Vera + Fredde

Publicerad 2011-08-30 22:58:51 i Livet med Vera,

Häromdagen hade vi kräftskiva med lite vänner och de vi var hos har en supersöt liten kattunge! Named Fredde :) Han och Vera klickade ganska bra, skulle upp till henne i soffan hela tiden och la sig t.o.m mot Vera och sov - supergulligt! När han började bita V i händerna (han trodde nog att hon lekte) åkte han dock ut ;) Faktiskt liiite elakare att slänga ut V så hon fick vara kvar inne :)
Nu ska jag snart iväg till kyrkan och öva lovsång inför söndagsgudstjänsten, får se hur det går, har lite ont i halsen men hoppas det går över snabbt!
Imorrn ska jag visa en "ny" älskling jag fick i juni som jag inte tror att jag visat er... :D

Dubbel glädje!

Publicerad 2011-08-25 13:34:32 i Högtidligt,



Igår fick jag bekräftat att en vän till mig är gravid!  Hon och hennes man ska få en egen "Lillnorpa" i januari nån gång, såååå lycklig för er skull P & J :) Fick häromveckan en body till Vera och ett kort som var undertecknat med två namn  + "vår egen Lillnorpa"  så jag va ju 99 säker på hur det låg till :)

Något annat som oxå gladde min dag var och är att Olof, som är Björn bror, friade till sin Maggie igår och fick ett JA!!! Superroligt! Det roliga är att jag tänker att de är såååå unga och de har ju bara varit tillsammans ett år (årsdag igår). Men sen tänker jag lite till... hm.. de är 22. JAG var 22 när jag förlovade mig! De har "bara" vart tillsammans 1 år, men vänta, jag och Björn hade inte ens vart tillsammans i 11 månader!
Så jag ska väl egentligen inte säga ngt, jo STORT GRATTIS såklart :)

Uggleinvasion!

Publicerad 2011-08-24 13:06:10 i Things to Lillnorpan,









Ugglor har ju varit på tapeten ett tag nu och jag lixom många andra bara älskar typ ALLT som görs i uggleformat :) Örhänge, halsband, kläder, vagnmobil, tyger - Allt är fint! (men kan tycka att de börjar bli lite FÖR mycket nu, fast jag ska shoppa MER ugglegrejer!). Och nu har jag klickat hem denna söta speldosa från Sebra på Farmhouse .
Undra bara vilken låt den spelar...

Nu sussar dottern min så jag ska försöka städa upp lite här, ser ut som ett bombnedslag!


Newbie

Publicerad 2011-08-22 23:24:37 i Things to Lillnorpan,



Förra året fanns det en underbar grå overall från Kappahl men jag hittade aldrig den i rätt stl. Hade hoppats på att den skulle komma i höst igen, men icke! Dock gillar jag dessa två skarpt oxå, så kandke det blir en utav dem istället? Eller kanske båda :)

Evig kärlek

Publicerad 2011-08-22 09:00:14 i Högtidligt,



I lördags fick vi vara med och dela en av Erik och Evelinas bästa dagar i sitt liv. De sa JA till varann ca 15.30 i Sankta Maria kyrka (utanför Finspång) och det var sååååå vackert! De va vackra, ord va vackra, musiken ljuvlig och gästerna snygga :) 
Efteråt var det middag men vi sprang lite fram och tillbaka då Vera inte hade sin bästa dag, tror att vi bytte 4 bajsblöjor under festen, i vanliga fall kanske det blir 5 på en dag! Men vi satt mitt emot ett annat föräldrapar så de sprang oxå lite fram och tillbaka ;)
Sen blev det en lååååång resa hem för Björn skulle jobba kl 12 igår... Oups! Fick lämna festn vid 23.30 och börja köra och sen var vi hemma 05.30. Fick stanna några gånger och vila ögonen och sen var vi inne i Västervik på en nattöppen pizzeria och köpte dricka! Ändå vädligt vackert att åka hela natten och se gryningen och soluppgången, det gör man alldeles för sällan!

Idag blir det bara massa mys med Vera :)

Just p e r f e c t

Publicerad 2011-08-18 10:25:10 i Livet med Vera,



Hon har sovit i sin säng! Sin alldeles egna säng! Nästan hela natten :)  Började med att lägga ner henne vid 21.30 igår, hon låg och bökade lite men somnade efter en stund. 23.45 vaknade hon och ville äta och somnade sedan i min famn. Försiktigt, försiktigt kunde jag lägga över henne i sängen, sen sov hon till 03-04 nån gång (tittar alltid på klockan men glömmer alltid bort sen dagen efter...) och åt, somnade om och kunde återigen lägga henne i sin säng. Denna gång sov hon dock mer oroligt och jag hörde hennes mage bubbla hela tiden stackarn...  Tyvärr kunde jag däremot inte somna om förrän efter klockan 06! Va ganska seg när Björn gick till jobbet, kommer ihåg att han sa att han skulle ta bilen och sen komma och hämta oss, men mer vaken än så var jag inte. Jo, förresten, jag tog över Vera till vår säng då, sen sov vi till strax efter 09...

Men ändå en helt fantastisk natt!
Idag har jag en liten lista på saker som jag måste fixa, i eftermiddag åker vi lite norrut upp till Finspång. Ska på bröllop i helgen så vi passar på att åka en dag tidigare då vi åker hem natten lör-sön.

Hav och kräftor

Publicerad 2011-08-16 11:56:23 i Livet med Vera,



I helgen var vi i stugan, mötte upp resten av min familj vid båten kl 11 och gav oss iväg ganska omgående. Vera såg jättekul ut i sin stora flytväst men ack så söt!
På eftermiddagen åkte vi tillbaka in till land och hade senare Kräftskiva :)

hoppas er helg oxå var till belåtenhet? Idag har vi bvcbesök och ikväll cellgrupp.



Handens fem fingrar

Publicerad 2011-08-12 12:22:41 i Livet med Vera,



Fem fingrar ska skydda dig
Ett är månen
Ett är solen
Ett är polstjärnan bakom molnen
Ett är hopp och ett är tro
Handens fem fingrar vaggar dig till ro

Runt halsen

Publicerad 2011-08-11 17:07:14 i Things to wear,



Häromdagen när jag va på stan med Vera va vi uppe en sväng på MQ och då fick jag syn på denna snygga scarf/halsduk! 299:- och helt ljuvlig!

Ville bara berätta de :)

Endast tuppen är vaken...

Publicerad 2011-08-11 13:06:35 i Mat och Bakning,



Inatt sov Vera riktigt bra, vaknade först vid 05 av att hon ville äta... Sagt och gjort, men sen då?! Hon somnade om, inte jag...  Så vid 06.30 kände jag att jag lika gärna kunde gå upp och göra ngt vettigt istället för att ligga där och tycka synd om mig själv.
Gick upp och bakade knäckebröd, supergoda och supersmidiga att göra!

Har sovit ikapp lite nu på förmiddagen och nu ska jag och Vera iväg och käka lunch med Malin och Sigrid

Blir inte som man planerat...

Publicerad 2011-08-10 22:04:42 i Livet med Vera,



Idag sov vi till ca 10.30 sen blev de lite matning och sen låg Vera nöjd på skötbordet när jag duschade. So far
so good!
Hade sen planerat att gå till Friskis(20min) ta bilen och åka och köpa en tröja jag lagt undan, handla lite mat, tillbaka till Friskis och köra mitt första träningspass. Hon blev dock på ett helt annat humör sen, va jätteledsen men inte direkt, mat-, blöj-, ont i magen skrik utan bara ledsen. Kändes lite hängig på ngt sätt så jag tog tempen men hon hade bara 37,4 så de va ju lugnt... La oss i sängen och liggammade och då somnade hon efter en stund men vaknade fem min senare... Så istället för att kunna uträtta saker blev det en dag i soffan med en närhetsberoende bebis... 
dock haft sällskap hela dagen, först Ty och hans vänner i "Extreme Homemakeover", sen Sarah i "New Zealands next Top Model" och slutligen Heidi Klum och de andra i "Project Runway"...  Jojo, mycket att stå i :)
Huvudsaken är att Vera är nöjd och mår bra! och nu har hon somnat hos pappa Björn så jo, visst mår hon bra!

Blir mycket bilder på Vera, vilket är förståligt, men därför slänger jag in en på mig och Roxy, så ni inte glömmer oss ;)
Roxy är världens bästa storasysterkatt och är väldigt försiktig med Vera. Väldigt nyfiken, framme och nosar, använder Veras babygym men aldrig att hon är på Vera... Sötaste Roxy!

Nu är det sängen som gäller!

Passa på

Publicerad 2011-08-09 10:15:00 i Livet med Vera,

SÅ! Nu sussar Lillnorpan och det är DÅ man ska göra allt... plocka undan, ringa telefonsamtal (som jag alltid skjuter upp), göra det där ärendet på stan... och bara VARA. Kanske äta upp frukosten?  Eller göra mig iordning lite. Tror jag kör på det sistnämnda, ska ut en sväng på stan och köpa lite grejer samt boka en välbehövlig klipptid...

Hej så länge!

Blommogram

Publicerad 2011-08-08 15:15:35 i Karlskronaliv,



Inatt har Vera varit lite kinkig, haft lite magont osv... Så jag tog en REJÄL sovmorgon med henne. Vaknade vid 11.30 av att det ringde på dörren... Åhhh! Så jobbigt när man blir lite stressad, inga kläder på sig och vet att ens lilla bebis kommer vakna och skrika vilken sekund som helst...
Jaja, på med en klänning och masa mig upp till dörren. Är ju oxå väldigt ovanligt att ngn plingar på utan att man vet att ngn ska komma så jag antog att det var vår fastighetsskötare men det var det icke! Det va Björn! Och i handen hade han en bukett rosor :)  Bara sådär, för att han älskar mig och Vera så mycket... ♥   Sen skulle han åka igen, var bara hemma en snabbis för att lämna blommor - me Happy!



Mysdag

Publicerad 2011-08-07 12:55:12 i Things to wear,


Idag när det regnar vill jag inget hellre än att gå runt i myskläder, dricka varm Oboy och titta på en bra film.  Myskläder behöver ju dock INTE betyda fula urtvättade mjukisar och en urtvättad t-shirt (som ofta varit mitt val). En lång top, mjuka leggings och en lång stickad kofta som dessa från MQ är minst lika mycket myskläder, och dessutom betydligt snyggare!  

Så snart blir det myskläder, en bra film men ngn Oboy lär det inte bli då ätardagen för oss var igår...



Friends are friends forever...

Publicerad 2011-08-07 11:52:31 i Karlskronaliv,



I veckan har vi haft vänner på besök, först i torsdags kom Tina med familj. De va i trakterna (dvs skåne ;) ) och undrade om de fick komma förbi och det ville vi ju såklart! De åkte på fredageftermiddag och sen några timmar senare var det dags för nästa besök av Josse och hennes familj (det besöket var dock inplanerat). Så i två dagar har vi haft lite rundvandring i Karlskrona, lunch på Stumholmen, glass på Glassiären, långpromenad och bara njutit av att träffas igen. Båda är jag vän med sen långt tillbaka, J så länge jag kan minnas och T sen högstadiet. Det hade blivit riktig lyckträff om de tajmat samma dag!
Verkligen skönt med vänner som man vet att man har kvar, även om man inte hörs varje dag, eller tom varje månad! J har jag inte träffat sen förra året i juni! Men när jag väl träffar T & J är det som om tiden stått stilla - lovely! Såna vänner tycker jag om och värdesätter högt! 
Båda har barn oxå så det var high life här hemma :)  Så kul att se deras pojkar växa och bli små personer... 

Roxy är ju inte jätteförtjust i barn och tillbringade mesta tiden under sängen men när de åkt kunde hon äntligen slå läger i soffan igen :)


Vera och Håkan

Publicerad 2011-08-04 09:17:03 i Karlskronaliv,






Igår var en sån där uuuuuuuunderbar dag med Vera då hon skötte sig exemplariskt hela dagen! Jag shoppade, storhandlade ( då grät hon visserligen på slutet så jag ammade henne i baksätet innan vi åkte hem) gjorde lunch, åt lunch, städade undan lite då några kom och kollade på lägenheten, tvättade två maskiner tvätt, gjorde picknicksallad, duschade och gjorde mig iordning!
Hon har helt enkelt sovit och ätit vid rätt tillfällen och däremellan har hon vart vaken, nöjd och glad.
Det är dock svårt att planera tider när man har barn har jag insett, och jag är tyvärr inte bra i vanliga fall... Vera skulle äta precis innan vi skulle gå så vi var på plats snarare 19:40 istället för 19...
Där åt vi picknick med Malin och Jens som vi lärde känna på profylaxkursen och deras tös Sigrid som är 4 dar yngre än Vera.
Precis när vi ätit klart ville Vera äta, typ 20.45 och sen började konserten 21. På med hörlurar och äta lite till sen var hon nöjd och glad och somnade i min gungande famn. Sen sov hon i vagnen hela kvällen till ca 23 (hade uppe henne en gång för omsövning bara).

Konserten?  Jo, den var SKITBRA! Men vad annat hade jag väntat mig? :)

Ny kropp

Publicerad 2011-08-02 13:57:23 i Mat och Bakning,



Yep!
Nu ska gravidkilona bort + lite annat som inte ska va på min kropp. Bort med fett, hit med muskler :)
Förra måndagen hade vi "invägning" och har sen dess ätit sund, god och hälsosam mat. Någon promenad har jag fått till men ska bli mer!
Lördagar är ätardagar + fredagkväll (vill ju ha fredagsmys!) men även där tänker vi nog till lite mer än förr. Men ååååååh vad jag längtar till lördag och choklad!

Dagens lunch blev kräftstjärtssallad - mumma!

Nu är det BVC nästa!

Magont

Publicerad 2011-08-01 14:46:41 i Livet med Vera,




Senaste veckan har Vera haft ont i magen. Det första värsta "knipet" hon hade var förra fredagen och nu har det varit lite till och från hela veckan som varit. Tänkte börja med miniform först men sen förstod jag det som att man måste ha dem i kylskåp och när man ska ge 10 droppar innan varje måltid blir det lite väl tufft att springa dit och hämta innan hon får börja äta...  Så då började vi med Semper istället, där är det 5 droppar/dag. Vet iofs inte om de har hjälpt något avsevärt men vi fortsätter och hoppas på det bästa :)

Nu i helgen har hon oxå haft riktigt ont, helt annat skrik och man ser att hon verkligen försöker klämma fram något... Usch! det är inte alls kul att se! I lördags var vi på IKEA och hon verkade ok på förmiddagen och sov i bilen på väg dit men sen tror jag att hela besöket bestod av skrik, amning och bärande. Var inte riktigt så jag hade föreställt mig det hela... ville ju kika lite till huset men det får bli ngn annan dag.
Det värsta är dock att jag kände mig så urusel som mamma. Vera bara skrek, jag hade precis matat henne i en timme i cafeterian, så det var inte hunger men ändå känns det som om alla tänker "varför matar du inte ditt barn". Kanske ska beställa en lite body med trycket "idag har jag ont i magen" på.

Vera brukar äta ganska länge tycker jag, men lite uppdelat (hon somnar, vaknar och äter lite till, somnar etc) så det kan vara att hon inte får i sig tillräckligt utav den feta mjölken och alltså bara dricker förmjölken (tunnare).


"Detta tenderar att leda till att ditt barn ammar oftare än han eller hon skulle gjort med bättre amningsteknik och matsmältningssystemet kan få svårt att bryta ner den ökade mängden laktos (mjölksocker).

Om bebisen inte kan bryta ner den större mängden laktos ordentligt, kommer det att bildas mer gas och vatten än vanligt i tarmen. Detta kan ge krampaktiga smärtor och tunnare, grön (ofta explosiv) avföring."
(babycenter.com)

Så istället för Veras små "slurkar" som hon tar då och då har jag börjat försöka få henne att äta längre sammanhängande och på en sida. Hoppas att det ger resultat!

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela