Nu tar vi vårt pick och pack...

Publicerad 2010-04-30 16:35:39 i Livet,



Detta skrivs med väldigt blandade känslor.
En flytt är på G och kommer att ske inom de 3 kommande månaderna.
Till Karlskrona.
Ja, du läste rätt! Till Karlskrona.

Varför då?!
Tja... det kan man ju fundera kring länge och väl och det tycker jag nog att vi gjort - faktiskt. Saken är att vi i några års tid har flängt hitan och ditan i princip varje helg. Alltid någon vi ska besöka och missförtå mig rätt, för jag älskar att träffa våra familjer och vänner. Men det tär även på en att aldrig vara hemma. Aldrig ha den där utvilade känslan man vill ha på söndagkvällen... nej, alltid är vi på språng! 
Detta har medfört att vi funderat en ganska bra stund på VAR i allsindar vi ska leva vårt liv, ni vet, köpa hus, gå med i ngn församling, har fritid och bara "va".  Sen är det ju så att det blir aldrig riktigt som man tänkt sig ändå men de kan vi ju blicka tillbaka på om några år? :)  Vi trivs i Göteborg men i lägenghet vill vi inte bo hela livet och köpa ett hus, som vi veeerkligen vill ha och som ligger på bra avstånd från stan har vi inte riktigt råd med. och om vi ändå ska flytta utanför stan så kan vi lika väl flytta långt...? Ahhh....! Dessa tankar som flyger och far fram och tillbaka!  Min bror bor hursomhelst utanför Karlskrona och vi har pratat lite löst om det ett tag, att Karlskrona är en trevlig stad, sen hittade Björn ett passande jobb att söka och guess what? Han fick de! Bara för att han är så himla grym, så duktig och bra :)

Allt detta blev klart i onsdags förra veckan, därav mitt icke-bloggande eftersom jag ändå inte kunnat dela med mig av mina tankar...

Ni vet det där talesättet att "man inte vet vad man har förrän man mister det" stämmer såååå himla bra just nu. Göteborg har nog aldrig varit finare, mysigare än vad det är just nu, lägenheten är så ljus, charmig och bara så nice, till och med fiskmåsarna är nog  lite bättre här än i Karlskrona, haha. Jobbet ska vi inte tala om - aldrig vart bättre!
Jaja.. om ni tycker att jag låter lite "nere" så är det nog helt rätt tolkat. Det är som sagt många blandade känslor, ska jag vara glad eller ledsen? Hur kommer det bli? Var ska vi bo? Kommer vi få vänner? Kommer jag tappa kontakten med mina nya vänner här? Tänk om jag hade kunnat få fast jobb på MQ? Vad ska jag jobba med där nere?

Suck.



"Därför säger jag er: bekymra er inte för hur ni skall få mat att leva av eller kläder att sätta på kroppen. 23Livet är mer än födan och kroppen mer än kläderna. 24Tänk på korparna, de varken sår eller skördar, de har varken förrådskammare eller lador, men Gud föder dem. Och hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna? 25Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? 26När ni nu inte ens förmår så lite, varför bekymrar ni er då om allt annat? 27Tänk på liljorna, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. 28Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står ute på ängen och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? 29Tänk inte på hur ni skall få något att äta och dricka, och oroa er inte. Lukas 12:22-29










Sparris!

Publicerad 2010-04-28 22:43:51 i Bilder,


Ojojoj vad de va längesen jag skrev här!
Mycket har hänt på en vecka kan jag säga och tankarna flyger och far hur de vill och runt omkring! Stora beslut har tagits efter mycket funderingar fram och tillbaka men ännu är jag inte 100% övertygad. Å andra sidan lär jag väl bli det - tids nog :)
Vad det är? Det berättar jag någon annan dag ;)
Ovan ser ni resultat från kvällens kreativitet...

Mitt hjärta

Publicerad 2010-04-20 12:16:49 i Livet,

idag fyller mitt hjärta, min andra hälft, älsklingen år!
Var uppe tidigt och sjöng för honom så bra man bara kan sjunga en morgon kl 6.30 :) Men jag tror att han uppskattade det ;) Fick frukost på sängen - fruktsallad - samt ett rosmarinträd. För er som inte kännar till Björns matglada sida så fullkomligt ÄLSKAR han kryddan rosmarin och nu har han då fått sitt eget lilla träd att sköta om :)  I år har vi ju "bara" köpt lite småpresenter till varandra eftersom vår resa till Sicilien blir en present till oss båda, längtar massa massa och hoppas på att askmolnet är borta då...

Nu är det lunchdags för MQ HK, men efter en sen frukost idag väntar jag nog minst 45 min till innan det blir mat för min del.
Trevlig tisdag!

Tävling!

Publicerad 2010-04-18 21:57:40 i Tävling,



Hittade denna tävling på Solresor - inte dumt va?

"Vad går uppdraget ut på? Om du blir vår utvalde resereporter bjuder vi dig + eventuella medresenärer på resa och boende. Du skriver resedagbok i din blogg under hela resan där du berättar om hotell, resmål, utflykter, mat, stämning etc…Vi vill även att du dokumenterar med hjälp av bilder."

Vill resa till Egypten igen och DYKA! Tänk vilka bilder! :)

N ö j d

Publicerad 2010-04-18 21:08:54 i Livet,



En kräsen liten katt är vad vi har. Hon fullkomligt ÄLSKAR när vi har bäddat med nya lakan i sängen , hon  har gosat där hela förmiddagen idag :) Nya våriga påslakan från Hemtex som jag hittade för ynka 79kr/st förra veckan när jag och mamma shoppade. Kan verkligen rekommenderas! Haft en riktigt skön söndag med lite skoshopping samt en latte ute i solen på mitt favvofik Sweet Coffeehouse med maken :) Ljuvligt!

Måste ju oxå säga att jag ligger bra till med min vadslagning, har vart ute varje dag sen i onsdags (utom i torsdags). Inte för att jag springer speciellt fort. Kan nog inte ens säga springa, snarare lunka men huvudsaken är att jag motionerar :) Björn hängde på ut idag men tyckte att jag sprang lite sakta tror jag för när jag sprang framåt sprang han baklänges plus att han sprang lite fram och tillbaka på vägen.. haha.. sen gjorde vi armhävningar och utfall och då sträckte jag baksida lår...AJ!
Hoppas ni oxå haft en skön helg :)

My birthday :)

Publicerad 2010-04-17 16:38:33 i Bilder,


I torsdags fyllde jag år och här kommer ett litet bildrepotage :)
Hade en helt underbar dag som började redan klockan 06.30 då Björn kom in med frukost på sängen och sjöng för mig :) Fick även ett gitarrställ så nu står gitarren stadigt plus att den är snygg att titta på.. ;) Lyxade till det med Chailatte på jobbet och senare på dagen när vi fikade med min hemmagjorda kladdkaka fick jag paket även från kollegorna. Det hade jag verkligen inte trott då jag fyller tråkiga 27 år.. men jag sa ju inte nej till en stor färgsprakande rosbukett eller Bodyshops Bodylotion som luktar underbar Mango... TACK! På sista bilder pratar jag med min vän Tina i telefon. Luren gick varm hela dagen och på FB fick jag över 100 grattisönskningar! Galet, men ack vad det värmer i hjärtat! Dagen slutade med italiensk mat när Björn kom hem, fy!!! vad gott det var! Blir nog en repris ikväll... ;)
Igen - STORT TACK till alla som på något sätt förgyllde min dag!

Vadslagning och kardemumma

Publicerad 2010-04-14 21:53:01 i Livet,



Jag funderar på att slå vad med mig själv;
jag får inte tvätta håret om jag inte tränat, kan ju bli hur bra som helst eller hur äckligt som helst! Som det är nu tvättar jag håret alldeles för ofta och jag tränar alldeles för lite men som sagt så kanske de kan bli ändring på de... När jag kom hem efter jobbet tog jag faktiskt mig ut och sprang/lunka i 40 min, så jag kan tvätta håret med gott samvete idag iaf ;)
Sen blev det bakning, kladdkaka att ta med till jobbet och hallon/kardemummamuffins mest för att jag hade fina formar och ville leka lite :)  Jag tycker att Espressohouse har såååå otroligt goda hallon/kardemummamumffins så jag tänkte "hur svårt kan de va?" Inte speciellt tydligen...

Nu ska jag sova och imorrn.... ja vad är det för dag då?  :D


Bokat och längtar...

Publicerad 2010-04-14 17:05:52 i Livet,


Igårkväll bokade vi vår efterlängtade, behövliga resa! Det viktigaste var inte för oss vart vi skulle åka, utan att vi faktiskt kommer iväg... Så, nu är det bokat och betalt till Trapani på Sicilien under Kristi Himmelfärd :) Mysig, gammal och härlig stad verkar det som och jag bara längtar!
Ta en sväng via google vettja ;)


 

Tisdag eller torsdag?

Publicerad 2010-04-13 16:16:44 i Livet,

Försöker hela tiden intala mig att det är ANDRA dagen på veckan, tisdag, idag men det går sådär bra. För mig är det onsdag eller torsdag. Men icke! Dagen idag har varit innehållsrik och väldigt rolig hitills, kanske är det därför? För tisdagen brukar vara den tristaste dagen på veckan...
Om 45min kommer Miriam hit och då ska vi ha väninnehäng -tjoho!

Vårhelg!

Publicerad 2010-04-11 21:27:17 i Livet,

Vilken härlig helg alltså! God mat, gött väder och supermysigt att träffa föräldrarna igen :) Igår blev det Göteborg runt med mamma (pappa gick på fotomässan vilket nog var tur...). Shopping stod på schemat och vi började vid Järntorget och gick mysiga Haga. Sen vidare Vasastan, Avenyn och till sist Nordstan med lite turer fram och tillbaka på Kungsgatan först... Phuu jorå, fötterna värkte ;) Blev lite presenter till kommande födelsedagar under våren och lite bra-att-ha-presenter till oss själva just nu =) Sista stoppet blev på MQ i femman där mamma gick loss ordentligt, var nog där en timme tror jag men hon lär ju vara fin på jobbet framöver ;)


Fredag 17:20

Publicerad 2010-04-09 17:20:02 i Livet,

NU står det heeelg på schemat!
Björn har åkt till Växjö idag för plugg, kommer hem imorgon igen. Dock innebär det inte att jag är själv hemma denna gång, nix pix. För ikväll kommer mamma och pappa, och stannar till söndag :) Me like!  De har även med sig sötplutten Roxy som de har haft hos sig i två veckor nu. Jo - jag har saknat henne. Lite iaf. Hennes bra sidor. Bitandet kan jag vara utan.
Ikväll blir det räkor men imorrn hoppas jag på grillat!?

Where to?

Publicerad 2010-04-07 12:55:30 i Livet,

Jag och Björn är sugna på att åka i väg någonstans...
Frågan är bara vart?
Prag?
Barcelona?
Rom?
Paris?

Ja.. det är frågan de... några tips?


Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela