Housewarmingparty!

Publicerad 2012-03-31 23:42:25 i Högtidligt,

Ikväll har vi äntligen haft inflyttningsfest! Har ju bara bott här i 5 månader... Blev en trevlig eftermiddag och kväll med god mat, trevliga vänner, många barn i vardagsrummet med långbord :)
Har grejat hela dagen och förbereda mat och tidigare i veckan har jag gjort de saker som kunde förberedas, bröd, cakepops, maränger, marmelad och knäckebröd. Roligt att lära känna folk ännu bättre och bara sitta och prata - big like!

Nu är vi dock sjukt trötta så nu är det sängen som gäller :)

Plantering

Publicerad 2012-03-29 16:41:44 i Husliv,


Idag har jag och Vera snyggat till på trappen utomhus, lite vårfeeling måste ju finnas även där :)
De fina handskarna köpte jag igår på Blomsterlandet - hur fina som helst om ni frågar mig!

Trädgårdsmys!

Publicerad 2012-03-27 21:46:05 i Livet med Vera,

Idag har jag och Vera haft en väldans fin dag tillsammans :) Vi har veckohandlat, bakat och varit ute i trädgården. Termometern visade 20 grader idag! Och då sitter den på skuggsidan... så vi har haft ett kanonväder :) Galet varmt och skönt!
Blir kort inlägg i kväll då maken precis kom hem efter en lååång arbetsdag, måste ju hinna prata och umgås med honom lite :)

Hej då!

Publicerad 2012-03-24 22:01:25 i Högtidligt,

Idag har vi hjälpt till att flytta mina föräldrar från deras hus. Eller tja, inte DEM men deras saker ;) De har bott där i 36 år så det fanns en heeel del om vi säger så...
Jag har tagit hand om Vera och hennes kusin Meja medan de andra har burit. Har gått väldigt bra allting men finns fortfarande lite småjox kvar, som alltid blir hur mycket som helst!

Nu har vi käkat pizza och har paltkoma och precis kommit på att vi ska ställa fram klockan en timme tills imorrn! Uschabuscha!

Godnatt!

Vårens varmaste dag

Publicerad 2012-03-22 22:31:47 i Livet med Vera,

Idag har det varit riktigt varmt och härligt vårväder. Varannan, om inte mer, statusrad på Facebook handlade om detta vårväder. Jag och Vera har haft en mysdag för oss själva. Gått på promenad, vart ute i trädgården och hon har fått känna och titta på olika växter och träd. Testat gungan - alldeles för stor, måste köpa en bebisgunga :) Vart ute på altanen och gottat oss i solen och självklart har hon övat på att krypåla. Nu tar hon sig ju faktiskt framåt, så att man ser det :)
Imorrn åker vi upp till småland och hjälper mina föräldrar att flytta! Hujeda mig! Det kommer bli jobbigt, både fysiskt och psykiskt tror jag. Stänga dörren för gott till barndomshemmet lixom? Näe. Konstigt kommer det att bli...

NIO månader!

Publicerad 2012-03-18 00:00:01 i Livet med Vera,

Idag  (läs igår, klockan blev 1 sekund över 00! Irriterande... ) blev Vera nio månader gammal. Jag förstår verkligen inte vart tiden springer iväg!? Helt galet att hon är så stor, vår lilla tös ;)
En tredje tand tittade lägligt fram idag. Övre käken, hennes vänster. Den högra är också på G men jag känner den inte riktigt ännu. Idag är jag nästan på väg att skriva att hon ålar sig fram. Men nja, inte riktigt kanske. Eller, hon tog sig faktiskt framåt, men jag vill att det ska hända mer än en "slumpmässig" gång för att räknas på riktigt... :) Så kanske imorgon?
Vad kan hon mer vår niomånaders...? Klappa händerna! Det lärde hon sig förra måndagen! Hon hade klappat en gång söndagen veckan innan, men som jag skrev räknas inte slumpmässiga framsteg på "riktigt" ;) Så förra måndagen när hon hade vaknat och satt i vår säng började hon klappa händerna!
Nu är det sängdags!


Best friends

Publicerad 2012-03-13 10:02:30 i Livet med Vera,

Igår var första gången på en vecka som jag kände mig så pass kry att jag ville ut och gå, och orkade gå! Slöt upp med Malin och S och till en början sov Vera men hon vaknade när vi gått en stund. Vera och S har ju inte heller träffats på över en vecka och det första de gör när de får syn på varandra är att skratta och le, "pratade" jättemycket med varandra och när vi ställde vagnarna precis intill varandra så sträckte de ut händerna och fattade dem. Det va sååååå gulligt och så fint!
Vi har funderat och pratat om ifall de känner igen varandra eller om de bara tänker "där är en bebis" men efter igår är jag heeeelt övertygad om att de känner igen varandra och att de gillar varandra :)

Färdigt!

Publicerad 2012-03-11 20:19:05 i Livet som mamma,

För två helger sedan slutade jag att amma. Det var visserligen inte så speciellt mycket ammande, på nätterna ibland men oftast på morgonen iaf. Från början var mitt mål att jag skulle amma, iaf delamma till Vera var 1 år ungefär. Men sen i december i och med julkonserterna och att Björn skulle vara hemma själv med Vera så va vi tvungna att börja med ersättning. Och efter det så blev jag lite lat (kan ni tänka er?!?) så jag gav ersättning ibland (läs: ganska ofta) istället för att amma. Så tja, jag grävde gropen själv så att säga. Ammade mindre, fick mindre mjölk vilket blev både tråkigare och jobbigare för Vera och till slut blev det mest att hon istället för att dricka mjölk bara låg och bet. Det gör vääääldigt ont att bli biten i bröstvårtan, även om den som biter bara har två tänder i underkäken. Men syyyylvassa!
Så.
För två helger sen kände jag att det var färdigbitet och färdigammat. Sorgligt men sant. Jag gillade ju allt som har med amning att göra. Eller rättare sagt, det som hade med MIN amning att göra. För det gick faktiskt väldigt lätt och smärtfritt från nästan första stund. Lite ont nån dag men sen köpte jag ju snäckor och då va det problemet löst. Jag har gillat att amma jättemycket och är lite arg på mig själv att det "bara" varade i 8 månader. Men väldigt bra 8 månader :)
I måndags, några timmar innan jag blev sjuk, hade vi hembesök av BVC, vägde Vera och pratade lite barnsäkerhet i hemmet. Vår lilla kluns väger nu 9560g! Nästan 10kg! Inte konstig att man tycker att hon är tung att gå och bära på... Det roligaste är att Veras kompis S oxå hade bvc-besök i måndags och hon vägde... 9560g!!! Exakt samma! Helt galet :)

5 år

Publicerad 2012-03-08 18:55:37 i Högtidligt,

Tänka sig.
För fem år sen idag föddes den första "arvvingen", första barnbarnet, första barnbarnsbarnet, första syskonbarnet...
Min storasyster och hennes man fick en liten Alfred.
Och idag fyller han alltså fem år. Det är galet! Han är en väldigt omtänksam och kärleksfull kille den där storkusinen. Och storkusin kommer han ju alltid att vara, Vera va lillkusin tills för 3 veckor sen då Nova föddes men Alfred, han kommer alltid vara äldst i kusinskaran :)

Tanken var att vi skulle åkte till dem imorrn och firat honom i helgen men p.g.a att jag varit och fortfarande är lite sjuk så åker vi inte vilket känns riktigt tråkigt...
Sist vi träffades  (för 2 veckor sen) så hörde jag att han visslade och sa då att "vad duktig du är på att vissla, när lärde du dig det?" Till svar fick jag "Det var en vacker dag, när jag var tre" Haha :)



(Bilden är från i november vid Veras barnvälsignelse, Alfred ville kela och gosa lite med Vera, och hon verkade inte ha något emot det ;) Vet att jag visat den tidgare men den är så fin!  )



Äntligen!

Publicerad 2012-03-08 14:07:56 i Livet,

Efter att varit totalt däckad sedan i måndagskväll börjar jag så smått att återhämta mig... Feber hade jag imorse, men "bara" 38,6. Det är ju ändå bra då jag legat  över 39, upp till 40 till och med igår... Tog en alvedon imorse och känner mig iaf piggare, men fortfarande väldigt yr och lite snurrig så det gäller att ta det lugnt...
Igår var hela vardagsrumsbordet överfullt med snorpapper, tror jag snytigt slut en rulle på två dagar!
Lite knapert med uppdatering här men så blir det när man är sjukling...

Sjukling

Publicerad 2012-03-06 21:18:26 i Högtidligt,

Igårkväll kom det smygande. Matt i kroppen, frös - tog en lång, varm dusch, frös fortfarande. Gick och la mig innan 21 (händer typ aaaaldrig) och frös trots duntäcke med filt på. Sen började jag svettas istället, ont i huvudet och ont i kroppen plus en hosta som heter duga!
39,1 i feber imorse - hej influensa!

Vera har dock vart underbar och sov HELA natten i sin säng i sitt rum, B var där och gav nappen en gång bara. Sen idag kan jag väl inte direkt skryta med att jag varit bästa mamman... Vera har lekt på golvet med sin "Noas Ark" och jag har legat i soffan... Sen sov vi i 3 timmar :)
Björn hade även planerat in att sluta tidigt idag, iofs för att vi skulle få en eftermiddag tillsammans men det blev inte så mycket kvalitetstid som vi tänkt. Tur i oturen dock att det va idag för då kunde jag vila i eftermiddags oxå :) plus att B fick egentid med Vera, och det är ju inte helt fel!

Blir nog sängen nu och hoppas på en bättre morgondag...

I veckan

Publicerad 2012-03-04 14:37:29 i Högtidligt,

I onsdags var jag och Vera en sväng till Kalmar. Var på Ikea, stan och bytte vagn :)

Torsdags kommer jag inte ihåg vad vi gjorde? En ganska soft dag tror jag, träffade nog Malin och Sigrid en sväng :)

Fredags blev långpromenad med M och S, sen var Vera kvar där medan jag va i stan och klippte lugg. Hem och fixa lite innan Björns föräldrar kom och då åkte vi alla in till stan och gick på thairestaurang :)

Lördag- heldag övning med kören 10-16 och sen konsert på kvällen med Samuel Ljungblahd och Bodekull jazz&gospel orchestra = seeeen kväll men grymt kul!

Söndag, Idag- konsert i Nybro med samma gäng!

Fullt ös medvetslös!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela