Hundar&katter

Publicerad 2010-09-30 14:56:47 i Fotografering,



Den här lilla sötisen träffade jag bl.a. idag på mitt fotouppdrag :) Sååå söt! Med i rummet fanns fyra stycken till valpar, lika söta såklart :)

Nu packar jag om väskan och åker, om ca 40 min till min familj i Äng och hälsar på. Syster med barn kommer också dit och på söndag eller måndag drar jag vidare till Gbg. Blir mycket flängande en vecka framöver :)




Hoppettihopp!

Publicerad 2010-09-29 23:03:15 i Karlskronaliv,

Jag som var heeelt säker på att det stod hoppning på schemat förra gången på ridningen (då jag var på föreläsning). Och jag hade egentligen rätt, det skulle vart hoppning men pga vissa omständigheter kunde de inte ha det så IDAG blev det hoppningen istället... Phuu. Inte min grej alltså. Meen, det gick faktiskt helt ok ändå, hoppade inte högst, verkligen inte, haha :) Men jag är nöjd eftersom det var första gången jag hoppade bana och jag kom ju runt iaf. Det är även skönt att man får vara på sin nivå och utvecklas därifrån.

En annan nivå jag försöker att utveckla är mitt fotograferande. Jag har blivit tillfrågad av min svägerska som arbetar på "Blekinge Smådjursklinik", om jag inte kan ta nya bilder till deras hemsida. Klart jag vill! Så imorrn packar jag kameraväskan och åker på mitt första fotouppdrag :) Ska blir skiiitkul! Jag är gryymt taggad!





Föressten tycker jag att det är jätteskojjigt att så många besökare har hittat hit det senaste. Ni får hemskt gärna lämna ett litet avtryck i form av kommentar så blir jag extra glad :)

A walk in the park

Publicerad 2010-09-29 14:32:52 i Bilder,








Skönt att komma ut lite i friska luften när man har vart dålig ett tag. I förmiddags var det underbart ljus och underbara färger och jag var glad att jag hade kameran med mig :)



Bröllop

Publicerad 2010-09-28 17:40:45 i Bröllop,



För några helger sen var vi på bröllop i Värnamo (småland för er som inte är så bra på geografi). Även om  solen höll sig borta och temperaturen inte var jättehög denna utomhusvigsel, blev det ändå, med mycket kärlek, en varm atmosfär :)
Allt var så enkelt, snyggt och genomtänkt men samtidigt väldigt prestigelöst, avskalat och naturligt. Och det kändes sååå J&T.
Som ett bröllop bör vara helt enkelt :)





Sjuk

Publicerad 2010-09-28 10:17:32 i Livet,

Tjaa... jag är ju inte i Göteborg och jobbar, som jag skulle. Natten till igår vaknade nämligen kl 03 och mådde skitilla. Visste inte om jag hade vaknat tidigt för att jag var rädd att försova mig (skulle ju upp 04) eller om jag vaknat för att jag mådde illa. Visste heller inte om jag mådde illa för att jag var sjuk eller för att jag sovit för få timmar...  Dock visade det sig att jag hada vaknat och mådde illa för att jag var sjuk. Så nu har jag legat däckad ett dygn... Björn mådde inte heller bra och kom hem på förmiddagen, sen pratade jag med syster som oxå hon hade mått dåligt söndagskvällen och både systerson och systerdotter hade kräkts igår. + brorsdotter... familjeepidemi eller nåt ;)

Sov typ hela dagen igår och sen gick vi och la oss vid 21 och jag vaknade inte förrän 09.30 idag... utvilad :)

Hoppas ni har haft en bättre start på veckan :)



Suuugen!

Publicerad 2010-09-26 20:31:34 i Hår & Frisyr,



Varje gång jag träffar min syster och ser hennes fina lugg får jag lust att leta rätt på första bästa sax och klippa av en bit... på mitt eget alltså :) (lät nästan som om jag ville klippa en tuss av hennes lugg... haha ).
Och varje gång jag får tag i sax och klipper lugg så läääängtar jag tills den ska växa ut igen... Kunna sätta upp allt i en och samma svans, kunna ha snebena, mittbena... fläta..  men lugg är ju oxå fint!?!?

Snart är det dags att hoppa i säng, imorrn ringer klocka 04:00 igen och 04:44 går tåget mot Göteborg där det blir jobb i några dagar.

Sleep tight!


SUB-lunch

Publicerad 2010-09-25 16:07:19 i Karlskronaliv,




På bilden ser ni dagens lunch: Subway! Vill inte riktigt tänka på hur många E-nummer jag fått i mig... MÅNGA! Men.. E-nummer smakar ju ibland gott oxå, så det blev iaf en god lunch :) 
Tyvärr kom det inte så många på passet på stan = jobbigare för oss som var med. Riiiktigt jobbiga 3 varv men lite träning på en lördag är väl aldrig fel?
Snart ska vi ta och åka ut till brorfamiljen och ha en trevlig lördageftermiddag och kväll :)

Vad gör ni idag?



Helg!

Publicerad 2010-09-24 18:03:07 i Fotografering,



Vilket underbart väder det har varit idag! Solens strålar har värmt och vinden har vart svag men ljummen...
Nu ska vi ut till bror min och hans familj där även min syster med familj anslutit. Familjemys med andra ord :)
Brukar jue vara väldigt dålig på att uppdatera bloggen under helger och tyvärr tror jag inte denna helg kommer vara ngt undantag. Finns helt enkelt inte tid! Imorrn blir det Friskispass på stan, och sedan häng med syskonfamiljerna. Söndag ska vi på husvisning, ev. kyrka och troligen lite middag med syskonfamiljerna även här - måste ju passa på :)

Hoppas även du får en trevlig fredagkväll följt av en ännu bättre lördag och söndag!




Att våga eller inte våga...?

Publicerad 2010-09-24 11:06:31 i Funderingar,



Modig. Vad är att vara modig egentligen? Jag har fått höra ganska ofta sen vi bestämde oss för att flytta och även nu när vi faktiskt har flyttat att vi är modiga. För att bryta upp där vi har bott i tre år. För att byta bort ett jobb man trivs med(Björn). För att flytta och inte har något jobb (jag). För att vi kände två personer i Karlskrona innan vi flyttade hit. Ni vet, bryta upp från det trygga.
Själv ser jag mest detta som spännande. Och jag har ju gjort samma sak nååågra gånger förr...

Gymnasiet i Jkpg - där jag inte kände nån.
Bibelskola i England -långt ifrån mamma och pappa men fullt med nya bekantskaper.
Ungdomsledarjobb i Finspång -visste inte ens var Finspång låg geografiskt när jag flyttade dit...
Göteborg - Släppa tryggheten i Finspång med vänner och jobb för storstan.
Karlskrona - börja om ALLT på nytt...

Däremot vågar jag inte ringa ett samtal till ett företag och presentera mig själv för den som är rekryteringsansvarig. Haha... lite patetiskt nästan... men så är det. Å andra sidan så var Napoleon rädd för kattungar :) så jag ligger ganska mycket i lä.

Men det är ju det som är så skönt! För även de som verkar tuffa och modiga, och är det i vissa roller, även de har något som de tycker är jobbigt och som de tampas med och kanske tom är rädda för. 

Jag har vart modig och precis sökt ett jobb. Ett jobb som, om jag får det, blir en stor utmaning och en otrolig utveckling för mig själv. Men man måste ju våga - eller hur?!


"Step out of YOUR comfortzone!"





Bilden på Roxy är tagen med nya objektivet. I'm lovin it!

Ny i familjen

Publicerad 2010-09-23 10:40:13 i Fotografering,



Ett nytt objektiv!!! Kommer ni ihåg att jag var så glad i tisdags? This is why. Mitt alldeles egna Canon 50mm 1,4 USM. Loving it :)
Så idag blir det nog till att fota lite skulle jag kunna tro ;)  I helgen kommer min syster med familj till Karlskronaregionen och DÅ blir det definitivt en massa bilder.


Upprymd!

Publicerad 2010-09-21 11:48:21 i Livet,

Åh det spritter i hela kroppen!!!  Kanske är det för att jag har druckit en väldigt stor vaniljlatte här på förmiddagen och att kaffet börjat verka...?  eller så är det för att jag ska köpa något väääääldigt kul och efterlängtat i eftermiddag ;)  Kanske är det en kombo av båda?


I regnstaden igen

Publicerad 2010-09-20 17:49:20 i Livet,

Shit vad jag är trött!
Efter att ha sovit ca 4½ timme i natt och 1 timme på tåget till Gbg är det väl iofs inte så jättekonstigt.
Finns ju ingen speciellt skön ställning att sova i på ett tåg, fick dock ha två säten för mig själv vilken gjorde att jag iaf kunde breda ut mig ännu mer :)
Väl framme i Göteborg är det ju lite som att komma hem... Gått samma väg till MQ så många gånger att det kändes som att fötterna och kullerstenarna blev riktigt glada av att ses igen :P  Suttit med mail som vanligt, lagt in i uppgifter i vårt system samt svarat på massa frågor om dittan och dattan. Sånt gillar jag! Något som jag också gillar är att jag snart ska åka hem till Sara, som igen öppnar upp sitt hem, men ogillar att det regnar utanför mitt fönster.
Mitt huvud är för trött för att skriva något vettigt denna afton så jag tror jag slutar... ;)



I´m in love!

Publicerad 2010-09-19 20:53:16 i Karlskronaliv,



Här är mina nya darlings! Hittade dem igår på Din Sko och när vi skulle betala fick vi reda på att om vi blev medlemmar så skulle vi få 30% rabatt. Jomantackar! Så det blev ett väldigt bra pris på ett par väldigt snygga och sköna skor :)

I morse gick vi på vår första Gudstjänst här i K-krona, vi har ju bestämt Pingstkyrkan sen innan och att den ligger nära där vi bor var ännu ett plus. Men vilken öppen församling! Fick ett "hej" innan vi ens kom in, och när vi väl kom in i lokalen var där många som var framme och hejjade och frågade om vi var nya och var nyfikna på vilka vi var. Gudstjänsten kändes öppen, ärlig och väldigt avskalad. Idag var det iofs besök av en man som heter Alf Lax som spelade, sjöng och berättade om sitt liv, så ingen "vanlig" Gtj i den bemärkelsen.
Efter mötet var det fler som kom fram och pratade och blev sedan medbjudna på lunch på stan av ett par. Alltså, det är DET HÄR som är kyrka, som är församling. Visst, vi har bara vart där en gång, men det är ju ingen som helst tvekan om att vi kommer tillbaka. Och jag tror verkligen i mitt hjärta att det är där Gud vill ha oss.

Nu ska jag gå och ta en dusch för att sedan hoppa i säng tidigt. Kommer tyvärr inte kunna kolla hela valvakan... (du har väl röstat!?!?) Imorrn ska jag nämligen åka tåg 04:44 från K-krona till Göteborg! Ska upp och jobba igen några dagar på Kundklubben på MQ - loving it! Så, med tanke på att klockan ringer om ca 7 timmar och vill att jag skka gå upp kanske jag ska lägga mig snart...?!


Se där ja!

Publicerad 2010-09-18 21:43:04 i Bröllop,




Idag när jag vaknat och tänkte till vilket datum det var så insåg jag en sak: Idag för 5 år sen frågade Björn mig om jag ville gifta mig med honom. Och det ville jag ju!
Nästa månad har vi vart tillsammans i 6 år och firar även vår 4.e bröllopsdag, shit! Tiden går fort och det är underbart att tänka på vart vi hamnat tillsammans:)  Min plan när jag flyttade till Finspång var ju att jag absolut INTE skulle träffa någon, och den planen raserades ju typ direkt... men om "the man of my dreams" dyker upp ska man väl inte vara sen att ändra sig?

Vi har haft en jättemysig dag men morgonpromenad, runda på stan med avslutande fika (vanliljlatte, yey!), träningspass på Friskis och riktigt god mat ikväll :) Nu saknas bara en chokladbit i magen, men det kommer jag råda bot på alldeles strax ;)

Hoppas ni har en lika bra kväll och måste ju flika in ett GRATTiS till Helena och Joel som gifter sig idag!!!


Matfusket...

Publicerad 2010-09-10 14:22:15 i Funderingar,






Egentligen är det både konstigt och okonstigt hur mycket skit man stoppar i sig. Alla vet ju att rökning är farligt, och att om man äter för mycket, eller för lite så kan man drabbas av ganska omfattande komplikationer.
Men däremot var jag faktiskt väldigt ovetande om allt "snusk" som finns i vanlig mat. Och oxå väldigt ovetande om vad som inte finns i maten som jag stoppar i mig, som jag faktiskt trodde fanns där i.

Jo. Jag har precis läst den. "Den hemlige kocken" där nyhetsjournalisten Mats-Eric Nilsson belyser, förklarar och granskar våra livsmedel och producenter. T.ex. antog jag att om jag köper rökt skinka, så är den rökt. Men tydligen behöver det inte vara så. Det kan t.ex. bara vara tillsatt rökaromer så att den smakar som om den vore rökt... Bröd ska vi inte ens prata om... shit. Jag som trodde jag köpte bröd i affären. Titta på innehållsförteckningen så ska du se att du inte köper bröd, ibland är innehållsförteckningen så lång så man knappt orkar läsa. I vanligt enkelt bröd ingår dock bara: mjöl, vatten, salt och surdeg eller jäst.  Plus att det brödet jag bakar hemma är dubbelt så gott :)

Man ser verkligen mat på ett annat sätt när man läst boken. Och det får konsekvenser...
I tisdags när jag var och storhandlade tog det t.ex. 2 timmar istället för ca 1-1½ som det brukar ta. Vet inte hur länge jag stod och försökte hitta en bra skinka, men alla innehåller något E-nummer och annan skit. Så det fick va. Hittade dock en ost till slut som inte innehåller något E-nummer eller konserveringsmedel, från Milko. Så lite pålägg har vi iaf hemma :)

Har ni inte läst den - gör det! själv måste jag köpa de två andra böckerna oxå :)

På onsdag om två veckor ska jag och några till på föreläsning av just Mats-Eric, ska bli sjukt spännande!


Gå gärna in på hemsidan äkta vara (som nästa bok heter) och läs mer.






Nu är det städning som står på schemat. Ikväll åker vi ut till Johan och Madde och bjuder på mat - Enchiladas :)

Wagner och Mendelssohn

Publicerad 2010-09-09 23:04:19 i Karlskronaliv,


Ikväll har vi varit lite kulturella och vart och lyssnat på klassiska stycken framförda av Marinens Musikkår...  Jag vet!!! Inte illa pinkat va?! Lite holländsk, lite franskt, amerikanskt och så lite danskt!!! Vi hade fått biljetter av en arbetskamrat till Björn, annars skulle vi nog inte gått (lika bra att erkänna...), vi hade nog inte ens vetat om att det var! hehe...
Eftersom Vasaskjulet (som är från 1750-talet...) ligger på militärt område fick vi åka buss både till och från "skjulet". Kunde gått riktigt illa om man hade fått för sig att promenera till fots tillbaka... 
Måste ju oxå bara säga att de var sjuuuukt duktiga, det är så klassisk musik ska låta. Fruktansvärt bra, t.o.m. Björn tyckte att "crescendot var fantastiskt bra" :)

Nu ska jag försöka sova... sov sött!


Step OUT of your comfortzone...

Publicerad 2010-09-09 14:56:30 i Karlskronaliv,




Kom igen! Hur svårt ska det va egentligen?
Lyft luren.
Slå numret till ett företag.
Presentera dig själv för ev. jobb.
Svårt.

Väldigt svårt just nu men det är någonting med mig och telefoner... Det är inte så att jag har telefonfobi, med vänner och familj kan jag prata hur länge som helst! Finns lixom ingen gräns! Tror mitt längsta samtal ligger på 4timmar om jag inte minns fel... Men när det gäller att ringa någon jag inte känner så bra - Usch och fy. 
Kommer ihåg när jag jobbade som ungdomsledare och då måste man ju ringa hela tiden, fråga om folk kan hjälpa till i grupper, på Gtj eller baka bullar. Och man är lixom redan förberedd på ett nej redan när man slår numret. Så då slår man numret man kan utantill för man har ringt det sååå många gånger förr och man vet att man kommer få ett "ja".
Kan tänka mig att det är någonstans där mitt problem ligger. Att få ett nej. Ta det lite föör personligt. Ska försöka skaka av mig det där och bara ringa!
Som sagt - step out of your comfortzone!




Lokalsinne?!?

Publicerad 2010-09-09 10:13:57 i Karlskronaliv,



Gick mycket bra att vara barnvakt igår... de två första timmarna sov Meja så jag målade naglarna och surfade... ;)  När hon vaknade gick vi på promenad med Mirak (hunden). Barn, barnvagn och hund - inte illa va? Hur som helst så gick vi en ganska bra promenad i samhället, ner vid båthamnen och in i skogen. Det var här det började bli lite problematiskt för mig då mitt lokalsinne inte är det bästa... Kom på ngt vis tillbaka till en lekpark där jag passerat i början av promenaden men kom verkligen inte ihåg från vilket håll jag kom!!! Klockan tickade på rätt bra oxå och istället för de tilltänkta 30minuter var vi snart inne på 60... Till slut fick jag lyfta luren och ringa min bror - "jag kommer inte hem, jag har gått vilse" - haha. Men så guidade han mig typ 30 meter och VIPS så kände jag igen mig och var med raska setg "hemma" på 5 min!
Blev ett ganska snabbt mellis för Meja då hon skulle med mamma Madde och klippa sig...Phuuu! 
Sen blev det hem och middag för att sedan åka till stallet.

Öppna, slutna, serpentiner, volter, arbetsgalopp, skänkelvikning, skritta vid X (var är x??)... Mycket ska man komma ihåg... men faktum är att jag måste vart ganska uppmärksam då jag var liten och red (välinvesterade pengar mamma!) för jag kommer ihåg nästan allt :)


Babysitting

Publicerad 2010-09-08 10:26:19 i Karlskronaliv,



Om ca 1½ timme åker jag ut till bror min för att ta hand om Meja i eftermiddag. Ska bli superroligt :) Det är så skönt att bo nära iaf nån i familjen nu. Var ju därför vi flyttade och sååå värt det!


Hjälp mig välja rätt!

Publicerad 2010-09-07 15:35:21 i Bilder,





Måste verkligen, verkligen, veeeerkligen ha nya glasögon. De jag har nu är väldigt snygga men styrkan ligger nog på runt -2,5 och jag har nu -5 så ja, dags för nya! Det kostar dock lika mycket att sätta in nytt glas i de gamla som att köpa ett par nya och där är här ni kommer in! Jag kan välja 2 betala för 1 så - vilka ska jag ta?  Rösta på dina topp 2, så ska vi se om det inte kan bli några nya innan jul iaf.. ;)

Träning x tre

Publicerad 2010-09-01 22:41:49 i Karlskronaliv,

Morgonpromenad 1 timme
Zumba + crosstraining 1 timme
Ridning 1 timme

Kommer jag ha träningsvärk imorrn? Svar JA!
Om jag hade en tråkdag igår så måste det här vart en tipptoppdag! Solen strålade från en klarblå himmel och jag var bara tvuuuungen att gå ut och gå! Tog mig runt Långö, oh gosh vad fina hus- ge mig!
Väl hemma igen blev det frukost på vår lilla innegård i solen men då insåg jag oxå hur skitigt det var så det blev till att sopa och städa iordning även där!
Zumba har jag hört massa gott om när jag var i Gbg. Sats börjar ju med detta nu till hösten och jag vet att det är gryymt efterlängtat! Så eftersom ett träningscenter här i Karlskrona har öppet hus denna vecka var jag ju bara tvungen att testa! Och det var såååå roligt! Blev hur svettig som helst men det var oxå hur kul som helst ;)

Kvällen bjöd på tredje träningspasset i form av ridning. Var ju som sagt ute och kikade på stallet igår och det kändes lite bättre efter det. Dock så hade jag lite panik idag över kläder så det blev en liten tripp trill bror och svägerska där jag fick låna både ridbyxor och skor - TACK!
Väl i stallet blev jag dock nervös igen då jag fick reda på att det stod hoppning på schemat idag! Hujeda mig! Men tro det eller ej, det gick över förväntan! Tror t.o.m jag hoppade högre nu än när jag red tidigare, som för övrigt är 12 år sen har jag räknat ut... sjukt!

NU är jag nyduschad, mör i alla muskler och ska krypa ner i sängen och läsa lite i "den hemlige kocken". (rekommenderas!)

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela