BIO

Publicerad 2010-12-30 17:15:04 i Livet,

Ska snart börja piffa till mig lite, ikväll blir det biomys med mannen :) Narnia är det som står på menyn så jag hoppas den är bra...
Skulle väl egentligen ladda upp en liten årskrönika såhär inför nya året, kanske, kanske dyker det upp en imorgon?



Julpraliner

Publicerad 2010-12-23 12:08:24 i Bilder,





Ett bildligt smakprov på två sorter praliner jag gjorde häromdagen :) Över är pepparkakstryffel och bilden nedan är Hallon/basilikapralin. Jag har provsmakat och kan garantera att de smakar ljuvligt gott!

Igår kom vi hem till mitt föräldrahem utanför Nässjö där vi ska fira jul. Får alltid en go känsla i magen när man är "hemma" igen :)  Syskonen med deras familjer kom oxå igår så nu är vi alla samlade. 8 vuxna, 3 barn, 4 katter och 1 hund = Livat värre :)

Vet inte hur mycket jag kommer att blogga de närmsta dagarna, känns som att tiden med nära och kära är det viktigaste och blir det någon tid över kommer det blogginlägg. Så jag passar väl på?



En riiiiktigt mysig, kärleksfull jul utan massa stress och måsten önskar jag dig!







Stjärnklart

Publicerad 2010-12-20 22:31:48 i Bilder,



Ikväll har vi tagit det riktigt lugnt... Lagat god middag och bara suttit ner och njutit, pratat och haft det mysigt :)
I kakelugnen brinner det även ikväll och i fönstret lyser stjärnan...




Julklappsinslagning

Publicerad 2010-12-20 16:40:54 i Bilder,



Dagen har bestått av att köpa de sista julklapparna samt slå in dem... Roxy verkade tycka att hon oxå skulle ges bort? Skulle i varenda kartong och var de för små var hon ju ändå tvungen att testa... Men men, hur jobbig hon än må vara ibland så skulle jag inte vilja göra en julklapp utav henne och ge bort :)



Måste ju även tillägga att bihåleinflammationen verkar ha gått över nu... sov HELA natten till idag.. grymt skönt! Nu hoppas vi även på en snorfri jul :)

Värre...

Publicerad 2010-12-18 22:12:12 i Karlskronaliv,

Jo... det är nog bihåleinflammation ändå alltså... Tyvärr fick jag reda på att man inte behandlar det längre med penicillin...  Huvudvärken har släppt lite iaf men däremot är vänster sida helt uppsvälld vid näsan och smärta ner i käken och tänderna... Gör skitont! Nu har jag förutom berocca och sinova, alvedon och kortisonnässpray. NU får det sluta!

Försökt röja lite här hemma idag, jag har iofs mest legat på soffan men Björn har burit kartonger som bara den! Och nu är det riiiiktigt fint här hemma :)  Kanske lägger upp bilder längre fram...

Ha en fortsatt skön lördagkväll!



När ska det sluta?

Publicerad 2010-12-17 17:02:10 i Karlskronaliv,

Usch vad jag är täppt i näsan! Blir tokig...! Sover inte ordentligt om nätterna och känner mig instängd bakom glasögon och en täppt stor badboll! I förrgår var jag helt säker på att jag hade feber, iaf 38 eller nåt... näe.. 37,2! Sicket skämt...

Hoppas Berocca och Sinova kan hjälpa mig... börja få slut på idéer.... tips någpn?



Önska

Publicerad 2010-12-15 19:37:54 i Things to wear,

Halsband - Klocka
En sån här klocka skulle jag vilja ha hängandes runt min hals... Använder ju aldrig armbandsklocka så denna skulle ju vara både praktisk och snygg :)  Finns för 399:- på Fröken Fräken




Krispigt vitt

Publicerad 2010-12-15 12:19:53 i Inredning,



Äntligen lite julfint här hemma... Har inte orkat ta tag i det innan men häromkvällen fick jag ett ryck!  Tar ju inte alls lång tid heller. Blommorna hade jag redan köpt, ta upp, ta bort jord, snurra lite "silverfluff" runt och ner i ett glas - klart!

Har tänkt mycket på predikan från gtj i söndags i Fillan. Varför gör vi det så svårt? När Gud har gjort det så enkelt? Att bjuda hem någon, att berömma någon, att göra julgodis... varför gör vi det så svårt? När det faktiskt är ganska enkelt...

Lyssna på hela predikan
här välj Arkiv och sedan Lena Tellebo, söndagen 12/12

Stockholm i vinterskrud

Publicerad 2010-12-14 11:07:52 i Livet,



I helgen var jag och mannen i huvudstaden. Björn skulle på utbildning på söndagen så då passade jag på att följa med så vi fick en liten myshelg! Blev shopping och mycket promenerande i lördags. Läskigt att vi var på platsen där en av bomberna smällde av, fast som tur var, 1-2 h tidigare...  
På kvällen blev det restaurang (så klart) i italienska pastavärldens tecken :)  Björn var på utbildning hela söndagen så då passade jag på att träffa P & J (på deras 6 månaders bröllopsdag t.o.m! ), var på Gtj först och sedan lunch, oxå pasta faktiskt!
Var en riktigt nice helg, tyvärr har jag dock åkt på en dunderförkylning! Hade ju vinterjacka, mössa, halsduk och vantar så jag tycker inte att det är riktigt befogat men men...  snorar, snyter, nyser och har mig om vart annat...  Dock glad för de nya glasögonen - linser är inte ens värt att tänka på!



Bilden är tagen från balkongen i lägenheten där vi bodde. Fick låna några vänners övernattningslägenhet - perfekt!

Dagen började ju så bra!

Publicerad 2010-12-07 09:02:18 i Karlskronaliv,

Vaknade av en hejdå-puss av Björn när han skulle gå till jobbet. När sedan kyrkklockorna började spela en adventsång i moll istället för dur bestämde jag mig för att gå upp istället för att försöka somna om. Försöka att få lite gjort här hemma lixom. Frukost bestående av macka med äggröra och en fruktsmoothie gjord på banan och frysta hallon framför nyhetsmorgon - det är så en bra dag börjar här hemma :) 
Men SEN, när jag skulle försöka pussla ihop den stationära datorn hände ngt... hitta inte sladden, inte tangentbordet och när jag efter mycket om och men hittat allt saknas fortfarande en liiten viktig detalj. Vi har nämligen trådlöst tangentbord och mus så man måste ha en liten dosa så att dessa två fungerar. Det är denna lilla mackapär jag inte hittar...  har letat på alla logiska ställen men får väl nu gå över till att kolla igenom alla kartonger och väskor - FUN!

Jaja, dagen kan nog bli ganska bra ändå, eller vad säger ni?



Saturdaynight

Publicerad 2010-12-04 18:42:15 i Karlskronaliv,

Imorse blev det låååång sovmorgon kan jag säga! 9.00 stod klockan på men en trött Elin och Björn gick inte upp förrän 10.30 :)
Anledningen till det var att vi hjälpte till i kyrkan med fika på ungdomsmöte. Riktigt nice! Toast var på menyn och järnen gick varma vill jag lova! Var väl klara kring 00.30-01.00 nånstans... Känns jättekul att engarera sig igen och förhoppningsvis blir det ännu mer till våren :)

Annrs har dagen idag bestått av shopping och iordningställande av lägenhet :) Första julklapparna är inhandlade och inslagna, blev även lite shopping till oss själva oxå - såklart ;)

Nu ska det bakas kycklingpizza och göras pizzasallad för att ha en mysig lördagkväll.





OnePiece

Publicerad 2010-12-03 13:48:25 i Things to wear,

  OnePiece AlbannachOnePiece Lollipop
  OnePiece Dark Gray

Björn tycker att dessa är skitfula, själv skulle lätt kunna tänka mig någon utav dessa tre :) På med fårskinnstofflor så behöver jag aldrig mer frysa! Såg faktiskt en tjej på Hemköp för nån månad sen som hade en sådan här, fast lila. Däremot var den inte snygg med skinnjacka till - rekommenderar inte.



Vanilj

Publicerad 2010-12-02 16:48:40 i Lägenheten,


Torsdagkväll tillbringas med att packa upp saker samtidigt som mysig julmusik spelas för fullt via Spotify och doften av vanilj från ljuset Tindra (IKEA) sprider sig i lägenheten :)

Väldigt lång mening men oxå väldigt skön kväll!



Bild från IKEA

Det är mycket nu!

Publicerad 2010-12-02 09:57:02 i Karlskronaliv,



Ja, jag vet att jag inte bloggat på länge - I'm so sorry! MEN jag skyller faktiskt på en flytt och besök :) I helgen var Sara och hälsade på, försökte skämma bort henne lite extra då hon alltid erbjudit mig husrum i Gbg när jag vart där och jobbat! I söndagskväll kom sedan Björn syster Towe för att hjälpa oss med flytten. Eller egentligen städningen och det var hennes egen idé! Till skillnad från mig så älskar hon att städa så hon var guld värd, och är fortfarande ;)
Summan av allt så gick flytten väldigt bra trots att flyttfirmans lastbil gick sönder och vi startade några timmar senare, trots sjukt snöoväder och trots att vi hade endast en dag på oss! Men nu sitter jag här i den nya och bara trivs. mmmmm så himla fin är den och det här kommer bli superbra!





Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela