Skön söndag

Publicerad 2014-01-26 20:54:36 i Livet,Idag har vi haft en slö, skön och slapp söndag. Sovmorgon till 09 för mig och 09.30 för Björn och Vera - precis vad vi behövde! 
Jag och V tog en tur till ICA och storhandlade - stod i valet och kvalet att scanna lr inte men valde till slut att scanna, tror ni inte jag får avstämning?! Upp med allt igen på bandet och sen packa om allt igen... 

Efter lunch kom min bror och hans familj på semlefika och lek i snön :) 
Resten av dagen har vi bara slappat, gosat och myst i soffan - perfekt helt enkelt! 

Glukostest

Publicerad 2014-01-23 09:22:26 i LillLoppan,

Då var det dags, denna graviditets glukostest! 
Var här på mvc och svepte mitt glas, snabbt som attan, för att sedan sitta och vänta i 2h på att få ta blod- och järnvärde. 
Har även hunnit träffa min Bm och kollat andra mått, lyssnat på bebisens hjärtslag... 
Det kryper närmre nu, förlossningen, ledighet, att bli tvåbarnsmamma... Häftigt, spännande och skrämmande på samma gång :) Gravidmagens dag

Publicerad 2014-01-18 22:16:55 i Bilder, Fotografering, LillLoppan,

Någon skrev på insta idag att det är gravidmagens dag. Så vad passar inte bättre då än lite bilder på magen?
 
Nu är jag i vecka 28 (27+5) och jag känner mig STOR. Jag vaggar och vankar fram, flåsar, kan inte ha de kläder jag vill ha. Och de kläder jag kan ha ser ja ju inte riktigt klok ut i! 
Och det är samma visa som förra gången från människor runt omkring. "Är du här imorgon (receptionen)? Det ser ut som att det kanske är BB som gäller?!" "När går du hem? - jahaaa...i april?!" "Men du är ganska stor va?".
 
 
 
 
Igen.  (hade ett försvarstal när jag var gravid med Vera oxå)
Jag är en och en halv meter hög, + 5 cm. VART ska bebisen ta vägen? Andra barnet- japp it's true - man BLIR större fortare. Och NEJ jag kom inte i form mellan graviditeterna så inga magmuskler håller lixom tillbaka heller...
Överallt ser jag bilder på gravida kvinnor, mestadels de med den där "perfekta lilla kulan", de som med stolthet säger eller skriver "jag har bara gått upp 5kg". De som fortfarande kan ha sina vanliga jeans heeeela graviditeten. Var är bilderna på alla andra gravida kvinnor? 
 
 
Kanske har de samma tankar som jag. "Jag måste vara superfet!". Helst vill jag inte visa mig. Tyckte att det var jobbigt att säga till folk vilken vecka jag är i, eller när jag ska ha. Men det är svårt att inte visa sig för folk när man är ansiktet utåt och arbetar i en reception...
 
Jag försöker byta ut mina tankar. Till det som faktiskt är fantastiskt.
Detta mirakel.
 
En gåva, en välsignelse. 
 
 
 
Ett barn som växer, i min mage! Det är SÅ häftigt att få vara med om. Bebisen är lika vild i magen som sin storasyster var. Kvällsmänniska oxå tydligen. Jag älskar detta barn. Vare sig magen är stor eller liten. Och större kommer den bli. 
Och det finns säkert de med små magar som får höra det hela sin graviditet och inte är så förtjusta i det heller... Säg bara till en gravid kvinna att hon är fin, vacker eller något annat positivt ord. Om vi är stora eller små vet vi redan om ;)

Vecka 27!

Publicerad 2014-01-06 20:45:00 i LillLoppan,

Tiden är lite väl lustig ibland. Å ena sidan känns det som det går tokfort, var julafton för 2 veckor sen?! Å andra sidan går det lååååångsamt...
Men 13 veckor kvar till BF, eller ca 3 månader om man hellre vill räkna så (jag föredrar veckor).
 
Hur mår vi då? Jag och LillLoppan?
 
LillLoppan:
Från och med denna vecka anges barnets totala längd och den är nu ca 34 cm lång från huvud till stjärt och väger ca 950g i början av veckan (idag) och ca 1075g i slutet (söndag). 
Huvudet skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett och suger ofta på tummen. Ögonfransarna är fullt utväxta.
LillLoppan är, som sin syster Vera var i magen, ett kvällsaktivt barn. Gör kullerbyttor och sparkar - inte så hårt ännu tack och lov ;) Ligger långt ner och verkar ha hittat min urinblåsa och sparkar lite extra på den så jag är nödig konstant!
 
Jag: 
Jag känner mig väldigt stor och känner oxå att jag tappat väldigt mycket konditon och muskler under graviditeten. Tanken har såklart funnits att jag ska hålla igång och träna men orken har inte funnits där på något sätt. Det har varit otroligt skönt med ledighet bra länge nu så jag har fått fokusera på LillLoppan ordentligt och även sova, vila och bara haft det allmänt bra. 
Förra lördagen brände jag mig dock på kokande vatten som jag fick rinnandes längs hela magen så just nu har jag har fortfarande kompress. Känner mig som en julskinka med en står svål på!

Fotoerbjudande!

Publicerad 2014-01-06 19:31:30 i Fotografering,

 
 
Att förmedla känslan, kärleken och det mirakel ett barn faktiskt är på bild är något jag vill ägna mig mer åt.
Därför vill utveckla min portfolio för "newborn" och erbjuder nu dig som är höggravid och snart ska ha barn eller du som precis fått en liten bebis att fotograferas gratis hos mig. 
Fotograferingen sker hemma hos mig i Nättraby (eller hos kund) under januari - februari.  Barnet bör vara mellan 5-14 dagar gammalt då det sover som djupast fortfarande. 
 
Passar du själv inte in i beskrivningen men känner någon annan som gör - DELA gärna med er utav infon :)
 
 

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela