Ingen marsbebis...

Publicerad 2014-03-31 20:52:07 i Fotografering, LillLoppan,

Fotograf: Ida Arvebro
 
 
Jag trodde ju på en marsbebis men med mindre än 4 timmar kvar av denna månad och NOLL värkar så tror jag att jag kommer att ha fel...
 
Men ni är ju några andra som har gissat! Får se vem som gissar rätt eller kommer närmst :) 
Vem som helst får vinna förutom Pernilla M, Eva eller Madelene ( vill ju inte gå över ;)  ).
 
1/4 - flicka - Johanna Gideskog
2/4 (7/4) - pojke - Johanna Lövgren
4/4 - flicka - Jenny Emmotth Johnsson
4/4 - pojke - Ullis Nykvist
5/4 - pojke - Linda Ruina
8/4 - pojke - Matilda Hellberg
9/4 - pojke - Marlene Svensson
9/4 - pojke - Elin Gullberg
9/4 - flicka - Maria Ålander
10/4 - flicka - Linda Johansson
10/4 - pojke - Jessica Hemmingsson
11/4 - flicka - Pernilla Ålöw
12/4 - flicka - Matilda Hellberg
15/4 - flicka - Pernilla Mårtensson
16/4 - flicka - Eva S Persson
16/4 - pojke - Madelene Wijk
 
 
 

v. 38

Publicerad 2014-03-28 21:20:25 i Bilder, LillLoppan, Livet som mamma,

 
 
 
Redan helg! Tycker att veckorna, dagarna, timmarna går otroligt fort! Vera är på fsk 3 dagar i veckan, 15 h totalt. Ändå känns det inte som om jag får någonting gjort. Jag tror det beror på att jag inte kan prioritera utan gör lite av varje, och då blir ju inget klart istället... :/
Nåja. Graviditetsmässigt är jag nu i v.38 (37+4) och det är 16(!) dagar kvar till BF!  Det är dock konstigt. För även om jag tycker att tiden går i rasande fart så känns det som att graviditeten nu går ganska sakta...?
 
Loppan
Barnets totala längd är nu ca 48cm och det väger ca 3kg i början av veckan och ca 3.17kg vid veckans slut. Graviditeten räknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla organ är färdigbildade. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång!
 
Jag
Överallt står det "vila, vila ViLA"! Men jag kan inte! Jag blir rastlös. Eller ok. jag blir trött men först på eftermiddagen när Vera alltid är hemma så då är det inte så himla enkelt... Ganska ofta funkar dock iPaden som sysselsättning men känns lite elakt på ett sätt... men men. Vi har våra mysiga stunder oxå <3
Jag har sammandragningar ofta nu. Mest på kvällar och nätter men ibland även på dagen. I tisdags kände jag inte Loppan lika mycket på morgonen som jag brukar göra + att jag hade haft massa sammandragningar på natten och hade fortfarande på morgonen så ringde jag in till förlossningen och fick göra en koll. Hjärtljuden låg bra till och jag kunde se att jag även hade sammandragningar när jag var där. Dock kan de inte säga om det är något som är förlossningsrelaterat eller om livmodern bara tränar sig. 
Ont gör de iaf och nu när jag försöker "öva" på att ta smärtan så förstår jag INTE hur jag har klarat en förlossning och snart ska klara av en till... Det är verkligen en gåta...
 
På kvällen tilltog de iaf igen och vi blev lite smått stressade. Packade klart väskan, tömde filmkameran på minne, laddade batteri till filmkameran. Packade ner de sista bebiskläderna... haha! Känner mig sjukt oförberedd praktiskt men mentalt är bebis välkommen när som <3

Snart storasyster

Publicerad 2014-03-26 12:00:01 i Bilder, Fotografering, LillLoppan, Livet med Vera, Livet som mamma,

 

Snart är denna stora, lilla tjej, storasyster! Galet på ett sätt och helt naturligt på ett annat...
Hon pratar ofta om magen, bebisen. Att hon ska ta hand om den, att hon själv ska bli storasyster och att hon tror att det är en flicka. Övar på dockor och gosedjur och ger dem all omsorg de behöver + lite till!

Frågar mig ofta "HUR ska jag kunna älska någon lika mycket?" Men samtidigt så vet jag ju att det inte kommer att vara några problem. Känns som bebisen redan är här, den är bara på fel sida magen ;)

V. 37

Publicerad 2014-03-21 13:54:52 i Bilder, LillLoppan,

 
Hello baby!
 
Nu är jag i v.37 (36+4) och still going strong!
 
Barnet
Bebis totala längd är nu ca 47cm och den väger ca 2,79 kg i början av veckan och ca 2,97kg i slutet av veckan. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten och det är även denna lilla bebisen gjort. Långt ner ligger huvudet och trycker dessutom så jag tror jag ska kissa på mig flera gånger om dagen ;) 
Lika livlig och rörlig som sin storasyster - hej var rumpan går och fötterna sparkar!
 
Jag
Det är vanligt att känna förvärkar nu tydligen - check! Som inte ska göra ont? Not check på den... dessa smärtar på ganska bra emellanåt. Kanske därför jag tror på en marsbebis istället för en aprilbebis. Jag som hade lovat mig själv att ställa in mig på att gå över tror nu att bebisen kommer 2 veckor innan bf! We'll see :)
 
Har ni några gissningar?
Datum? Flicka eller pojk? Shoot!
 
 
 

60-årsfirande!

Publicerad 2014-03-19 23:41:44 i Bilder, Högtidligt, Mat och Bakning,

 
 
För två veckor sen var vi uppe i Östergötland och firade B's pappa som fyllde 60 i februari. Först då kunde dock alla samlas och vilken dag! 
Startade med brunch hemma hos O och M (som för övrigt bor i samma hyreshus som jag och B bodde i som första gemensamma boende) och vilken brunch! Ingenting saknades, jag saknade dock att få äta av brieosten men snart så ;)
På eftermiddagen hade vi hyrt in oss i bågskytteklubbens lokaler och fick hjälp i två timmar att försöka pricka mitten. Det gick väl bra för vissa och sämre för andra kan jag väl säga. Vi kan stanna där ;)
Tillsammans med en elev från tredje året på Hotell- och restaurangprogrammet fick sedan svärfar ledning och fixade både förätt, varmrätt och efterrätt! Väldigt gott och vi var väääldigt hungriga!


 

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela