En riktig tråkdag!

Publicerad 2010-08-31 16:08:01 i Livet,

Usch och fy! Tråkdag är vad jag har idag. Är rastlös och orkeslös på en och samma gång. Hur det går ihop? Haha, de vet jag inte :) Har egentligen massa att göra här hemma, men de är lixom för tråkigt... Var och tittade på en lägenhet idag, igårkväll oxå föressten för den delen men ingen av dem var några höjdare... Det är ju det som är så surt! Eftersom vi fortfarande letar så packar vi ju inte upp allt, så man bor fortfarande med kartonger överallt och vi får lixom inte det att kännas "hemma" här.
Imorrn är tanken att jag ska börja rida så jag tänkte åka ut nu och ta en titt på stallet. Då är jag säkert inte lika nervös imorrn ;)

Sovmorgon

Publicerad 2010-08-30 09:27:04 i Bilder,






blev en lite sleep-in idag. Hela helgen har varit en Friskis&Svettishelg! Öppet hus på lördag och söndag så i lördags var det flyersutdelning och igår var vi i en stor idrottshall och hade pass hela dagen :)
Tyvärr var väl inte uppslutningen sådan som vi hoppats på men det tog sig till eftermiddagen och sista passet (Yoga) var helt fullt!

För övrigt är yoga så fint att ta kort på! Kanske ska göra en bildserie endast från yogapasset...?

Lördasmys!

Publicerad 2010-08-28 21:32:03 i Karlskronaliv,

Sitter och kollar på bröllopsfotografen, käkat kycklingtallrik och har lösgodis som efterrätt :) Helt OK och soft lördagkväll med andra ord. Dagen har annars bestått av hjälpa till på F&S so har Öppet hus denna helg. Flygblad har delats ut och nu hoppas vi på att grymt många dyker upp imorrn! Då ska jag själv testa på Dans latin :)
 

För övrigt har jag även rensat ur min garderob idag. En full flyttkartong med sommarkläder. Har dock kvar massa kläder som jag ska ha till hösten men ändå känns det som att jag inte har något att ha på mig. Varför är det alltid så?

Cykel!

Publicerad 2010-08-27 21:16:55 i Karlskronaliv,



Visst e den fin?! Min nya, fina, röda Kronancykel! Jag är helt kääär :)
Vad ska jag kalla den? Hjärtat kanske?

Göteborg i mitt ♥

Publicerad 2010-08-24 12:56:32 i Livet,

Åh! Det var en härlig och varm känsla när tåget rullade in på Göteborgs central i söndagskväll. Satt på spårvagnen och kände mig lite som en turist i min "egen" stad, men på samma gång som att "komma hem". Så underbart att se staden igen men med lite nya ögon. Som en nygammal förälskelse!
Under fyra dagar är jag på MQ Kundklubb, sitter mest och går igenom mail. Blir mycket [copy] [paste] vem vill ha mail, sms eller vill inte ha, Nyregistreringar, kvitton m.m. Låter det kul? Det är det :) Synd att Karlskrona ligger så långt bort...

Egenbyggd reflexskärm

Publicerad 2010-08-21 12:56:30 i Fotografering,



Japp, byggt mig en alldeles egen reflexskärm :)

1. Ta ett lock från en skokartong, eller en wellpappskiva... Sätt fast tejp på insidan
2. Klista fast aluminiumfolie med blanka sidan utåt

3. Bild längst ner till vänster är tagen utan skärm, vilket ger mer skuggor, både på väggen och i ansiktet. Ganska "dassig"    bild över lag.
4. Bild längst ner till höger är tagen med skärm vilket lättar upp skuggor i ansikte och på väggen. Ögonen ser klarare ut och bilden blir inte så platt.




Fancy

Publicerad 2010-08-19 22:10:06 i Hår & Frisyr,




Nånting sånt här hade jag tänkt mig... Får se, är inne på lite 20- 30-talsfeeling men det är svårt med långt hår...
Tur att jag har några veckor kvar att inspireras på :)



Ändrade planer...

Publicerad 2010-08-19 21:44:10 i Dagens,





Jag skulle ju ut och fota lite innan idag...  Tja, ut kom jag men bara in till "stan", där jag skulle göra några ärenden först, sen kom det en störtskur!!!
Kom iaf hem med nyinköpta hårspännen som jag har tänkt att ha på ett utav bröllopen som vi är bjudna på i september, samt en vaniljlatte från Waynes Coffee. Antar att det får bli mitt nya hak istället för Espresso House. Latten var iaf super!



Den som väntar...?

Publicerad 2010-08-19 12:14:22 i Livet,


Igår fick jag ett litet ryck och beställde hem lite "godis" från tvspelsweb... En fjärrutlösare och ett nytt filter! Hoppas att det ska puffa mig lite att komma igång med fotograferingen igen. Tänker alldeles för mycket att om jag hade det objektivet, eller den kunskapen i photoshop - hade det blivit mycket roligare. Men det är ju egentligen som med allt annat i livet, ta vara på det du har och ha roligt och var tacksam över det istället för att tråna efter det du inte har.



Nu ska jag sätta igång med lite städande här hemma, sen lite fotografering kanske?

Skenet bedrar...

Publicerad 2010-08-18 14:20:37 i Livet,





Ibland undrar man ju om det är en katt man har eller en... ja.. jag vet inte riktigt, en jobbig liten lurvig sak? Ett tag var hon som en liten bebis som skulle vakna varje natt mellan kl 04-05 och börja putta ner saker från fönsterbrädan, byrån, sängbordet.. Tja, ALLT som går att putta ner, det puttade hon ner. Sen blev det bättre, bäst var det i somras när vi var i stugan och hon fick springa utomhus, då var hon lugn som en filbunke och sov hela natten och var fortfarande gosig och lite trött på morgonen. That's OLD times! Nu är hon tillbaka i bebesstadiet, vaknade även denna natt kl 04.30 av att hon drog ner tidningar, mobiltelefon, väckarklockan... Det som dock skiljer henne från en bebis är dock att man kan lyfta upp henne, bär in henne i ett annat rum och stänga dörren :)

Tittut!

Publicerad 2010-08-17 21:36:32 i Bilder,




Idag vaknade jag riktigt utvilad och klockan stod bara på 08:10! Tjoho tänkte jag men blev ganska snart snopen då jag insåg att klockan stannat på 08:10, egentligen var klockan 09.30.. Oups! Hur som haver blev det iaf en morgonpromenad sen lite telefonsamtal bl.a. från Johan (min bror) som ville ha barnvakt :) Eftermiddagen tillbringades därför med Meja, som är ett härligt litet energiknippe som precis börjat gå ordentligt och som for kors och tvärs hela tiden :)

Träningsförändring

Publicerad 2010-08-16 22:13:06 i Träning,

Idag har jag varit på mitt första jympapass här på Friskis & Svettis i Karlskrona. Lägg väl märke till jympa med J! :) Hade egentligen tänkt att styrketränat men när jag kom fram skulle ett medelpass precis börja så jag tänkte att  jag lika väl kunde hänga på! Liiiite skillnad om man säger så, mot vad jag är van vi, SATS i Göteborg. Helt annat men jag va grymt svett och trött efteråt och jag kan lova att det kommer bli fler pass framöver :)

Hemlagat :)

Publicerad 2010-08-13 19:39:16 i Mat och Bakning,



Ojoj, har tagit fram lilla husfrun i mig senaste veckan ;) Igår var jag iväg och plockade björnbär, tyvärr var det inte så mycket moget men jag fick iaf några deciliter. (däremot vet jag vart jag ska åka nästa vecka:P ) Eftermiddagen och kvällen spenderades sedan åt att göra björnbärsmarmelad samt knäckebröd. Blev otroligt gott, Björn tyckte att det var bland de godaste marmelad han ätit så det var väl ett bra betyg?! Knäckisarna blev OK, inte så bra som jag trodde men som sagt ändå helt OK. Hittade små söta glasburkar på Citygross som jag fyllde med marmelad, perfekt size om man vill ge bort och det ska ju jag! Köpte lite te på stan idag och slog in det med knäckisar samt 2 burkar marmelad som vi ska ge till mamma och pappa som tack för hjälpen med Roxy i sommar.
Är det någon som är nyfiken på smakupplevelsen så får ni gärna svänga förbi Karlskrona och titta in på en fika :)


Önskar er en riktigt skön fredagkväll och helg!


Jobbcoach

Publicerad 2010-08-13 14:36:48 i Karlskronaliv,




Sååå, nu är jag hemma igen efter möte med min jobbcoach på Manpower. Var väl egentligen inget jag efterfrågade, i Gbg är det valbart men här i Karlskrona måste man ha en jobbcoach eller så kan man förlora sin ersättning. And we don't want that, do we? Hur som helst så träffade jag henne iaf idag och det blev ändå ett bra möte tycker jag, nästa gång vi ses ska vi kika på mitt CV och personliga brev, som jag förövrigt är ganska nöjd med, och se vilka bitar jag kan förbättra. För man kan alltid bli bättre - eller hur!?

SÅLD!

Publicerad 2010-08-11 22:05:59 i Livet,




Ahhh! Jag är helt SÅLDAnne på Grönkulla! TV4 visar serien nu from förra veckan så varje dag 10:55 sitter jag bänkad framför TVn... haha, tar tom mina morgonpromenader så jag ska hinna med programmet ;)
Jag inser att jag är lite nördig, tycker iaf min man och jag är villig att hålla med, men det är sååå bra! Har alltid tyckt om gamla inspirerade filmer av tex Jane Austen... Är väl inget direkt stort intresse vi har tillsammans jag och min man, han älskar krigsfilmer och de är jag ju inte direkt ett fan av...
Sen tror jag att jag gillar Anne på Grönkulla för det påminner mig om när jag var liten, brukade se den hos min vän Pernilla, som bodde bara två hus ifrån mig. Tror att de hade hela filmen...
Det bästa av allt är att jag hittat avsnitt på Youtube så nu kan jag kika i förväg ;)
Godnatt!

Shoes!

Publicerad 2010-08-11 18:01:23 i ,

Ankle boot




Midcut boot


Står i valet och kvalet att köpa de svarta (över) eller de bruna (under)...
Hm.. har lagt under de svarta tills imorrn så det kan ju vara dags att bestämma sig snart då?
Båda är jättesköna och passar perfekt, så det är lixom plus minus noll. Prismässigt skiljer de sig en hundralapp vilket inte heller är speciellt mycket...
Vilken röstar du på?

Baka baka liten kaka

Publicerad 2010-08-11 13:32:10 i Mat och Bakning,



Mmmm vad det luktar ljuvligt i vårt kök, eller hela lägenheten luktar faktiskt :) Har bakat bärmuffins med kardemumma som ska bjudas på Friskis & Svettis "öppet hus dag" typ, om några veckor. They  look and smell delicious så vi får hoppas att ingen (dvs jag) äter upp dem innan ;)
I ugnen har jag även bakning nummer 2 idag; Morotsbullar. Snacka om jäsning, blir hur stora som helst! Men om de blir lika goda som dem min syster hade bakat till helgen så gör det absolut iiiiingenting! Kanske kommer en lite bild senare idag ;)



Skapade en ny kategori för "mat & bakning", förhoppningsvis fylls den snart med goa recept och annat kul!

Kär?

Publicerad 2010-08-10 20:14:09 i Lägenheten,

Ojoj... kanske har jag trillat dit..? Jag fullkomligt älskar gamla lägenheter och den jag nu var och kikade på var... låt oss säga så här "vääääldigt fiiiin". Okej, men ärligt så hann jag knappt få av mig skorna förrän jag sa att jag nog var kär i den. Förstå. Kakelugn i vardagsrum. Kakelugn i sovrum. Inte bara en, utan TVÅ st kakelugnar och ja, de fungerar!  Mmm... tog lite bilder som jag ska visa för Björn eftersom han inte kunde vara med (leder sitt första Friskispass här nere :P ) men känns lite elakt att lägga upp dem här men OM vi får den, lovar jag att lägga upp bilder :)
Nu tänkte jag, hör och häpna, S P R i N G A  till Friskis och möta upp Björn, så jag kan åka bil med honom hem :)


Ny lägenhet?

Publicerad 2010-08-10 15:10:00 i Bilder,






Ikväll kommer en tjej och kollar på vår lägenhet, vi ska förhoppningsvis byta lägenheter! Hon har en trea på 92. Kakelugn i vardagsrum och sovrum, högt i tak, diskmaski, bottenplanslägenhet vilket är bra i gamla hus utan hiss :)  Därför försöker jag nu få vårt hem att se någorlunda OK ut, trots alla flyttlådor överallt (men de trycker jag in i rum nr 3).  Roxy däremot lyfter inte en tass för att hjälpa mig, ligger mest och sover; på skrivbordet, i korgar, i fönstret, bland nytvättad tvätt, på mattan... ja typ överallt!  Det är dock ganska mysigt att hon är så sällskapssjuk att hon byter rum när jag gör det så då får jag väl låta henne sova var hon vill?

He makes me proud

Publicerad 2010-08-10 11:44:36 i Livet,




Gårdagens tidning hade en riktig snygging på baksidan -min man!  Kände mig väldigt stolt när jag läste och såg att jag tom var omnämnd ;) Står som "fru Elin" men jag antar att jag även ingår i "alla" som ska börja träna? Oups... men faktiskt så har jag vart ganska duktig med morgonpromenader nu. Det är så himla vackert här med alla öar och vatten och små parker så en timme går man lätt! Har inte ens musik att lyssna på utan går bara och tänker, ber och njuter!



Morgonpromenad

Publicerad 2010-08-05 09:50:06 i Bilder,

 



Solen skiner från en nästan klarblå himmel och jag har precis avslutad en riktigt god frukost efter en underbar morgonpromenix.
Ingen musik i öronen, bara jag, mina tankar och Gud. Jag känner mig tusen gånger bättre än när
jag låg i vred mig timme efter timme igår kväll. Frid.

På min To Do-lista tänkte jag bocka av städning och tvätt nr 2. Det är ju så skönt med tvättmaskin i lägenheten så jag tar en maskin/dag ;)




Bored...

Publicerad 2010-08-03 10:45:16 i Livet,



Idag har jag tråkdag... Har egentligen massa att göra, som ni ser... men vill och orkar inte ta tag i det! Vill hellre vara kreativ, läst massa olika bloggar nu på förmiddagen och vill ut och fota, redigera eller kanske rent utav börja sy!!!
Men, back to reality, jag måste nog ringa några samtal först...

 

Första dagen på mitt nya liv...

Publicerad 2010-08-02 22:35:42 i Livet,

Idag började Björn sitt nya jobb så nu känns det verkligen på riktigt! Å andra sidan händer det så mycket just nu så varje dag känns som första dagen på mitt nya liv.. =) Föressten såg jag (och vill rekommendera) en film idag med samma titel som inlägget idag. På franska och väldigt bra! See it!    Do it! ;)

Lunchen idag intogs på Utkiken med bror och svägerska (och Meja såklart). Den italienska buffén satt som en smäck samtidigt som jag blickade ut över Karlskronavyn... Efter intagen mat var jag barnvakt i två timmar åt Meja, det är DET som är såå underbart - att kunna va nära familjen och speciellt syskonbarn. Får nog ta mig en tripp inåt landet snart oxå till systern min.
Två timmar fick jag själv med tösen, hon är sjukt rolig så jag gick och skrattade lite för mig själv... :D Gungade, lekte i sandlådan, gick och strosade... Köpte även ett hårband till Meja, nu ser hon ut som en hårdrockare :)

Nu är det på riktigt!

Publicerad 2010-08-01 21:26:59 i Bilder,




Imorrn börjar Björn jobba så nu känns det som om allt börjar bli på riktigt. Slå sig till ro lixom... Igår hämtade vi Roxy hos Johan och Madde och vilken KELGRIS hon är! Ska ligga på en hela tiden, buffa i ansiktet, spinner och springer efter vart man än går...sötstumpan!  (ska väl tilläggas att "en" och "man" i detta fallet endast inkluderar Björn...)
Semestern har vart riktigt nice och vi har verkligen haft skön avkoppling, både med våra familjer och ensamma. Eller tja... semester och semester... jag är ju mellan två jobb! Men jag har sökt lite nu så håll tummarna!!! Vill ha något snart annars kommer jag bli tokig och väääldigt rastlös!

Love



Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela