Loppis

Publicerad 2012-11-28 18:45:41 i Livet,

I söndags stod jag och sålde grejer på en Loppis för första gången. Kände ingen som skulle stå där och osäker på prissättningen men det gick hur bra som helst!
Verkligen något jag skulle kunna tänka mig att göra om :) stod ca 3,5 timmar och fick ihop strax över 700 kronor - det är helt ok enligt mig iaf :)

Lugnet EFTER stormen

Publicerad 2012-11-23 12:43:55 i Bilder, Fotografering, Livet med Vera, Livet som mamma,

 
 
 
Morgonen, eller ja, hela dagen höll på att bli helt katastrofal kände jag när jag vaknade till tonerna av Veras skrik och gnäll. Jag låg kvar i sängen och försökte njuta av att jag faktiskt kunde sova iaf 45 min till innan det var dags för B att åka till jobbet och för mig att ta vid. Det gick dock inte så bra för jag blir svinhungrig och fick masa mig upp ändå, äta frukost och pussa mannen hejdå. Vera fortsatte att gnälla och jag kände att det här kommer bli en lååååååååååååååång dag...
 
Utanför fönstret började solen spricka igenom och jag bestämde mig ganska snabbt för att det var UT vi skulle. Powerwalk hade jag tänkt men i sista stund fick kameran följa med (och det var väl tur?!) och det blev allt annat än en snabb promenad... ;)
 
Foton blev det däremot, längs med ån där jag promenerat och fotat så ofta förr. Jag gillar att gå där. Det är SÅ vackert! Alla årstider är helt fantastiska, ni kanske kommer ihåg den här bilden för några veckor sen? Jämför den och första bilden från idag :)
 
Nu sussar Lillnorpan gott i sin säng iaf och jag har lite egentid. Ska städa lite så att vi ikväll bara kan göra iNGENTiNG, bara mysa och ha en lugn och skön kväll!
 
Har ni några fredagsplaner?
 

Tom vecka

Publicerad 2012-11-22 21:19:33 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Förlåt för en vecka utan inlägg...
MEN.
Vi har faktiskt varit sjuka, eller mest Vera. I korta drag och utan för mycket detaljer: Vera fick magsjukan natten till måndagen. Jag fick måndag morse men repade mig förvånansvärt snabbt. Vera blev bättre på tisdagen igen men inget dagis eller musiklekis denna vecka! 48h från det att de är sitt vanliga jag men bra mage och bra aptit - riktigt där är vi inte ännu... Jobbigaste är att se sitt lilla hjärta så dålig och utan att kunna förklara varför, iaf så att hon förstår...

Hoppas er vecka varit bättre?!

Kramis!

Himlen

Publicerad 2012-11-18 21:43:35 i Funderingar, Karlskronaliv, Livet,

Inga ord kan beskriva, hur det kommer bli 
När jag går nära Dig
Inga ord kan beskriva, vad jag kommer se 
När Ditt ansikte, möter mig
 
Omsluten av Din härlighet, vad känner jag då
Kommer jag dansa inför Dig, i förundran stilla säga:
Jesus
Inga ord kan beskriva
 
Inga ord kan beskriva, skapelsen böjd inför Dig
Hela universum, ropar ut Ditt namn
Inga ord kan beskriva, våra brustna liv som blir levande, 
i Din helande kraft
 
Omsluten av Din härlighet, hur känner jag då
Kommer jag dansa inför Dig, i förundran falla ner
Bara stå i Din närhet, eller falla ner på knä
Kommer sången att ljuda, eller helig tystnad, viskande:
Jesus
Inga ord kan beskriva
 
 
Idag var temat "en evighet med Jesus" på gudstjänsten. Jag hade tackat ja till att spela och sjunga och en av sångerna jag sjöng, precis efter predikan, var just "Inga ord kan beskriva" som jag skrev texten på där uppe.
Originalet är på engelska "I can only imagine" och den är superfin verkligen och därför blev jag så glad när jag hittade en översättning jag gillade.
Idag var det även dop vilket alltid är kul :) Hela gudstjänsten var väldigt "mäktig" eller vad man ska säga. Svårt att förklara i ord, och även för mig själv, men Gud var där. Verkligen. 

Bästa appen!

Publicerad 2012-11-16 15:33:32 i Livet,

Överlägset bästa appen i min telefon just nu är Matpriskollen. Man väljer själv vilken lr vilka butiker man vill bevaka, olika varor som man vill bevaka , då får man reda på när varan man söker är på extrapris och i vilken butik.
Mina givna varor är blöjor, lax, kycklingfilé och kattsand. Sen har jag massa annat oxå :)

Gratis är den oxå och man slipper all pappersreklam :)

Finally friday!

Publicerad 2012-11-16 10:30:47 i Livet,

 
Äntligen fredag! En grå sådan. Väldigt grå. Men kroppen sprudlar - för det är fredag!  Trots att jag nu inte arbetat på 18 månader så har jag fortfarande vecko- och helgtänkt. För helgen betyder att även Björn är ledig, vilket i sin tur betyder familjetid! 
Sen blir det ju aldrig i verkligheten att vi går runt och myser en hel helg och är så där ulligulliga, men bara det att ha ett lunk, inte behöva stressa och kolla klockan, göra saker tillsammans och äta gott - det är helg för mig :)
 
Har ni fredagskänsla?!
 

Utan varandra

Publicerad 2012-11-12 19:35:00 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Idag har Vera varit helt själv på dagis :) 
Kom dit vid 09 och skulle lämna henne, fick knappt av henne hennes kläder innan hon ville iväg, in till de andra! Hon förstod nog inte först att jag INTE skulle vara med idag... Men sen fick iaf, utan bekymmer, både hejdå-vinkningar och en hejdå-puss. Värmde gott i hjärtat. Jag tror inte på att "smyga" sig iväg, det är bättre att hon vet när jag går och då gör man ett ordentligt "avsked". Förskolan är på samma linje så det känns skönt. 
 
När jag kom ut upptäckte jag att jag darrade! Haha, man vet aldrig hur man kommer att reagera i en ny situation. Inga tårar eller något men antagligen någon slags reaktion på det STORA som faktiskt sker.
 
 
Jag lämnar Vera på dagis.
Själv.
Hon utan mig.
Jag utan henne.
Utan varandra.
Det här är vår nya vardag.
Det tåls att ta några djupa andetag och begrunda.
 
Efter det passade jag på att springa lite, blev varvat gå och springa idag. Var skitlängesen jag sprang så nu är det lite "tillbaka på ruta ett" som gäller. Men det gick iaf hyfsat bra, glad för det lilla ;)
Hämtade skruttfia vid 12, allt hade gått jättebra och hon hade ätit bra oxå. Jag trodde ju att inskolningen skulle gå bra men kanske inte SÅ HÄR bra :) Undrar när bakslaget kommer?!
 

Mössa

Publicerad 2012-11-09 14:45:00 i Things to wear,

 
Häromdagen införskaffade jag två mössor. Likadana fast olika färger. Kunde inte bestämma mig, men det var väl ingen nyhet? ;)
Tur att de inte var så dyra iaf (99:- st). Finns på Kappahl på både webben och i butik. 

Hej hej!

Publicerad 2012-11-09 13:09:48 i Livet,

Sitter en snabbis vid datorn och för över bilder från minneskortet så att det är helt tomt nu till helgen. Vill ju kunna fota mycket nu när jag har min nya kamera :) För övrigt är ju suuuupernöjd med den! Love. 
Blev inget packande igår så de får jag ta tag i nu istället är dte tänkt så vi kan åka direkt när Björn kommer hem :)
 
Ha en mysig fredag!

Flest besökare!

Publicerad 2012-11-08 22:47:00 i Livet,

Haha, kul att jag idag hade 1 mer besökare än förra veckan :) Rekordvecka med andra ord!
Alltid roligt när fler hittar hit, och ännu roligare om ni stannar kvar ;)

Tror ni jag har packat inför skåne? Nixpix. Men det tar vi imorrn för nu är det nana kudden som gäller!

TMI

Publicerad 2012-11-08 19:56:53 i Träning,

Ikväll var jag i vanlig ordning för en torsdag på Friskis och tränade TMI (träning med instruktör). Kommer ha sjuk träningsvärk imorgon, i både armar och ben!

Cellgruppen ikväll blev inställd så vi tog tillfället i akt och gjorde plättor till middag, namnam :)
Då hinner vi även packa för imorrn åker vi till Skåneland och ska hälsa på min syster och hennes familj, längtar som attan!!! Mina föräldrar och min bror och hans familj kommer oxå så det blir fullt ös :)

Rått och återanvänt

Publicerad 2012-11-08 14:21:00 i Bilder, Fotografering, Husliv, Inredning,

 
 
 
Lite bilder på vårt nya bord i vardagsummet. Bordet ha stått hos mina svärföräldrar och när de frågade om vi ville ha det sa vi JA! Tanken var att vi skulle slipa ner och måla om det men när vi ställde det på plats tyckte vi faktiskt det var ganska fint med alla färgstänk. Vad tycker nI?
Vi gillar den lite "råa" känslan, eller "lantligt betong" som jag sagt i alla dessa år utan att någon har fattat vad jag menar... fast nu är väl ordet "lantligt" överkonsumerat...
 
Lampan köpte vi i Söderhamn via blocket och den är äkta sliten med lite bucklor och repor.
Träkaret med svartpeppar, flingsalt och pumpakärnor är en souvernier och ett minne från min resa jag gjorde tillsammans med några andra från Finspång Pingst till Argentina 2005. Den köpte jag på en tur långt uppe i bergen, handgjord såklart, vilket syns och är otroligt charmigt!
Perfekt att ha på bordet då man kan salta och peppra själv. Och pumpafrön pimpar upp vilken rätt som helst nästan :)
 
 

Que?!

Publicerad 2012-11-08 08:39:21 i Livet med Vera,

Imorse eller natt? vaknade Vera vid typ 04.30, kommer inte ihåg trots att jag tittade på klockan... Många turer fram och tillbaka mellan hennes säng i hennes rum och vår säng i vårt rum... Hon somnade nääääästan om men precis när hon ska till och somna så blir hon skogstokig istället...

Hur som helst. Björn tog med sig henne upp när hans klocka ringde så fick jag sova vidare iaf 40min.
Men sen när jag skulle göra mig i ordning skulle hon bara slänga mina saker i toaletten - inte okej! Så jag satte henne i hennes säng med en bok. Efter tio minuter var det tyst? Kollade in och då SOV hon! Inte så konstigt iofs då hon inte sovit hela sin natt.

Vi ska vara på dagis om 20min så jag får nog ändå ta och väcka henne snart.

Otippad start på denna torsdag men det är bara att "Go with the flow" :)

Dag 3

Publicerad 2012-11-07 11:02:00 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Idag är det Veras tredje inskolningsdag på dagis. Måndag gick ju som sagt väldigt bra och likaså igår faktiskt.
Var 1,5 timme igår, först inne och följde vi med ut. Vera brydde sig inte speciellt mycket om mig utan tog en fröken i hand och sen gick de! Lekte jättebra med de andra barnen och utforskade även gården på egen hand.

En så länge har det inte känts alls jobbigt faktiskt, var bara sådär löjligt stolt istället över att hon är med de andra barnen och redan verkar få kompisar.

Sen påminde min vän M mig om att jag hade en släng av min separationsångest FÖRRA året vid den här tiden! Haha, ja de gäller att vara ute i god tid ;) Så de känslorna kanske redan är förbi lixom? Eller så får jag ett återfall nästa vecka, vi får se...

Idag är Björn ledig så han är med Vera idag på dagis :) Kul att han oxå får bekanta sig med personal, lokalerna och framförallt, att han är med Vera i en så här stor grej. För det ÄR ju en stor grej. Detta är lixom första steget i hela hennes "skolresa" på vääääldigt många år...

Min stora lilla plutt :)

Första dagisdagen

Publicerad 2012-11-05 20:46:39 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Idag började Vera alltså sin första inskolningsdag på förskolan :)
Många som undrat hur det gick jo, det gick jättebra! Tänker oxå "hur dåligt kan det gå när man är där en timme och man är med henne?".
Vi var inne själva, tillsammans med personal och en till flicka som oxå började sin inskolning idag, för att bli lite bekanta med miljön först. Efter en stund kom de andra barnen in oxå och Vera vågade faktiskt sig på att busa lite med de andra oxå :)
Gick hem vid 11 och åt och sen somnade hon väääldigt snabbt ;) Imorrn blir det 9.30 -11.
 
Ikväll var jag även på mitt allra första föräldramöte - vuxenpoäng på det?! Var vädligt trevligt att träffa de andra föräldrarna, höra på pedagogerna och de arbetar och se på bilder och filmer från verksamheten :)
Känns så lustigt bara. JAG på föräldramöte?! Jag vet att jag fyller 30 snart men ibland känner jag mig fortfarande som 18...
 
 
Vera har fortfarande inte somnat och ligger och skriker "pappa" "mamma" just nu, så får väl gå och buffa henne lite i rumpan och hoppas på att hon somnar...
 
 

Första dagisdagen

Publicerad 2012-11-05 20:46:38 i Livet med Vera, Livet som mamma,

Idag började Vera alltså sin första inskolningsdag på förskolan :)
Många som undrat hur det gick jo, det gick jättebra! Tänker oxå "hur dåligt kan det gå när man är där en timme och man är med henne?".
Vi var inne själva, tillsammans med personal och en till flicka som oxå började sin inskolning idag, för att bli lite bekanta med miljön först. Efter en stund kom de andra barnen in oxå och Vera vågade faktiskt sig på att busa lite med de andra oxå :)
Gick hem vid 11 och åt och sen somnade hon väääldigt snabbt ;) Imorrn blir det 9.30 -11.
 
Ikväll var jag även på mitt allra första föräldramöte - vuxenpoäng på det?! Var vädligt trevligt att träffa de andra föräldrarna, höra på pedagogerna och de arbetar och se på bilder och filmer från verksamheten :)
Känns så lustigt bara. JAG på föräldramöte?! Jag vet att jag fyller 30 snart men ibland känner jag mig fortfarande som 18...
 
 
Vera har fortfarande inte somnat och ligger och skriker "pappa" "mamma" just nu, så får väl gå och buffa henne lite i rumpan och hoppas på att hon somnar...
 
 

Tio timmar kvar...

Publicerad 2012-11-04 21:55:32 i Livet som mamma,

Om tio timmar är det dags. Då är vi på väg till första inskolningsdagen på dagis. En väg vi efter imorgon kommer att gå många gånger, kanske tom kunna utantill till slut?!

Jag är faktiskt inte speciellt nervös för hur det kommer att gå men det kommer bli en sjuk omställning. Har nästan lite söndagsångest, haha! Men men. Imorgon är det bara mjukstart med en timma så det ska nog gå bra.

Förresten är det föräldramöte imorgon oxå. Om det känns stort att Vera börjar förskolan så kan ni bara ana hur det känns med föräldramöte!

När löven faller...

Publicerad 2012-11-03 19:50:04 i Fotografering, Funderingar, Livet,

 
När löven faller av och kvar är vi
Ett litet frö får dö och bli till liv
När regnet faller ner utför min kind
Du torkar alla tårar med din vind

Då ser jag din kärlek mot mig
Då känner jag livet ifrån dig
När regnet faller ner utför min kind
Då vet du att jag älskar

Som himlen runt vår jord ditt ord består
Och leder mig på vägen som jag går
Som ljuset ifrån skymning gör mig väl
Så styrker du det svaga i min själ

Så ser jag din kärlek från dig
Så känner jag livet inom mig
Som himlen runt vår jord ditt ord består
Då vet jag att du älskar

Nu ser jag din kärlek mot mig
Nu känner jag livet ifrån dig
När löven faller av och kvar e vi
Då vet du att jag älskar.......... 

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela