Andas in

Publicerad 2011-11-30 18:43:51 i Husliv,







Andas ut...
Trots
hund och barnvagn tog jag ändå med mig kameran ut idag och tog iaf nåågra bilder. Det är så sjukt vackert ute så allt kan man lixom inte få med på bild, man får bevara det i sitt hjärta och inre.
Rofyllt och ny energi!


Vakthund

Publicerad 2011-11-30 08:37:33 i Husliv,



Nja, han ser ut som en vakthund med i själva verkat är det jag som är hundvakt, haha :) Min brors familjs hund som är på besök hos oss idag :) Tur att det är fint väder, för sen ska vi ut på promenad!
Vera sover fortfarande uppe i våra sängar, alltid lite skönt med "egentid", som det så fint heter... Vad man än kallar det så är det faktiskt alltid skönt att ha tid när jag får och kan göra vad jag vill :)

Trevlig onsdag!

Lussekatter!

Publicerad 2011-11-29 22:21:24 i Homemade,





I torsdags bakade jag och B lussekatter och idag var det dags igen! Dock va jag själv idag, och det va inte alls lika kul :( Tog längre tid och så fick jag springa och söva om Vera som hade sin eftermiddagslur... 
MEN! de blev lika goda som förra veckans :)



Fossingar

Publicerad 2011-11-29 18:41:28 i Things to Lillnorpan,



I morse tog B sovmorgon och började inte förrän 10, han gick dock upp runt 8 och tog Vera strax efter 9 då hon käkat klart. Riktigt skönt för hon låg och sparka och knöla med benen på mina lår och känslig som man är på morgonen gjorde de så pass ont att jag inte kunde sova iaf.. ;)
 Den där kvarten för mig själv gjorde dock att jag fick ny energi och hoppade upp, gjorde i ordning mig och följde med till stan. Har shoppat alldeles föööör mycket dock... Men som rabattkupongmorsan jag är så shoppade jag nästan allt på rabatt :)  Bl.a dess tossor från Polarn o Pyret!




Fotovägg

Publicerad 2011-11-27 12:56:50 i Husliv,

Igår hade vi lite fixardag här hemma, tvättade, städade, gjorde fint för advent och så började jag äntligen med vår fotovägg! Nu är den klar för tillfället men det som är bra är att den kan och SKA byggas på :)
Sen hade vi Veras kusin Meja här på kvällen, supermysigt och roligt!



Före



Efter

Idag har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken, avbokat vår 24h-kryssning vi skulle åkt på imorrn, tycker att det är läskigt med stormen som annalkas nu....   sen blir det babysim och adventsmys med cellgruppen ikväll!


Retro

Publicerad 2011-11-25 14:15:29 i Husliv,



Lillnorpan ligger och sover. Åkpåsen är vår gamla så innan Vera har iaf sex stycken andra barn sovit i den om jag räknat rätt!  Över hänger min gamla vagnmobil, lite äten och tuggad på, men det gör inget för Vera tar vid där jag slutade kan man säga ;)

Utanför fönstret blåser det som bara den! Skönt att hålla sig inne, lyssnar på jullåtar och funderar på om jag ska värma på lite glögg och ta en lussekatt?


Dagen idag

Publicerad 2011-11-23 23:01:35 i Livet,

Onsdagen 23/11 har bjudit på följande;
BVC-besök med Vera som fick vaccination, gick huuur bra som helst! Grät inget första sprutan men vid andra sprutade tårarna ;) (liten ordvits i Mats-anda).
Inköp av lite tandborste till liten tand
Skönt häng med Malin och Sigrid, lek, lunch, en sväng på stan, middag (grymt god moussaka) och lite lek igen-kan de bli bättre?!
Gick till Friskis för att hämta bilen och åka och handla men när jag öppnade dörren till baksätet så var där inget babyskydd!!!
Kom på att det stod hemma i vår hall så de va bara att knata till busshållplatsen och ta bussen hem istället...
Väl hemma har vi myst och tagit det lugnt i soffan... De behöver man efter en sån här dag!

Godnatt :)

Betydelsefull

Publicerad 2011-11-22 16:55:26 i Livet,



I fredags orkade jag inte hämta posten på hela dagen... Men när jag kom hem från konfan (vid ca 22...) hade Björn iaf vart ute och tömt brevlådan. Och jag som aldrig brukar få nåt kul hade fått ett väldigt speciellt och fint kort från en av de ungdomarna jag jobbade med i Finspång för några år sen.
Tack!
Du värmde mitt hjärta ♥

Första tanden!

Publicerad 2011-11-21 21:13:55 i Livet med Vera,

Lårveck á la Vera
Första året är mycket "första gången".
Första bilresan, första leendet, första tårarna, första skrattet, första stegen....
Första...TANDEN!
Japp, imorse minsann kände jag något vasst i underkäken, en liiiiiiten, liiiiten tand är på väg upp :) Eller :( Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen? Jo, jag är glad, mysigt med alla framsteg och utveckling som sker! Mina bröstvårtor ser nog dock inte fram emot mötena speciellt mycket ;)
Malin och Sigrid har varit här och förgyllt vår dag idag, massa mys! V och S gick i skift så när den ene var glad eller sov var den andre ledsen, haha, men väldigt mysigt och trevligt ändå! Tror nog att Vera var mest ledsen idag utav de två, men har nog med tandsprickningen att göra...

Hiss och diss!

Publicerad 2011-11-21 10:44:23 i Livet,

Irriterande med skruvkork på mjölkpaket som inte går att få upp!! Nej, jag är inte svag...
Tur vi hade ett gammalt hederligt oxå - gick lättare :)

Tre G

Publicerad 2011-11-20 18:14:25 i Livet,

Efter en kanonbra gtj i förmiddags blev de lunch på Tre G. Vera följer verkligen maten med blicken så snart ska hon oxå få smaka :)
Sen va det dags för Babysim och dyk för första gången för Vera. Gick hur bra som helst, hon va superduktig och blev inte rädd eller ledsen en enda gång!

Lördagsmys!

Publicerad 2011-11-19 21:05:20 i Livet,

Ikväll kör vi fredags- och lördagsmys på samma gång :) började kvällen med idol (TV4-play) och lite tapas och nu är det Så mycket bättre och smågodis :)

Vad Jesus gjorde och lärde

Publicerad 2011-11-18 13:21:51 i Karlskronaliv,



Ikväll är det CC (Confirmation Challange) i kyrkan och jag ska prata om vad Jesus gjorde och lärde... Sitter och förbereder men känner mig nog ganska klar, för tillfället iaf ;)
Tänkte att de själva ska få vara med att klura och berätta så förhoppningsvis blir det både bra och roligt ikväll :)



Bvc

Publicerad 2011-11-17 10:11:58 i Livet,

Idag var det dags för BVC och vaccination igen! Igårkväll blev dock Vera jättetäppt och förkyld, jag vaknade inatt av att det lät som om hon knappt kunde andas så det va bara att hämta nässugen...
Åkte med Björn in till stan och BVC men pga förkylningen blev det inga sprutor - väntar en vecka och hoppas hon är frisk då istället.

Mätte och vägde gjorde vi iaf :)
7515g tung och 65cm lång

Ny header!

Publicerad 2011-11-15 17:13:36 i Livet med Vera,



Tyckte att det var dags för en ny header... Bebisen är ju nu utanför magen och är en egen liten person - Vera :)

Tryck F5 några gånger om ni inte ser den!

Julklappar...

Publicerad 2011-11-15 16:44:50 i Karlskronaliv,



Det här med julklappar... "snart" är julen här och varje år tänker jag att jag ska va lite smart och handla det tidigt så att jag inte behöver stressa. Yeah right! Ni som känner mig borde ju förstå att så aldrig har hänt och aldrig kommer att... eller? Kanske är det i år, 2011, som det händer! Elin är klar med alla klapparna redan vi Lucia.
We'll see... Funderar gör jag iaf på VAD jag ska köpa och till VEM! Älskar att ge bort presenter oxå och att slå in ska vi inte tala om! Det är ju ännu roligare :)
Veras första jul också så det kommer kännas extra speciellt tror jag. Och antagligen sista julen i barndomshemmet i Äng, kommer kännas oxå väldigt speciellt... 
I år blir det dock inte svårt att komma på vad jag önskar mig, vi är ju med HUS så massa sånt roligt som soppkvast, skottkärra, trädgårdsböcker, trädgårdsredskap, stege m.m :) Sen önskar man ju sig lite annat OXÅ såklart ;)

Vet du vad du önskar dig?


Lättlurad!

Publicerad 2011-11-15 15:15:39 i Livet,

Hmm... Om man kanske skulle ta och köpa sig en tidning när man ändå är i affären.
Eller lite godis, vi kan kalla det "vardagslyx". Eller-titta där!
En tidning där man får med choklad på köpet! Åh- den tar jag, "vardagslyx x2" :)

Lättlurad 

Bilder

Publicerad 2011-11-14 15:35:36 i Högtidligt,


Kräftsoppa med avocado


Fika med hemmagjord ostkaka och princesstårta med chokladbotten och hallonmousse


Kusingos med äldsta kusinen!


Fullt ös medvetslös!

Publicerad 2011-11-14 11:10:09 i Högtidligt,

Helgen har varit heeelt späckad! Och förra veckan också för den delen, därför blev det inte så mycket bloggande ;)
Igår hade vi ju barnvälsignelse för Vera och dagarna fram tills dess har bestått utav planering och förberedelser, men även massa familjemys!
I fredags kom min familj hit, har inte träffat min syster och hennes familj sen i augusti så det var hög tid nu! Mamma och pappa och min bror och hans familj var också här :) Väldigt härligt att få träffa dem alla igen iaf och äta god mat och bara umgås!
I lördags kom Björns familj hit, mamma, pappa och syskon med respektive. Hann med en promenad ute i det härliga vädret längs ån här i byn - lite njutning måste man få in mellan alla förberedelser.... :)
Sen gick kvällen åt att laga mat inför söndagen, bordsdekorationer, räkna tallrikar (trodde jag hade fler än jag hade men det löste sig ändå), smälla upp långbord för 20 personer i vårt vardagsrum m.m m.m!

Så, igår, söndagen 13 November, var det Veras andra stora högtidsdag i livet (första va ju när hon föddes ;)  ). Klockan 11 började gudstjänsten inne i Pingstkyrkan, en gtj för "stora och små", barnkören sjöng, predikarn var i form av ett drama och några ungdomar spelade och sjöng. Barnvälsignelsen var i början och började med att jag själv faktiskt, sjöng en låt till och för Vera( och för en annan tös som också hade barnvälsignelse), "Handens fem fingrar". Sen bad man för den andra tösen först, och sedan för Vera. Det var sååå fint, när pastorn tog och höll Vera och bad för henne tittade Vera honom rakt i ögonen

Efter gudstjänsten åkte vi alla hem hit där vi bjöd på kräftsoppa och morotsbröd och sedan till fikat hade Veras mormor gjort ostkaka och så hade vi en tårta - man åkte iaf mätt härifrån!!!
Vera fick även jättemånga fina presenter som hon kommer kunna ha glädje av många år framöver :)

En väldigt fin och härlig dag blev det för Vera och oss och för de som var här också hoppas jag :) Det enda som kan ses som ett  "minus" var väl att det kändes lite stressigt då vi nästan alla hade lång väg att åka hem igen, hade förberett lite annat också men det hanns inte med...


Vera var heeelt fantstisk hela dagen och hoppade från famn till famn och skrattade och var för det mesta bara glad och nöjd :) Hon var så trött på slutet att hon somnade "sittandes" i Björns famn (när han stod upp), utan napp eller vaggning,  bara för att hon var så trött! Haha, sötis! Sen däckade både jag, Björn och Roxy tillsammans med Vera i soffan...


Dåligt samvete

Publicerad 2011-11-09 19:12:11 i Livet,

Usch, blä och fy!
Dåliga samvetet kommer ikapp, jag borde blogga mer, jag borde skriva dagbok för jag vill ju minnas första tiden med Vera, jag borde skriva upp massa saker i hennes bok, jag borde stickat åtminstone ett plagg till mitt första barn! jag borde fotograferat henne mer när hon va liten, jag borde fotografera henne nu! jag borde anteckna hennes framsteg, jag borde komma ihåg alla hennes "första-gången-hon-gjorde-detta", jag borde göra så himla mycket!
Just nu känns det bara som att tiden rinner iväg alldeles för fort!
Hur ska jag kunna njuta av nuet och jag samtidigt måste dokumentera det?!?!

Dimmigt värre!

Publicerad 2011-11-04 10:48:36 i Livet,

Ser knappt vägen för att det är så dimmigt men kan meddela att vi är på E22.an på väg till Kalmar och IKEA :)
Nu ska här shoppas ordentligt! Säng, galgar, ugn, tallrikar med mera, med mera!

Beslutsångest?!?

Publicerad 2011-11-03 12:39:58 i Livet,

Vera har börjat bli jätteduktig på att plocka ut nappen ur munnen och sen stoppa tillbaka den. Ibland blir det rätt men lika ofta, om inte mer så sätter hon in den bakochfram, uppochner eller så kommer händerna emellan! Ganska ofta när hon ska sova ligger hon oxå och ska hålla i nappen - samtidigt som hon vill ha den i munnen!
Beslutsångest?

Rolig att titta på är hon iaf :)

Nu är vi på väg in till stan, åker buss för andra gången med vagn och det ju som en dans på rosor!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela