Behåll sommaren
I våras, lagom till påsk, kom jag över ett underbart gott recept innehållandes jordgubbar OCH choklad! Det blev succé så detta har vi gjort många gånger och bjudit på - går hem varje gång!
Saknar du sommaren kommer minnena definitivt tillbaka när du äter detta :)
Chokladcrème med basilikamarinerade jordgubbar
200g mjölkchoklad
2dl gräddfil
250g jordgubbar
1/2dl socker
1msk (eller mer) färsk, hackad basilika
Smält chokladen i ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör i chokladen så att den inte blir för varm.
Rör försiktigt ner gräddfilen i chokladen. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
Skiva jordgubbarna och blanda med socker och basilikan. Låt "röran" dra lite så att basilikasmaken hinner sätta sig. Lägg de marinerade jordgubbarna på chokladcremen och garnera med en basilikakvist.