Höstnytt!

Publicerad 2012-08-29 20:02:26 i Inredning,

Åh! Dessa kuddar + pläd vill jag ha till vardagsrummet. Har varit inne på att köra lite oranget där men när jag fick syn på dessa på Åhlens dog jag lite och habegäret var ett faktum!
Men jag tillät mig inte att köpa det, inte riktigt ännu... 179:- för kudden och 399:- för pläden... men inte skulle man ju bara vilja ha EN ynka kudde... ;)
 
 
 
 
 

Efterbild

Publicerad 2012-08-28 22:23:43 i Karlskronaliv,

Så här blev resultatet och jag är huuur nöjd som helst! Ljus men inte riktigt det där sommarblonda.. Riktigt nöjd :)

Elintid

Publicerad 2012-08-28 10:59:32 i Karlskronaliv,

Sitter hos frisören och har lite "egentid". Vera lämnade jag hos Malin, Jens och Sigrid i morse. Vera klappade händerna och sprattlade av glädje när hon kom dit och fick syn på S. Det är lycka det!
Kändes ändå lite vemodigt att lämna henne men sen vet jag ju att hon har det hur bra som helst, leker, busar och från massa kärlek!

Själv sitter jag med färg i håret och njuter av en kopp varm choklad och en ostfralla, inte så dumt alls faktiskt!

Garderobsrensning

Publicerad 2012-08-27 22:35:22 i Karlskronaliv,

Häromdagen rensade jag i min garderob. Sommarkläderna fick åka ner i kartongen och höstkläderna upp på galgar och stången. SHIT vad kläder jag har! Och ändå rensade jag ut sånt som ska skänkas och säljas. Tror att ni ser vilken som är före respektive efterbild...

Men trots alla kläder så tycker jag ändå att jag inte har ngt att ta på mig?!?! Någon som känner igen sig? ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_503bd03cddf2b30805000eb1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/240405/images/2012/pic_503bd03cddf2b30805000eb1.jpg" class="image">

Laddar

Publicerad 2012-08-24 08:18:05 i Karlskronaliv,

Efter en skön och bra natt där Vera inte vaknade förrän 07 är vi nu redo att möta veckans sista arbetsdag. Sen är det helg TILLSAMMANS, åh vad jag gillar det!

Men nu laddar vi först för att Sigrid ska komma hit och vara här några timmar på förmiddagen :)

Come out, come out...

Publicerad 2012-08-23 16:09:37 i Funderingar,

where ever you are...!

Jag vet ju att det faktiskt är en hel del som läser min blogg och följer mig på instagram. Ni verkar bara vara lite blyga utav er ;)
Nu bloggar jag ju mest för min egen del, alltså en plats där jag skriver ner lite vad som händer, vill dela mina bilder osv. Men jag tänkte ändå höra om det är något speciellt NI vill att jag ska blogga om, eller något ni tycker ska komma oftare och mer utav?

Det kanske i längden blir tråkigt om jag bara skriver om Vera och våra dagar..? Vad vet jag!?

Bring it on!

Uppe med tuppen

Publicerad 2012-08-22 08:06:02 i Karlskronaliv,

Idag vaknade Lillnorpan kl 05 nån gång... Kunde nästan somna om men låg hela tiden på gränsen... Så till slut gick vi upp.
Lite välling och en promenad senare sov hon igen men JAG var däremot inte alls trött! Varför är det alltid så?

Passade på att gå ut och plocka lite vinbär istället, finns hur mycket som helst! Innan regnet kom och tvingade in mig blev det tre liter :)

Äpplelyx!

Publicerad 2012-08-18 19:42:00 i Husliv, Livet med Vera, Livet som mamma,

Vilken lyx det är att kunna gå ut i trädgården, plocka ett äpple och bara njuta. 
Perfekt oxå när man har en liten tjej som precis lär sig gå och helst vill gå till trappan och sen klättra den... Då är äpplena en väldigt bra stoppkloss :)
 
Helt underbar dag har vi haft. Väldigt avslappnat, inga måsten. Lite boxträning i trädgården och sedan det bästa: ta bilen ner till badplatsen för ett snabbdopp!
 
Lovely!
 
 
 
 
 

Två vuxna tre barn

Publicerad 2012-08-15 19:32:20 i Karlskronaliv,

I söndags kväll kom min vän Jenny och hennes son Pontus hit till oss. Han är sex dagar yngre än Vera och de leker jättebra ihop :)
Igår hade vi även Sigrid på besök hela dagen. Mysigt att få vara lite barnvakt och det gick hur bra som helst! Vi hade fått låna deras cykelkärra (som man även kan göra om till vagn) så två barn kunde sitta i den. Först Vera och Sigrid och sen Pontus och Sigrid. Som bilden avslöjar var det tydligen mysigast med sista kombon... ;)
Var ute och gick en bra stund, ALLA tre sov samtidigt(!), händer ju typ aldrig att S och V samtidigt men som sagt igår så :)

Avslutade dagen med äppelpaj med äpplen från ett av våra äppelträd- det är sann lycka!

Sötnöten & jag

Publicerad 2012-08-12 19:36:03 i Högtidligt, Livet med Vera, Livet som mamma,

 
 
Fredag 27 juli tog Vera sitt första steg! Jag var på övervåningen och pratade med mamma i telefon och B och V var nere när B skriker - hon GICK!!! Jag la på, tog fram videokameran och väntade på nästa... men ICKE!
 
Förrän 2 Augusti, då var det MIN tur :) Jag och Vera var uppe tidigt efter en knasnatt. Så ställde hon sig, stod stadigt och länge och gick TRE små steg och landade i min famn :)
 
Efter det har det blivit 1-2 steg lite här och då. Men så ikväll, när både jag och B tittade, tog hon FEM steg! Sötpluttan! Så trillar hon, och reser sig och går några steg igen och ramlar... och upp igen! 
 
O herregud vad stolt jag är! 

Sailet

Publicerad 2012-08-11 23:51:19 i Karlskronaliv,

Ikväll blev det till att sjunga med gospelkören By Mercy i Sailkyrkan! Var inte med på övningen i tisdags och det var 3 jättegamla (för kören) låtar som jag aldrig sjungit... Tur att gospel är mycket upprepning så jag lärde mig dem under tiden ;)

Vardagslyx för en mamma

Publicerad 2012-08-11 14:48:35 i Livet som mamma,

Vera sover, Björn är och dyker (fick det i julklapp av mig 2011 men först nu kommit till skott ;) ), och jag har rensat en garderob, tvättat, hängt tvätt och har en ny maskin igång.

Det bästa av allt. Jag har målat naglarna! Det är verkligen vardagslyx för mig. Färg på naglarna och kunna sitta lite ostört vid datorn och surfa, redigera bilder och bara tänka på mig själv :)

Klätterapan

Publicerad 2012-08-09 11:13:49 i Livet,

Innan vi åkte på semester för ca fyra veckor sen kunde Vera INTE ta sig upp i soffan. Hon kunde klättra i trappor och upp på små bänkar/stolar men inte mer än så.
Så kom vi till Veras farmor och farfar vars soffa är lite lägre än vår och hux flux kunde hon ta sig upp där!
Några dagar senare var det semester hos hennes mormor och morfar i stugn och även om den soffan faktiskt va lite högre tog hon sig upp i den oxå...

Gissa vem som tar sig upp i soffan här hemma nu utan problem?!
Jo jo och inte bara i soffan! Upp i soffan, till ryggstödet och upp i fönstret! Häromdagen (när jag satt bredvid och skulle se vart hon tog vägen) tog hon sig upp på fotpallen och vidare upp på pianotangenterna... Hon hade nog velat upp ännu högre (av ljudet och rörelserna att döma när jag lyfte ner henne) men det fick hon ej!

Tonårsläger

Publicerad 2012-08-08 21:30:01 i Livet,

I veckan har jag och Vera varit med på tonårsläger i kyrkan. Lite lättare sagt än gjort att ha med en ett-åring men det har ändå gått ganska bra tycker jag. Mycket på grund av alla härliga ungdomar som tagit sig an och lekt med Vera - hon har vart supernöjd med sällskapet! 
Det har inte riktigt blivit heldagar för mig och Vera dock då hon blev lite FÖR mycket i gasen och sov knappt nånting på sina förmiddagspass så både i måndags och igår åkte jag hem en sväng så hon fick sova länge. 
Igår hade jag undervisningen på morgonen. Pratade kring "Lovsång - mer än bara sång", vi sjunger ju faktiskt "jag vill göra mitt liv till en lovsång till Dig" men ofta misslyckas iaf jag med att göra just detta (vet inte hur det är för dig?). Leva varje dag till Guds ära och ge han cred för saker som han dagligen gör i mitt liv. Att "göra en lovsång" kan lika mycket handla om en fotbollsmatch lika lite som det faktiskt kan handla om att sjunga en lovsång i kyrkan. Det handlar om MOTIVET. Varför gör vi det vi gör, vill jag ha fokuset på mig själv eller vill jag ta det fokuset och peka vidare på Gud...
 
Efter samlingen var vi iväg och klättrade. Till slut testade även jag och shit vilken kick! Jag har klättrat innan, men aldrig ute tror jag, inte vad jag kommer ihåg iaf. Så mycket som sitter i huvudet! Jag va på väg att ge upp och gå ner igen, jag blev för rädd, trodde att jag ändå inte skulle klara det. Tills jag bestämde mig. Och jag bestämde mig för att satsa 100%, luta mig ut - långt ut åt vänster så att jag till slut kom upp med högra foten på den näst sista "stödet" (lr va man ska kalla det för?!) och sen kom jag upp! Vilja, vilja, och åter igen vilja! 
 
Huvudvärk avslutade tyvärr kvällen för mig efter kvällssamlingen och då det satt kvar även idag på morgonen valde jag att stanna hemma med Vera idag på hemmaplan. 
Men de två dagar jag var med var helt fantastiska!
 
FOTO: Göran Olsson 

Minnet- bra men kort!

Publicerad 2012-08-05 09:15:17 i Livet,

I fredags hade vi utflykt nr 2 på två dagar. (i torsdags cyklade vi) I fredags var det skärgårdsbåten Axels tur, den går ifrån Nättrabyån in till Karlskrona. I god tid var vi där för att inte missa turen, det var bara det att den gick inte alls 10.30 som jag trodde. Eller- jo, 10.30 gick den, men från stan! 11.20 skulle den åka från Nättraby... Så, det blev bussen in istället ;) Lite strosande på stan och sen äkta gelato på det - fina grejer! 13.00 gick båten hem iaf och den missade vi inte :) Mysig båttur och Vera gillade det jättemycket! Det får bli fler gånger helt enkelt...

Girls night out!

Publicerad 2012-08-02 05:10:46 i Livet,

Tänk. Jag och min vän Malin har umgåtts flera dagar i veckan i över ett års tid. Ändå var det inte förrän igår vi var ute, UTAN barn! Galet! Alltid blir man avbruten av antingen Vera, eller Sigrid. Men igår. Då va småtjejerna inte med och det var faktiskt jätteskönt :) En vän till M är här och hälsar på så vi tre åkte in till Scandic runt 19 där en fjärde tjej anslöt lite senare. Livemusik, god mat och (för mig) alkoholfritt vin gjorde susen! Men det bästa var att bara få vara "Elin", sig själv utan att behöva tänka på vad V gör, ska göra, äta, sövas osv. Och självklart gjorde de andra tre tjejerna typ 90% av kvällen, längesen jag skrattade så mycket! En sån här kväll i veckan hade inte vart fel... ;)

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela