fru mamma fotograf

Vecka 39!

Publicerad 2011-06-03 12:01:22 i Lillnorpan,Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


Jag:
Kan verkligen inte fatta att jag är i vecka 39! 12 dagar kvar till beräknad födelsedag för vår Lillnorpa!  Och visst är det blandade känslor i hela kroppen, hela tiden. Jag drömmer, tänker och andas förlossning känns det som, haha. Vaknade med lite onda sammandragningar häromdagen och vad gör jag per automatik? Jo, Profylaxandas! Bra att det börja sitta iaf :)  Något lite tråkigare är att jag i förrgår även fick mina första bristningar! Tre stycken små, men onödigt att de kommer nu lixom... fast magen töjs ju fortfarande, riktigt låg nu är den oxå.
Jag mår bra som vanligt annars, lite läskigt är dock att jag får som "hugg" ner i högra ljumsken och kan knappt gå, men jag tror att det är någon nerv som bebis kommer åt... Just de, är svullen oxå - huur mycket som helst! Mina fötter ser skrattretande ut! Stödstrumpor är ett nödvändigt ont, fula som stryk men hjälper ju så.. lika bra att använda dem.
Älskar att vara gravid så på ett sätt är det ju lite vemodigt på ngt sätt att Bebis snart ska komma till oss. Men samtidigt älskar jag ju redan Lillnorpan och bara längtar efter att få träffa honom/henne, och när h*n väl är här tror jag inte att jag kommer sakna min gravidmage riktigt så mycket ändå... (eller jo kanske, för då kommer jag bara ha en tjockismage... =/ ).Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

var bloggId= '4fe16bf6ddf2b35399496e82'; var is_pro = false;