fru mamma fotograf

Jag, B och Lillnorpan

Publicerad 2011-04-23 11:28:47 i Lillnorpan,Nu är vi hux flux inne i vecka 33! Betyder att bebis är beräknad om 7 veckor så nu är det verkligen nedräkning som gäller :)


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Jag: Jorå, otympligare är jag minsann! Svårare/tyngre att komma upp ur sängen på mornarna. Lättare andfådd av ytterst lite ansträngning. Men detta är ju sådant som hör till! Vore ju konstigt om jag inte blev lite otympligare? Förutom detta mår jag prima och Lillnorpan är en vild liten krabat kan jag lova! Buffar och har sig hur mycket som helst! But I like it! Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

elins

FOTOGRAFERA - fru - choklad - MAMMA - TRÄNA - VERA - villaliv - bakning - RECEPT - inredning -MYSA

var bloggId= '4fe16bf6ddf2b35399496e82'; var is_pro = false;