fru mamma fotograf

Vinterkläder

Publicerad 2012-10-01 13:54:00 i Things to Lillnorpan,

 
Vinteroverall, vinterjacka, skaloverall, skalbyxor, överdragsbyxor, skaljacka,fleecejacka, mössa, tunna vantar, tjocka vantar, skor, stövlar, fodrade stövlar, åkpåse, fleecefodrat regnställ, kängor...
 
Jag blir inte riktigt KLOK på Veras vintergarderob. VAD behöver man ocg NÄR? Känns som om man kan köpa hur mycket som helst... är ju dock kul om det man köper kommer till användning. Och ärligt. Inte behöver man både överdragsbyxor och skalbyxor...? Vad som nu är skillnaden...
 
Som tur är har vi både fått låna overall av Veras kusiner och fått en kasse kläder från Veras farmor och farfar som de kom över på en "förloppis" (dvs en som ska sälja på loppis men vi fick titta och köpa först ;)  ). Men ändå känns det inte som vi är i hamn. 
 
Vad är era erfarenheter?
Vad kan vi skippa och vad måste jag ABSOLUT köpa?! 

Kommentarer

Postat av: Jessica H

Publicerad 2012-10-01 16:53:34

Hej Elin!

Jag jobbar i förskolan så här kommer min erfarenhet av kläder man kan behöva på fsk: Vinteroverall, gärna ett fleecefodrat regnställ (bra i detta vädret) och överdragsbyxor, jacka, fleecejacka,tunn och tjock mössa, tunna tumvantar och tjockare vintervantar samt en halskragge. Ett tips är att köpa fodrade regnstövlar. Mkt kläder ändå men bra kläder för oss pedagoger att välja på.
Hoppas du reder ut klädfrågorna=)
Kraam/Jessica

Postat av: elin

Publicerad 2012-10-01 18:13:39

Tack Jessica! Är skalbyxor och överdragsbyxor samma sak?

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-10-01 20:04:36

Man behöver inte allt som det känns som "alla andra köper". Tjocka ytterplagg plus överdragsbyxor kommer man långt med. Vi har oftast nån fleecetröja med som man kan kombinera med nåt tunnare vindtätt eller använda solo... Ett gäng vantar är väl mitt bästa tips annars. Här hos oss försvinner oftast en vante lite nu och då så där kan det vara bra att ha ett gäng.

Postat av: Josefin Roos

Publicerad 2012-10-01 21:45:04

Haha, jag känner igen det. Min erfarenhet är att fodrat regnställ är ganska överskattat. Sedan brukar vi Inte köpa varken skal eller överdragsbyxor utan satsar på tåliga regnbyxor i stället. Men det kanske är samma sak. Men visst är det så att barnens vintergarderob blir hur stor som helst :) ps. tunna vantar är bra men tumvantar är bäst :)

Postat av: Emster

Publicerad 2012-10-02 00:00:19

Overall till vintern, nu överdragsbyxor med tillhörande jacka. Fleece o andra lager vanliga tröjor under beroende på temp. Så jobbar vi med Julius just nu. Just det, goretexstövlar snart, just nu gympaskor eller gummistövlar!

Svar: är överdragsbyxor och skalbyxa samma sak? goretexstövlar låter bra! Tack :)
elins

Postat av: Matilda

Publicerad 2012-10-02 13:10:14

Ja du det är inte lätt att veta. Vi satsar på skaljacka, överdragsbyxor o fleece nu under hösten o sen vinteroverall. Om man tar höstkläderna lite stora kan dom sen användas hela våren åxå. Fördelen med jacka byxor mot skaloverall är att du kan använda dom var för sig. Dvs fleece o öbyxor när det är varmt, bara jacka när man vill det....Vill man kan man ju även komplettera med ett par fleecebyxor att ha under byxorna för att dra ut på vinteroveralls-användandet lite. Lycka till i djungeln!!
Kram!

Svar: Tack - känns som om jag kan skippa skaloverall iaf... nu gäller det att hitta skalbyxor ;)
elins

Postat av: Linda

Publicerad 2012-10-03 22:07:22

Jobbar ju oxå på förskola och jag säger så här: Vinteroverall som tål reält med väta till vintern. Tjocka och tunna vantar (många par! gärna likadana för oftast försvinner bara en vante) Något par med vattentäta vantar och så halskrage. Nu när det är mittemellanväder är det toppen om det finns en jacka och överdragsbyxor (Lindex har toppenbra som är helt vattentäta från stl 86) och att det sedan finns ett tunnare fleeceställ så man kan klä barnen beroende på väder och vind. Har man sådana överdragsbyxor behövs inga regnbyxor utan enbart jacka. Tycker oxå att fodrade regnställ är överskattat. Däremot är fodrade stövlar kanon höst och vår!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

var bloggId= '4fe16bf6ddf2b35399496e82'; var is_pro = false;