mig att tänka på Greentea frappucino från Starbucks på Bali, inget slår dem! Men Waynes frappe är ju iaf bäst i Karlskrona...
Nu ska jag mata en hungrig liten Vera!

Stiltje

Publicerad 2011-07-19 22:49:48 i Livet,

Här har det minsann inte uppdaterats på ett tag. Sorry for that!
Vi har vart i "stugan" (som mer är ett hus egentligen) med min familj, mor och far + syster och hennes familj och bror och hans familj. Blandar man ihop alla dessa med 3 katter och en hund så blir det livat värre och med en liten bebis som vill ha närhet hela tiden blir det inte mycket tid kvar till bloggande!
Mat, fika, roliga citat av min systerson, amning, blöjbyten och såklart bara "hanging out" - det bästa av det bästa!

Strandbesök

Publicerad 2011-07-09 16:42:01 i Karlskronaliv,

Idag har vi varit på stranden och softat. Riktigt skönt! Dock fick vi turas om att sitta i skuggan med Vera då hon var lite kinkig, tror hon har lite ont i magen. Blir att inskaffa lite snälla magdroppar till henne.
Nu är det dags för köttfärspaj!

Husägare!

Publicerad 2011-07-08 22:25:37 i Karlskronaliv,

Yes! Idag har vi skrivit på papper och ska bli husägare! Helt galet! Typ största affären man gör i sitt liv antar jag och nu är den snart gjord...
Huset ligger i Nättraby som är strax utanför Karlskrona, litet samhälle som vi bara hört bra grejor om så vi hoppas det stämmer... :)
Magnoliaträd, fläderbuskar, äppelträd, vinbär, körsbärsträd, rabarber och massa blommor - nu längtar man ju redan till nästa sommar så man får uppleva allt det där! Tillträde blir i oktober så det första vi får köpa in lär väl bli räfsor så vi kan räfsa bort alla löv ;)
En annan som borde bli glad över flytten är Roxy. Känns skönt att äntligen kunna ge henne möjligheten att få vara en utekatt på heltid om hon vill (plus att hon kanske springer av sig hängbuken?).
Lillnorpan sover iaf nu skönt i sitt lilla babynest (som jag sydde och är oehört stolt över!) så jag tog tillfället i akt att uppdatera lite... blir ju inte sååå jätteofta annars men det kommer... be patient!
En underbar helg önskar jag er!

Välkommen!!!

Publicerad 2011-07-04 17:48:04 i Högtidligt,

Idag var min vän Jenny beräknad att föda barn. Men bebis ville inte alls komma idag utan redan den 23.e juni!
En liten Pontus blev det och vet exakt hur stolta Jenny och Daniel känner sig =)  Grattis!

Dagens

Publicerad 2011-07-02 18:41:20 i Dagens,

LÖRDAG 2 JULi

Humör
: Lycklig
Gjort: Duschat, slängt igång en maskin tvätt, suttit med Vera i soffan från kl 10.30...
Planer: En promenix till Hemköp med man och dotter
Ser på: Vera :)
Lyssnar på: Keane
Läser: Läst iaf Blt idag, annars hinns det inte med mycket läsande.
Dricker: Masso! Lättdryck och vatten!
Äter: Va precis och nallade lite choklad i köket... ;)
Bästa: Att ha varit mamma i två veckor och en dag!
Sämsta: Fortfarande lite ont, de kan man ju va utan...!
Väder: Blå himmel med några moln, soligt

Vinnare!

Publicerad 2011-07-01 22:21:07 i Lillnorpan,

Hade ju en liten gissningslista om när Lillnorpan (numera Vera) skulle komma.
Jag gissa ju heeelfel själv, men de flesta av er gissade ju rätt på att det skulle bli en flicka iaf.
Vera, som var nr 715 att födas i Blekinge 2011 kom ju 17 juni och EN hade alla två rätt:
En gammal klasskompis och numera bara titeln vän, Emma Adolfsson som gissa rätt på både 17 juni OCH flicka! Grymt Emma!
Tyvärr har jag inte kommit på ngt bra pris Emma... får väl bli fotograferingen nästa år?! :)  Kika gärna in Emmas blogg. Fotografering, planering utav bröllop och vardagliga saker med sötaste sonen Jack är några av hennes huvudingredienser ;)

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela